Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ερχεται η Porsche 918 Spyder (video από τις δοκιμές)

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ερχεται η Porsche 918 Spyder (video από τις δοκιμές)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ερχεται η Porsche 918 Spyder (video από τις δοκιμές)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στο τελικό στάδιο δοκιμών βρίσκεται η Porsche 918 Spyder, η οποία, χωρίς καμουφλάζ και με την χορηγική της ενδυμασία μπήκε στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ  για τις τελευταίες δοκιμές, πριν οι δοκιμαστές της την ρίξουν στους δρόμους. Το video που σας παραθέτουμε τραβήχτηκε από έναν αυτοκινητικό… παπαράτσι και μας επιτρέπει να ακούσουμε τον ήχο του επόμενου supercar της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Με τελική ταχύτητα άνω των 325 km/h και επιτάχυνση 0-100 σε λιγότερο από 3 sec, η 918 Spyder θα είναι μία τυπική Porsche. Με δύο όμως ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και μεικτή κατανάλωση γύρω στα 3 lt. ανά 100 km, δεν θα θυμίζει κανένα προηγούμενο μοντέλο των Γερμανών.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης των πρωτότυπων μοντέλων, πριν η έκδοση με τις οριστικές προδιαγραφές φθάσει στη γραμμή παραγωγής το Σεπτέμβριο του 2013.

Οι πρώτοι τυχεροί – και πλούσιοι ασφαλώς – ιδιοκτήτες της 918 Spyder θα την βάλουν στο γκαράζ τους πριν το τέλος του 2013. Μέχρι τότε, η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές αλλά και τα προσωρινά τεχνικά χαρακτηριστικά του «πράσινου» υπεραυτοκινήτου. Για τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στα πρωτότυπα μοντέλα οι Γερμανοί εμπνεύστηκαν από την αγωνιστική 917. Οι μηχανολόγοι της Porsche δουλεύουν εντατικά στην όσο το δυνατόν πιο αρμονική συνεργασία του κινητήρα εσωτερικής καύσης με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

«Πάνω σε αυτό το κομμάτι έχουμε επικεντρώσει όλη την προσοχή μας», δηλώνει ο Wolfgang Hatz, μέλος του ΔΣ της Porsche. «Με την 918 Spyder επαναπροσδιορίζουμε την οδηγική απόλαυση με τις επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση», προσθέτει. Οι αριθμοί τον δικαιώνουν. Ο V8 των 4,6 lt. ισχύος 570 PS συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Αυτός στον πίσω άξονα αποδίδει 120 PS και ο δεύτερος στον εμπρός άλλα 110 PS. Η Porsche ανακοινώνει συνδυαστική ισχύ άνω των 770 PS.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι χάρη στην υβριδική τεχνολογία, την εκτεταμένη χρήση πολυμερούς πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα, αλλά και τα αεροδυναμικά βοηθήματα, η μέση κατανάλωση υπολογίζεται κοντά στα 3 lt./100 km και οι εκπομπές CO2 στα 70 gr./km. Η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 325 km/h και με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας τα 150 km/h. Η αυτονομία με την ενέργεια των μπαταριών ιόντων λιθίου θα υπερβαίνει τα 25 km. Η ανάρτηση της 918 Spyder θα αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενώ την αποστολή να την ακινητοποιήσουν θα αναλαμβάνει σύστημα πέδησης με κεραμικούς δίσκους.

 

Advertisement

[nggallery id=109]