Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και… συνεχίζει

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και… συνεχίζει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και… συνεχίζει

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα χρόνια περνούν και ήδη η G-Class μετρά 33 έτη υπηρεσίας με το σήμα της Mercedes-Benz. Από το 1979 πολλά άλλαξαν στην αυτοκίνηση, λιγότερα στο καθαρόαιμο 4×4 μοντέλο της εταιρείας από τη Στουτγκάρδη. Χωρίς να αλλάζει η βασική σχεδιαστική κατεύθυνση, ούτε ο χαρακτήρας του μοντέλου, οι Γερμανοί προχώρησαν σε μία ακόμη – περιορισμένης έκτασης – ανανέωση.

Advertisement
Advertisement

Οι εξωτερικές αλλαγές αφορούν τα φώτα ημέρας LED (τοποθετημένα κάτω από τους κεντρικούς προβολείς) και οι νέοι καθρέπτες. Κατά τα λοιπά, η G-Class παραμένει… G-Class. Χωρίς καμπύλες δηλαδή και σχεδόν τετράγωνη. Οι άνθρωποι της Mercedes ήταν πάντως πιο… γενναιόδωροι στο εσωτερικό. Εντελώς νέα είναι ο πίνακας οργάνων και η κεντρική κονσόλα. Ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο βρίσκεται μία έγχρωμη οθόνη, ενώ στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας COMAND, με GPS και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το Blind Spot Assist (για την ενημέρωση σχετικά με τα οχήματα που δεν φαίνονται στις νεκρές γωνίες των εξωτερικών καθρεπτών), το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης PARKTRONIC και το cruise control DISTRONIC PLUS. Η γκάμα της G-Class  θα εμπλουτιστεί με την G 63 AMG (με τον 8κύλινδρο biturbo των 544 ίππων και σύστημα start/stop) και την G 65 AMG (με το 12κύλινδρο biturbo, ισχύος 612 ίππων).

Η διάθεση της ανανεωμένης G-Class στη Γερμανία θα αρχίσει τον ερχόμενο Ιούνιο, με τιμές από 85.000 ευρώ (για τη βασική G 350 BlueTEC).[nggallery id=19]

Advertisement
Advertisement