Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η «πράσινη και ανήσυχη» Σειρά 3

Ελλάδα 22:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η «πράσινη και ανήσυχη» Σειρά 3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η «πράσινη και ανήσυχη» Σειρά 3

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιακές επιδόσεις, δυναμική οδική συμπεριφορά και χαμηλή κατανάλωση συνδυάζει ιδανικά η BMW στο «πακέτο» ActiveHybrid 3. Το υβριδικό μοντέλο μπορεί να διανύσει απόσταση έως 4 km αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, διατηρώντας μέση ταχύτητα 35 km/h. Κατά τη διάρκεια έντονης επιτάχυνσης, ο ηλεκτροκινητήρας συνδράμει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης ώστε να προσφέρει την απαιτούμενη ισχύ.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό σύστημα της ActiveHybrid 3 αποτελείται από τον κινητήρα των 3 lt (αυτόν της 335i), έναν ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία είναι τοποθετημένη κάτω από το χώρο των αποσκευών. Η απόδοση του εξακύλινδρου – σε σειρά – συνόλου είναι 306 PS και του ηλεκτροκινητήρα 55 PS. Η συνδυαστική ισχύς φθάνει τα 340 PS και η μέγιστη ροπή τα 45,9 kgm. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας, καθώς επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 5,3 sec (έναντι 5,6 της 335i), ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Ταυτόχρονα όμως εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές ρύπων χάρη και στο σύστημα start/stop (5,9 lt ανά 100 km και 139 g CO2/km).

Ιδιαίτερο γνώρισμα της ActiveHybrid 3, η οποία θα κατασκευάζεται στο Μόναχο, είναι το πρόγραμμα λειτουργίας ECO PRO. Όταν ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι και η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι έως 160 km/h, τίθεται εκτός λειτουργίας ο βενζινοκινητήρας, με το μοντέλο της BMW να κινείται αθόρυβα και χωρίς να εκπέμπει ρύπους.

Advertisement
Advertisement

Μοναδικός τομέας στον οποίο υστερεί της συμβατικής Σειράς 3, είναι ο περιορισμένος (από τα 480 στα 390 lt.) όγκος του χώρου αποσκευών, λόγω της παρουσίας της μπαταρίας. Μία μικρή… θυσία, μπροστά σε όσα προσφέρει απλόχερα η ActiveHybrid 3.[nggallery id=217]