Live Κίνηση
Περισσότερα
PORSCHE-TAYCAN

Νέα Porsche Taycan: Εκδόσεις με χαρακτήρα και υπερσύγχρονο εξοπλισμό

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Porsche Taycan: Εκδόσεις με χαρακτήρα και υπερσύγχρονο εξοπλισμό

PORSCHE-TAYCAN

Νέα Porsche Taycan: Εκδόσεις με χαρακτήρα και υπερσύγχρονο εξοπλισμό

PORSCHE-TAYCAN

Η νέα και εντυπωσιακή Porsche Taycan διακρίνεται μεταξύ άλλων για την πληθώρα εκδόσεων εξοπλισμού και απόδοσης καθώς και επιλογών εξατομίκευσης, προκειμένου να βρει ακόμη και ο πιο απαιτητικός οδηγός το σούπερ σπορ ηλεκτικό που του ταιριάζει πραγματικά.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Porsche Taycan έχει βελτιωθεί δραστικά σε κάθε επιμέρους τομέα προκειμένου να διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ, αυξημένη αυτονομία, ταχύτερη επιτάχυνση και πιο σύντομη και σταθερή φόρτιση. Καταλυτικά στοιχεία που την τοποθετούν εκ νέου στην κορυφή των προτιμήσεων στα πολυτελή supercars επιδόσεων.

Η νέα Porsche Taycan διατίθεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος, την εμβληματική Taycan sports sedan, την ευέλικτη Taycan Cross Turismo, διαθέσιμη και με πακέτο off-road, όπως επίσης και την σπορ αλλά συνάμα πρακτική Taycan Sport Turismo.

Πέρα όμως από τις παραπάνω καθόλα ολοκληρωμένες εκδόσεις της νέας Porsche Taycan, υπάρχουν επίσης για κάθε τύπο αμαξώματος περαιτέρω εκδοχές, αφού προτείνονται συνολικά τέσσερα συστήματα πρόωσης, με επιλογές πίσω κίνησης ή τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Άξια λόγου και αναφοράς είναι η μεγάλη αύξηση, έως και κατά 35%, της αυτονομίας κατά WLTP της νέας Taycan. Η οποία μπορεί να καλύψει έως και 678 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, τιμή αυξημένη κατά 175 χιλιόμετρα σε σχέση με την προκάτοχό της.

Και επειδή όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την ιερή οπτική εξέταση, η νέα Porsche Taycan προσφέρει μεταξύ άλλων μοναδικών χαρακτηριστικών, το ιδιαίτερο χρώμα Turbonite που κάνει τις κορυφαίες Turbo και Turbo S να ξεχωρίζουν ακόμη περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, τόσο εντός όσο και εκτός.

Μιας και αναφερθήκαμε στον κομψό αλλά προχωρημένο σχεδιασμό, εξωτερικά οι νέοι προβολείς διαθέτουν τεχνολογία HD Matrix υψηλής ευκρίνειας με ειδικούς φακούς και φωτίζουν πλέον το σκοτάδι με τα χαρακτηριστικά της Porsche γραφικά των προβολέων τεσσάρων σημείων.

Advertisement

Το λογότυπο της Porsche στη lead ταινία στο πίσω τμήμα του αμιγώς ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου, διαθέτει τρισδιάστατο σχεδιασμό με εφέ γυαλιού. Στην ανανεωμένη γενιά της Porsche Taycan, αυτή διατίθεται μάλιστα ως φωτιζόμενη που συνοδεύεται από animation επιβίβασης και αποβίβασης.

Δεν υπάρχει βέβαια περίπτωση να μην αναγνωρίσεις από απόσταση την χαρακτηριστική σιλουέτα της νέας Porsche Taycan, ή τα λαμπερά “μάτια” της, τα σύγχρονα φωτιστικά που σε κοιτάζουν με νόημα σαν να θέλουν να σε προκαλέσουν να μπεις μέσα και να την οδηγήσεις στα όρια. Εννοείται στα δικά σου όρια, γιατί τα δικά της είναι απλώς απλησίαστα…

Advertisement

Επιγραμματικά, διατηρώντας τα περισσότερα από τα εκθαμβωτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της πρωτότυπης εκδοχής της (Mission E) η οποία έγραψε ιστορία, η νέα Porsche Taycan διεκδικεί ευθαρσώς και επισήμως τον τίτλο του κορυφαίου ηλεκτροκίνητου μοντέλου ευρείας παραγωγής.