Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Spark

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Spark

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Και στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Spark

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Chevrolet πήρε την απόφαση να λανσάρει την ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου πόλης στη γηραιά ήπειρο. Θα παρουσιάσει μάλιστα το Spark EV και στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, ώστε να το… συστήσει στο ευρωπαϊκό κοινό. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα αρχίσουν από το 2014, σε επιλεγμένες χώρες. Θεωρείται πάντως δύσκολο να βρίσκεται ανάμεσά τους η Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Το Spark EV δεν είναι ένα όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθώς όπως το μεγαλύτερο Volt φέρει και κινητήρα εσωτερικής καύσης που βοηθά στην αύξηση της αυτονομίας. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φθάνει τα 130 PS και η μέγιστη ροπή τα 55 kgm.  Παρά τα επιπλέον 254 kg των μπαταριών ιόντων λιθίου, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε περίπου 8,5 sec, μία από τις κορυφαίες – αν όχι η κορυφαία επίδοση – για ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Με τη χρήση ταχυφορτιστή, η φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό 80% θα επιτυγχάνεται εντός μόλις 20 λεπτών. Για την πλήρη φόρτιση σε κοινή οικιακή παροχή ρεύματος θα απαιτείται διάστημα 6-8 ωρών. Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι δύο οθόνες 7 ιντσών, με τη μία να αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων. Το Spark EV θα εξοπλίζεται και από το MyLink, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της Chevrolet.[nggallery id=1803]