Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση Red Bull και για το Megane RS

Ελλάδα 23:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκδοση Red Bull και για το Megane RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έκδοση Red Bull και για το Megane RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε 24 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη, θα διατεθεί η έκδοση Red Bull Racing RB7 του Megane RS. Πρόκειται για το τρίτο μοντέλο της Renault που «εκμεταλλεύεται» τη συνεργασία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια της F1, μετά τα Clio και Twingo. Mάλιστα οι δύο πιλότοι της ομάδας, Σεμπάστιαν Φέτελ και Μαρκ Γουέμπερ φωτογραφήθηκαν δίπλα στα τρία sport μοντέλα της Renault. Οι παραγγελίες θα αρχίσουν τον Ιούλιο από την Αυστρία, ενώ είναι ακόμη άγνωστο αν ορισμένα «κομμάτια» θα φθάσουν στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Το περιορισμένης παραγωγής Megane RS Red Bull Racing RB7 βασίζεται στην έκδοση Collection 2012 του μικρομεσαίου γαλλικού coupe. Φέρει το πλαίσιο του Cup και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ο 2λιτρος κινητήρας αποδίδει (όπως συνέβη και στην περίπτωση του Megane RS Trophy) 265 PS, όμως η κατανάλωση έχει περιοριστεί στα 7,5 lt/100km και οι εκπομπές CO2 στα 174 g/km, χάρη στο σύστημα start/stop.

Όταν ο οδηγός επιλέξει τη θέση λειτουργίας του κινητήρα «Normal», τότε το start/stop ενεργοποιείται και η μέγιστη ισχύς φθάνει τα 250 PS (μέγιστη ροπή 34,7 kgm). Παράλληλα είναι ενεργοποιημένα το ESP και το σύστημα υποβοήθησης φρεναρίσματος. Στην επιλογή «Sport» η ισχύς ανεβαίνει στα 265 PS και η ροπή στα 36,7 kgm. Το start/stop και η υποβοήθηση στο σύστημα πέδησης απενεργοποιούνται, ενώ ο βαθμός εμπλοκής του ESP περιορίζεται.

Η οθόνη RS Monitor στο ταμπλό αντλεί έμπνευση από τα συστήματα τηλεμετρίας των αγωνιστικών μοντέλων. Εμφανίζει στον οδηγό λεπτομέρειες, όπως το χρόνο για την επιτάχυνση 0-100 και την απόκριση του γκαζιού. Το μαύρο αμάξωμα φέρει λεπτομέρειες κίτρινου χρώματος (οι εξωτερικοί καθρέπτες, το τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα που θυμίζει αεροτομή μονοθεσίου), αυτοκόλλητα της RB Racing, οροφή σε στυλ καρό σημαίας και κόκκινες δαγκάνες φρένων.[nggallery id=218]

Advertisement
Advertisement