Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμο το ηλεκτρικό Spark

Ελλάδα 14:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο το ηλεκτρικό Spark

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμο το ηλεκτρικό Spark

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες πρεμιέρες στο Λος Άντζελες (28/11-9/12) θα είναι αυτή του Spark EV. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Chevrolet θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ είναι ακόμη νωρίς να εικάσουμε πότε – και αν – θα έρθει στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα κατασκευάζεται στη Νότια Κορέα και η τιμή του (μετά την κρατική επιχορήγηση) θα είναι γύρω στα 20.000 δολάρια.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα εξασφαλίζουν αυτονομία 130 km, απόσταση αρκετή για τις καθημερινές μετακινήσεις. Άλλωστε το Spark είναι ένα αυτοκίνητο πόλης και δεν προσφέρεται για μακρινά ταξίδια. Ο ηλεκτροκινητήρας θα έχει ισχύ 114 PS, παρόμοια με αυτή του ηλεκτρικού Fiat 500, το οποίο επίσης θα αποκαλυφθεί στη μεγαλούπολη της Καλιφόρνια.

Η Chevrolet συνόδευσε το λιτό δελτίο Τύπου με φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν τόσο το εμπρός μέρος του ηλεκτρικού μοντέλου με τη διαφορετική μάσκα, όσο και την οθόνη που αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων και φιλοξενεί τις πληροφορίες για το βαθμό φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία κ.α.[nggallery id=1006]