Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η Bentley GTC Speed

Ελλάδα 20:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Η Bentley GTC Speed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η Bentley GTC Speed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εννέα ημέρες μετά την αποκάλυψη από το NewsAuto.gr της κορυφαίας ανοικτής Continental, ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις της Bentley. Η GT Speed Convertible είναι το ταχύτερο ανοικτό 4θέσιο στον κόσμο και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ.  Το βρετανικό υπερπολυτελές cabrio με την υφασμάτινη οροφή και τις επιδόσεις ενός supercar, εξοπλίζεται με την αναβαθμισμένη έκδοση του 6λιτρου W12.

Advertisement
Advertisement

Με τη βοήθεια διπλού turbo αποδίδει 625 PS (50 PS περισσότερα από την… απλή GT) και 81,6 kgm ροπής από τις 2.000 έως τις 5.000 rpm. Λόγω των ενισχύσεων στο αμάξωμα, η GTC Speed είναι κατά 175 kg βαρύτερη από την coupe, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να υστερούν ελαφρώς. Τα 100 km/h έρχονται σε 4,4 sec και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h (έναντι 4,2 sec και 330 km/h της GT Speed).

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων της ZF, ενώ το σύστημα τετρακίνησης της Bentley κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή σε αναλογία 40/60, στον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα. Αν και οι ιδιοκτήτες μίας Bentley σπάνια ανησυχούν για την κατανάλωση, η τεχνολογία έχει κάνει το θαύμα της και σε αυτόν τον τομέα. Ένα αυτοκίνητο 2,5 τόνων και τέτοιας ιπποδύναμης χρειάζεται μόλις 14,9 lt/100 km σε μεικτό κύκλο, με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται σε 347 g/km.[nggallery id=1318]

Οι εξωτερικές διαφορές σε σχέση με την απλή GT είναι διακριτικές και εντοπίζονται στις αποκλειστικές ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών, την πιο σκούρα απόχρωση της γρίλιας και το ανάγλυφο εσωτερικό των δύο οβάλ εξατμίσεων. Επεμβάσεις έχουν γίνει επίσης στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης, οι αναρτήσεις έχουν χαμηλώσει κατά 10 mm, ενώ τα φρένα αποτελούνται από αεριζόμενους δίσκους, διαμέτρου 405 mm εμπρός και 335 mm πίσω, σε συνδυασμό με 8πίστονες δαγκάνες.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις και την εξαιρετικά υψηλή τελική ταχύτητα, η Bentley δεν τοποθέτησε επιπλέον πίσω αεροτομή, κρίνοντας ότι η σχεδίαση του πίσω μέρους παράγει όλη την απαραίτητη κάθετη δύναμη, ακόμη και σε ταχύτητες 325 km/h. Η διάθεση της GTC Speed στην Ευρώπη αναμένεται να αρχίσει την άνοιξη.