Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μοναδική Ferrari του Έρικ Κλάπτον

Ελλάδα 4:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η μοναδική Ferrari του Έρικ Κλάπτον

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μοναδική Ferrari του Έρικ Κλάπτον

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα αποκλειστικό δημιούργημα της Ferrari παραδόθηκε στον Έρικ Κλάπτον. Πρόκειται για την SP12 EC, η οποία βασίζεται μεν στην 458 Italia, έμπνευσή της όμως αποτελεί η 512 ΒΒ. Ο 67χρονος κιθαρίστας και συνθέτης είναι συνδεδεμένος συναισθηματικά με την 512 ΒΒ, καθώς έχει αποκτήσει στο παρελθόν τρεις. Έτσι το Centro Stile Ferrari, σε συνεργασία με την οίκο Pininfarina και τους μηχανικούς του  Maranello, δημιούργησαν την SP12 EC.

Advertisement
Advertisement

Ο Κλάπτον εξέφρασε την επιθυμία του να αποκτήσει ένα supercar με σχεδιαστικές επιρροές από την 512 ΒΒ και την τεχνολογία της 458 Italia. Στη Ferrari δεν του χάλασαν το χατίρι, ούτε είπαν «όχι» στα μετρητά του (με τις φήμες να κάνουν λόγο για 3 εκατ. λίρες!). Οπότε, το αποτέλεσμα είναι αυτό που απεικονίζεται στις φωτογραφίες. Στο τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού της Ferrari, ο Κλάπτον μιλά για το πάθος του για τα αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρείας και το πώς γεννήθηκε η ιδέα για την SP12 EC.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώθηκαν, λογικά όμως «ζωή» στο νέο απόκτημα του Κλάπτον δίνει ο V8 των 4,5 lt., ισχύος 570 PS και μέγιστης ροπής 55 kgm. Σύμφωνα με το Βρετανό μουσικό «η συμμετοχή στη σχεδίαση αυτού του μοντέλου ήταν μία απίστευτη εμπειρία, μία από τις απολαυστικότερες στιγμές της ζωής μου».[nggallery id=136]