Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Κορυφαίοι χώροι σε φόντο πολυτέλειας

Ελλάδα 4:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 308: Κορυφαίοι χώροι σε φόντο πολυτέλειας

PEUGEOT 308 2022

Peugeot 308: Κορυφαίοι χώροι σε φόντο πολυτέλειας

PEUGEOT 308 2022

Το νέο Peugeot 308 αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του φέρνοντας μία αύρα πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής, σε συνδυασμό με μοναδική πρακτικότητα και άνετους χώρους για τους επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Χαρισματικά όμορφο και μοναδικά ξεχωριστό, το νέο Peugeot 308 δημιουργεί ένα εντελώς νέο status στο C-Segment, συνδυάζοντας ιδανικά την premium αίσθηση με τεχνολογίες και ανέσεις που ξεπερνούν τα όρια της κατηγορίας.

Με την σαγηνευτική σχεδίαση του αμαξώματος και την σπορτίφ αύρα που δημιουργεί, το νέο 308 διατηρεί την συνέχεια με το DNA της μάρκας, αποτελώντας έναν ουσιαστικό κρίκο στην γενικότερη αναβάθμισή της που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Για το νέο Peugeot 308 έχει επιλεγεί μία νέα εκδοχή της πλατφόρμας EMP2, με το συνολικό μήκος να έχει φθάσει στα 4,36 μέτρα και το μεταξόνιο να είναι αυξημένο κατά 55 χιλιοστά, στα 2,675 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο αποτελεί μία σαφή ένδειξη για την βελτίωση των χώρων που προσφέρονται για τους επιβάτες, καθώς το σαλόνι του νέου Peugeot 308 είναι πολύ πιο ευρύχωρο από το παρελθόν και μπορεί να φιλοξενήσει άνετα πέντε επιβάτες με τις αποσκευές τους.

Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 412 λίτρα και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το δάπεδο τα 28 λίτρα. Με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα η μέγιστη χωρητικότητα φτάνει τα 1.323 λίτρα.

Advertisement

Παράλληλα η Peugeot έχει φροντίσει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την άνεση των επιβατών μέσω της νέας σχεδίασης των καθισμάτων, που είναι πλέον πολύ πιο ανατομικά και στηρίζουν καλύτερα τις πλάτες των επιβατών.

Advertisement

Ιδιαίτερη προσοχή έγινε στην επιλογή των υλικών για τις επενδύσεις των καθισμάτων, τα οποία έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα, και αποτελούνται είτε από κορυφαίας αισθητικής ύφασμα είτε από δέρμα alcantara, ειδικά κατεργασμένο και χρωματισμένο για το νέο 308.

Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν πιστοποιητικό με την έγκριση από τον οργανισμό AGR (Aktion für Gesunder Rücken) στο βασικό ή τον προαιρετικό εξοπλισμό, κάτι που επιβεβαιώνει την μεγάλη προσοχή που δίνει η Peugeot στην άνετη μετακίνηση των επιβατών.

Advertisement

Τα καθίσματα αυτά μπορούν επίσης να διαθέτουν και ηλεκτρικό μηχανισμό κίνησης, με 10 ρυθμίσεις και δύο μνήμες, έτσι ώστε να προσαρμόζονται άμεσα στις προτιμήσεις αντίστοιχων επιβατών.

Και τα δύο εμπρός καθίσματα μπορούν επίσης να εξοπλιστούν προαιρετικά με σύστημα μασάζ 8 αεροθαλάμων που διαθέτει πολλαπλές ρυθμίσεις και παράλληλα μπορούν να είναι και θερμαινόμενα.

Το μεγαλύτερο μεταξόνιο δημιουργεί ένα πολύ βελτιωμένο αίσθημα ευρυχωρίας για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι έχουν περισσότερο “αέρα” εμπρός από τα γόνατα και πάνω από τα κεφάλια τους.

Οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους 2 θύρες USB C για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων οι οποίες είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Στο κέντρο των δύο καθισμάτων βρίσκεται ένα υποβραχιόνιο, το οποίο διαθέτει δύο ποτηροθήκες και μία βάση για στήριξη τηλεφώνου.

Για την άνεση των επιβατών και την απόλαυση του ταξιδιού φροντίζουν και μερικά άλλα στοιχεία που βρίσκουμε στο νέο Peugeot 308, όπως για παράδειγμα το αυξημένο πάχος των πίσω παραθύρων, οι ηχο-απορροφητικές μεμβράνες στα πλευρικά παράθυρα, και το νέο σύστημα κλιματισμού.

Το νέο αυτό air-condition είναι σχεδιασμένο από την αρχή, έτσι ώστε να δημιουργεί μία αίσθηση άνεσης και ευεξίας μέσα στο σαλόνι. Οι πίσω επιβάτες διαθέτουν επίσης δύο ανεξάρτητους αεραγωγούς στην βάση της κεντρικής κονσόλας.

Για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα στο εσωτερικό του, το νέο Peugeot 308 διαθέτει Σύστημα Ποιότητας Αέρα (AQS), το οποίο παρακολουθεί διαρκώς την ποιότητα του αέρα που περνάει στην καμπίνα και μπορεί να μεταβεί αυτόματα στην ανακύκλωση μόλις διαπιστώσει ότι ο εισερχόμενος αέρας δεν είναι κατάλληλος για να περάσει στην καμπίνα.

Από το επίπεδο εξοπλισμού GT και πάνω διατίθεται και το σύστημα Clean Cabin, το οποίο επεξεργάζεται τον αέρα της καμπίνας και κάνει κατακράτηση των ρυπογόνων σωματιδίων. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα για ένδειξη της ποιότητας της οθόνης του αέρα του σαλονιού στην κεντρική οθόνη των πολυμέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμάζουμε το Peugeot 308, το ελληνικό «CAR OF THE YEAR 2022»
90 χρόνια ιστορίας: Από το 301 στο νέο Peugeot 308
Νέο ηλεκτρικό Peugeot e-308