Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Με sic γαλλικό κοστούμι!

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Με sic γαλλικό κοστούμι!

PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Με sic γαλλικό κοστούμι!

PEUGEOT 308 2022

Η καλή μέρα λένε πως από το πρωί φαίνεται. Και έχουν δίκιο. Η φανταχτερή εικόνα του νέου Peugeot 308 αποτελεί κυριολεκτικά μαγνήτη για το μάτι του θεατή, ο οποίος έλκεται μεμιάς από το πανέμορφο γαλλικό hatcback.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 308 επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση της γαλλικής εταιρίας στην δημοφιλή κατηγορία C, με ένα κομψό αυτοκίνητο που συναρπάζει με το “καλημέρα”. Ότι καλύτερο δηλαδή…

Mοντέρνο και προκλητικό σε γραμμές, το 308 είναι το πρώτο μοντέλο της γαλλικής φίρμας που φέρει το εντυπωσιακό νέο σήμα της Peugeot στο κέντρο της μάσκας, αναδεικνύοντας την διαχρονικότητα της παρουσίας του και το φουτουριστικό στιλ.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 308 χαρακτηρίζεται από τις πολύ εντυπωσιακές και ισορροπημένες αναλογίες των όγκων του, ενώ το μεγαλύτερο μήκος και το αυξημένο μεταξόνιο, σε συνδυασμό με το κατά 20 χιλιοστά μειωμένο ύψος δημιουργούν ένα πολύ αθλητικό σχήμα με έντονη την σπορτίφ διάσταση.

Η φαρδιά κάθετη μάσκα με την εντυπωσιακή εισαγωγή για την ψύξη του κινητήρα αν μη τι άλλο δένει αρμονικά με το εμπρός ρύγχος του γαλλικού αυτοκινήτου. Τώρα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED ή Matrix Full LED και αναδεικνύουν την δυναμική παρουσία του νέου Peugeot 308.

Συνδυάζονται με τα φώτα ημέρας σε σχήμα “δόντι λιονταριού” που πλέον είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της γαλλικής εταιρίας, και άμεσα αναγνωρίσιμο στοιχείο και του νέου 308.

Advertisement

Πίσω τα φώτα χρησιμοποιούν με τη σειρά τους Full LED ή 3D Full Led τεχνολογία με διαδοχικό φωτισμό και με τις γνώριμες τρεις φωτεινές λωρίδες σε σχήμα “νυχιού”, κάτι που προσδίδει στο νέο 308 την δική του φωτιστική ταυτότητα.

Advertisement

Το δυναμικό σπορτίφ στοιχείο ενισχύεται περαιτέρω στο πίσω μέρος χάρη στο χαμηλό τελείωμα της οροφής, που πέρα από τον οπτική ανάδειξη του μοντέλου συμβάλει επίσης και στην εξασφάλιση εξαιρετικών τιμών αεροδυναμικής αντίστασης.

Το ολοκαίνουργιο 308 βασίζεται σε μία νέα και εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας ΕΜP2, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις κινητήρων με την μορφή plug-in υβριδικών διατάξεων.

Advertisement

Σε ότι αφορά στις διαστάσεις, το μήκος του νέου 308 είναι αυξημένο κατά 11 εκατοστά, στα 4,36 μέτρα, το μεταξόνιο κατά 55 χιλιοστά στα 2,675 μέτρα, ενώ και το παρμπρίζ έχει μεγαλύτερη κλίση και είναι τραβηγμένο προς τα πίσω δημιουργώντας ένα σχήμα που ξεχειλίζει από προσωπικότητα.

Το νέο 308 σημειώστε πως διαθέτει αμάξωμα με κορυφαία αεροδυναμική επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας, με τον συντελεστή οπισθέλκουσας να συγκρατείται στο ευεργετικό Cx 0.28. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερο θόρυβο στην καμπίνα, χαμηλότερες εκπομπές αλλά και κατανάλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα προφίλ οδήγησης του νέου Peugeot 308 (video)
Ποιες εκδόσεις του νέου Peugeot 308 ξεχωρίζουν;
Η premium πτυχή του Peugeot 308