Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Mazda6

Ελλάδα 16:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Το νέο Mazda6

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Το νέο Mazda6

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας (29/8-9/9) θα κάνει τελικά το νέο Mazda6, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες αλλά και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το αυτοκίνητο που θα εκτίθεται θα είναι ρωσικών προδιαγραφών και θα φέρει το 2λιτρο βενζινοκινητήρα SKYACTIV, μαζί με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το συνδυασμό αυτό θα τον δούμε όμως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Mazda6 θα πρωτοεμφανιστεί το σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με την ονομασία i-ELOOP. Σε συνεργασία με τους κινητήρες SKYACTIV και τα κιβώτια μετάδοσης (μηχανικά και αυτόματα 6 σχέσεων) ίδιας τεχνολογίας, θα αναλάβουν να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων του νέου μεσαίου sedan.

Το Mazda6 ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα KODO της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την οποία είδαμε στο Takeri concept, το πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται. Η μπάρα χρωμίου που περιβάλλει το κάτω μέρος της μάσκας εκτείνεται έως τα φωτιστικά σώματα, δημιουργώντας μία εντυπωσιακή εικόνα. Η έντονη κλίση της οροφής και τα στενά πλαϊνά παράθυρα δημιουργούν τη γνώριμη σιλουέτα ενός coupe, που όλο και συχνότερα συναντάμε στα σύγχρονα sedan.[nggallery id=251]