Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Mεγάλες διακρίσεις για το Ελληνικό Car of The Year 2022

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Mεγάλες διακρίσεις για το Ελληνικό Car of The Year 2022

PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Mεγάλες διακρίσεις για το Ελληνικό Car of The Year 2022

PEUGEOT 308 2022

Το νέο Peugeot 308 δημιουργεί νέα δεδομένα στην κατηγορία του σε όλα τα επίπεδα, κάτι που επιβραβεύτηκε από την πρώτη στιγμή με σημαντικές διακρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Για την Peugeot η παρουσία της στην μικρομεσαία κατηγορία ήταν και παραμένει η κεντρική σκηνή της δραστηριότητάς της, ο χώρος στον οποίο εδώ και δεκαετίες η γαλλική μάρκα δημιουργεί αυτοκίνητα που αφήνουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην κάθε εποχή.

Το νέο Peugeot 308 συνεχίζει αυτή την μακρά παράδοση, όντας ένας γνήσιος εκπρόσωπος της εταιρίας σε όλα τα επίπεδα. Με ξεχωριστή και ελκυστική εμφάνιση, με κορυφαίες τεχνολογίες και με μία οδηγική παρουσία που μόνο η Peugeot γνωρίζει τα μυστικά της, το νέο 308 ανεβάζει για άλλη μια φορά τον πήχη της κατηγορίας σε νέα ύψη.

Έχοντας πίσω του μία πορεία δεκαετιών και πάνω από 7 εκατομμύρια πωλήσεις, το νέο μικρομεσαίο Peugeot παρουσιάζει σε αυτή την γενιά του τη νέα διάσταση της γαλλικής εταιρίας: την premium αίσθηση ποιότητας και τεχνολογικής υπεροχής που το φέρνουν να ανταγωνίζεται αυτοκίνητα μεγαλύτερων και πιο ακριβών κατηγοριών.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα παραπάνω έγιναν αμέσως αποδεκτά και αναδείχθηκαν όχι μόνο από το κοινό, αλλά και από τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των Media αναγνώρισαν αμέσως την επιδραστική σχεδίαση και τις σημαντικές καινοτομίες του νέου 308, επιβραβεύοντάς το με σημαντικές διακρίσεις και βραβεία.

Το ολοκληρωμένο προφίλ του νέου 308 σε συνδυασμό με το προηγμένο τεχνολογικό του υπόβαθρο έγειραν την πλάστιγγα για την ανάδειξή του στο ελληνικό «CAR OF THE YEAR», το θεσμό που έχει πλέον καθιερωθεί ως ο πλέον σημαντικός και αξιόπιστος στην Ελλάδα.

Advertisement

Οι Έλληνες εκλέκτορες-δημοσιογράφοι του θεσμού ανέδειξαν νικητή της τελικής δεκάδας το γαλλικό hatchback αναγνωρίζοντας τον εύστοχο συνδυασμό ντιζάιν, τεχνολογίας, γκάμας κινητήρων και δυναμικών χαρακτηριστικών.

Advertisement

Το Peugeot 308 είναι επίσης και ο φετινός νικητής για το Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της χρονιάς 2022. Η ανάδειξή του έγινε από 56 γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 40 χώρες σε πέντε ηπείρους. Η επιτροπή επαίνεσε τη δυναμική οδήγησης, τις επιδόσεις, την άνεση και τη σχεδίαση του Peugeot 308.

Εκτός από τα πιο πάνω βραβεία, το νέο Peugeot 308 πήρε και το Red Dot Award 2022, που είναι η μεγαλύτερη διάκριση στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης. Το νέο Peugeot 308 εντυπωσίασε τα 50 μέλη της επιτροπής Red Dot Award με την εμφάνιση, τη σχεδίαση, το ξεχωριστό στυλ, την ποιότητα και το καινοτόμο i-Cockpit του.

Τα πιο πάνω βραβεία αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το Peugeot 308 στην κατηγορία του. Με εμφάνιση που συναρπάζει και καθηλώνει με καινοτόμες τεχνολογίες όπως τα φωτιστικά σώματα Matrix Full LED, το νέο Peugeot 308 είναι ένα αυτοκίνητο που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις και εντυπωσιάζει με τον δυναμισμό του.

Advertisement

Το πολυτελές εσωτερικό, με την γαλλική φινέτσα και την μοναδική premium ποιότητα της Peugeot έχει αναδείξει ακόμα περισσότερο τον ψηφιακό του χαρακτήρα, χάρη στο μοναδικό i-Cockpit, με τον φουτουριστικό πίνακα οργάνων και την πολυχρηστική οθόνη πολυμέσων.

Το νέο Peugeot 308 εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες ψηφιακής διασύνδεσης. Παράλληλα διαθέτει όλα τα τελευταίας γενιάς συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού και την ασφάλεια των επιβατών, όντας το πιο καλά εξοπλισμένο αυτοκίνητο της κατηγορίας του σε αυτόν τον τομέα.

Τέλος, η Peugeot προσφέρει το νέο 308 σε μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων κινητήρων και απόδοσης. Υπάρχει ο 1,2 βενζίνης με 110 και 130 ίππους, ο diesel BlueHdi με 130 ίππους καθώς και δύο plug-in υβριδικές επιλογές με 180 και 225 ίππους συνδυαστική απόδοση αντίστοιχα.

Συνολικά, το νέο Peugeot 308, το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022, αναδεικνύεται σε ξεκάθαρο πρωταγωνιστή της κατηγορίας του. Και δεν είναι μόνο τα βραβεία που υπογραμμίζουν την συνολική του παρουσία. Πολύ περισσότερο μετράει η αναγνώριση της υπεροχής του από την πλευρά των αγοραστών. Και εκεί το νέο Peugeot 308 δεν έχει αντίπαλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμάζουμε το Peugeot 308, το ελληνικό «CAR OF THE YEAR 2022»
90 χρόνια ιστορίας: Από το 301 στο νέο Peugeot 308
Νέο ηλεκτρικό Peugeot e-308