Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στη Μόσχα το νέο Mazda6

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Μόσχα το νέο Mazda6

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στη Μόσχα το νέο Mazda6

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πλήθος φωτογραφιών και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Mazda6, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιάπωνες ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας του μεσαίου sedan στο σαλόνι της Μόσχας. Το αυτοκίνητο που εκτίθεται είναι ρωσικών προδιαγραφών, όπως και οι Euro4 κινητήρες. Στην έκθεση του Παρισιού η Mazda θα παρουσιάσει την έκδοση για τη δυτική Ευρώπη, με πιο σύγχρονα μηχανικά μέρη.

Advertisement
Advertisement

Το sedan των 4,86 m θα κυκλοφορήσει με δύο βενζινοκινητήρες, χωρητικότητας 2 και 2,5 λίτρων. Ο 2.0 SKYACTIV-G αποδίδει 150 PS στις 6.000 rpm και μέγιστη ροπή 21,4 kgm στις 4.000 rpm. Συνδυάζεται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο ίδιου αριθμού σχέσεων. Στην έκδοση με σύστημα start/stop και το αυτόματο κιβώτιο παρουσιάζει μεικτή κατανάλωση 5,9 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 139 g. CO2 ανά km.

Ο 2.5 SKYACTIV-G  εμφανίζει μέγιστη ισχύ 192 PS στις 5.700 rpm και μέγιστη ροπή 26,1 kgm στις 3.250 rpm. Σε αυτήν την περίπτωση διατίθεται μόνο το αυτόματο κιβώτιο, το οποίο συνδυάζεται τόσο με start/stop όσο και με το νέο σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα της Mazda, με την ονομασία i-ELOOP. Η μέση κατανάλωση είναι 6,4 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 151 g/km.

Το Mazda6 ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα KODO της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την οποία είδαμε στο Takeri concept, το πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται. Η μπάρα χρωμίου που περιβάλλει το κάτω μέρος της μάσκας εκτείνεται έως τα φωτιστικά σώματα, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή εικόνα. Η έντονη κλίση της οροφής και τα στενά πλαϊνά παράθυρα δημιουργούν τη γνώριμη σιλουέτα ενός coupe, που όλο και συχνότερα συναντάμε στα σύγχρονα sedan.[nggallery id=380]

Advertisement
Advertisement