Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot Electric

Peugeot e-208: Ρεκόρ αυτονομίας στην κατηγορία του

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: Ρεκόρ αυτονομίας στην κατηγορία του

Peugeot Electric

Peugeot e-208: Ρεκόρ αυτονομίας στην κατηγορία του

Peugeot Electric

Το αμιγώς ηλεκτρικό μικρό της γαλλικής εταιρείας απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος του να μην ξεμείνει… από ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Στιγμές δόξας βιώνει το ηλεκτρικό Peugeot e-208 το οποίο έχει πάρει… παραμάζωμα μια σειρά σημαντικών βραβείων και έχει συνδέσει το όνομά του με διόλου ευκαταφρόνητες διακρίσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι τίτλοι “Ηλεκτρικό αυτοκίνητο της χρονιάς” και “Καλύτερο Ηλεκτρικό Μικρό”, όπως και οι εμπορικές του επιδόσεις.

Μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία πιστώνεται η εξειδικευμένη ομάδα της γαλλικής εταιρείας, η οποία έχει καταφέρει να προσδώσει ηλεκτρική φύση στο μοντέλο, χωρίς να του στερήσει την οδηγική απόλαυση και την πρακτικότητα που έχει κληρονομήσει από τις συμβατικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, τόσο η καμπίνα όσο και το πορτ-παγκάζ διακρίνονται για την πανομοιότυπη ευρυχωρία με τα 208 που ενσωματώνουν θερμικό μοτέρ, ελέω της τοποθέτησης των μπαταριών (σ.σ. συνολικού όγκου 220 λίτρων) κάτω από το πάτωμα.

Μιας και ο λόγος έφτασε στην μπαταρία, η χωρητικότητά της αντιστοιχεί σε 50 kWh χαρίζοντας στο όχημα αυτονομία της τάξεως των 320 χλμ. (σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμών WLTP -Worldwide Harmonised Light vehicles Test Procedures). Πρόκειται για νούμερο που καθιστά το μοντέλο σε «βασιλιά» -υπό όρους αυτονομίας- στην κατηγορία του.

Advertisement

Έμφαση, παράλληλα, έχει δοθεί και στην επιμήκυνση της ζωής της μπαταρίας, κάτι που επιτυγχάνεται ελέω της σύνδεσης του συστήματος ελέγχου της θερμοκρασίας της με το σύστημα ψύξης του χώρου των επιβατών. Ως… μαξιλαράκι ασφαλείας, βέβαια, λειτουργεί η εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Οι κάτοχοι του μοντέλου μπορούν να επωφελούνται καθημερινά από τα εντυπωσιακά νούμερα αυτονομίας φορτίζοντας την μπαταρία με πραγματική ευκολία. Ειδικότερα, υπάρχουν τρεις (3) επιλογές φόρτισης, οι οποίες είναι οι εξής:

Advertisement

Μέσω οικιακής πρίζας (σ.σ. πλήρη φόρτιση σε 16 ώρες) αξιοποιώντας το καλώδιο τύπου 2 που παρέχεται στον βασικό εξοπλισμό, μέσω Wall Box για πλήρη φόρτιση σε κάτι περισσότερο από 5 ώρες από τριφασική παροχή (σ.σ. προσφέρεται προαιρετικά on-board φορτιστής των 11 kw) και μέσω σταθμού φόρτισης, χάρη στον οποίο επιτυγχάνεται η φόρτιση στο 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Σημειώνεται πως ο ανεφοδιασμός συνιστά μια ιδιαίτερα άκοπη διαδικασία. Για αυτό φροντίζει η δυνατότητα φόρτισης από απόσταση μέσω της εφαρμογής MyPeugeot, όπου ο κάτοχος μπορεί να τερματίσει ή να εκκινήσει τη διαδικασία ανά πάσα στιγμή. Μέσω του εν λόγω “app”, τέλος, λαμβάνεται συνεχής ενημέρωση για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του e-208.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Peugeot: Γαλλική υπεροχή στα ηλεκτρικά μοντέλα

“Χατ-τρικ” διακρίσεων για την Peugeot

Peugeot e-208: Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς