Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση για το MX-5

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση για το MX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση για το MX-5

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το φθινόπωρο θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το ανανεωμένο MX-5, η παραγωγή του οποίου άρχισε στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα. Το ιαπωνικό roadster (κυκλοφορεί τόσο με σκληρή ανοιγόμενη οροφή όσο και με υφασμάτινη) υπέστη ένα ελαφρύ εξωτερικό φρεσκάρισμα αλλά και ορισμένες βελτιώσεις στην αίσθηση του γκαζιού και του φρένου.

Advertisement
Advertisement

Ο επανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας χαρίζει πιο επιθετική εμφάνιση στο MX-5 ενώ προσφέρει και καλύτερη αεροδυναμική απόδοση στο διθέσιο μοντέλο. Στην… παλέτα των χρωμάτων προστίθεται μία νέα απόχρωση του γκρι ενώ στην καμπίνα των επιβατών έχουν γίνει μικρές αλλαγές στα υλικά του ταμπλό και του τιμονιού.

Οι μηχανικοί της Mazda προχώρησαν σε επεμβάσεις τόσο στο πεντάλ του γκαζιού (για πιο ομαλή επιτάχυνση) όσο και σε αυτό του φρένου (για καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου κατά την επιβράδυνση). Σύμφωνα με τη Mazda, οι αλλαγές έχουν συμβάλει ώστε το ΜΧ-5 να προσεγγίζει πιο εύκολα την επιθυμητή ταχύτητα μετά από φρενάρισμα.

Στο sport μοντέλο κάνει πρεμιέρα και το σύστημα «ενεργού καπό» της Mazda, το οποίο ανασηκώνεται μόλις ανιχνευτεί επαφή με πεζό. Έτσι περιορίζεται η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού. Επίσης, ο νέος προφυλακτήρας προσφέρει μεγαλύτερη προστασία για τα πόδια των πεζών. Η επόμενη γενιά του πισωκίνητου roadster αναμένεται το 2015 με μεγάλο μάλιστα ενδιαφέρον, καθώς θα εξελιχθεί από κοινού με την Alfa Romeo.[nggallery id=221]

Advertisement
Advertisement