Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Rolls-Royce που… πετάει

Ελλάδα 4:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μία Rolls-Royce που… πετάει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία Rolls-Royce που… πετάει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στην έκθεση Pebble Beach στην Καλιφόρνια θα κάνει η πρώτη από τις 35 συνολικά Phantom Coupe Aviator Collection που θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής. Όπως μαρτυρά το όνομά του, το συλλεκτικό αυτό μοντέλο της Rolls-Royce τιμά την ιστορία που έχει γράψει η βρετανική εταιρεία στο χώρο της αεροναυπηγικής, αλλά και τον συνιδρυτή της, Charles Stewart Rolls, έναν από τους πρώτους πιλότους.

Advertisement
Advertisement

Έμπνευση αποτέλεσε το βρετανικό υδροπλάνο Supermarine S6B (με κινητήρα Rolls-Royce R Type), το οποίο νίκησε στον αγώνα Schneider Trophy, στη νότια Αγγλία τη δεκαετία του ’30. Από την πλευρά του, ο Rolls ήταν μόλις ο δεύτερος άνθρωπος στη Βρετανία που απέκτησε δίπλωμα πιλότου και το 1908, αμέσως μετά την πτήση του μαζί με τους αδελφούς Ράιτ, είχε δηλώσει: «Η δυνατότητα πτήσης είναι ένα δώρο από το Δημιουργό, ο μεγαλύτερος θησαυρός που έχει δοθεί έως σήμερα στον άνθρωπο». Δυστυχώς έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1910, σε ηλικία μόλις 33 ετών. Ήταν ο πρώτος Βρετανός που σκοτώθηκε από πτώση μηχανοκίνητου αεροσκάφους.

Το γκρι χρώμα του αμαξώματος, το ξύλινο εσωτερικό, αλλά και λεπτομέρειες όπως το αναλογικό ρολόι της Thommen, παραπέμπουν σε αεροσκάφη εκείνης της εποχής. Δεν ανακοινώθηκε πάντως πότε και σε ποια τιμή θα αρχίσουν οι πωλήσεις της ιδιαίτερης Phantom Coupe Aviator Collection.[nggallery id=311]