Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot 3008 2021

Νέο Peugeot 3008: Γεμάτο ευφυείς τεχνολογίες!

Ελλάδα 10:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot 3008: Γεμάτο ευφυείς τεχνολογίες!

Peugeot 3008 2021

Νέο Peugeot 3008: Γεμάτο ευφυείς τεχνολογίες!

Peugeot 3008 2021

Χωρίς κανέναν συμβιβασμό σε ότι αφορά τις ευφυείς τεχνολογίες, το νέο Peugeot 3008 προσφέρει τελευταίας γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Αυτά έρχονται να συμπληρώσουν τις πολλές ενσωματωμένες ευφυείς τεχνολογίες που διαθέτει ήδη το δημοφιλές μοντέλο που πέραν από τον εντυπωσιακό εξωτερικό σχεδιασμό και τους προηγμένους κινητήρες, προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα ασφάλειας και ασύγκριτη άνεση.

Ας δούμε μερικές από τις λύσεις που η Peugeot έχει ενσωματώσει στο αναβαθμισμένο της μοντέλο:

– Σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), μοναδικό στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, αναγνωρίζει την παρουσία πεζών και ζώων στην πορεία του αυτοκινήτου τη νύχτα ή κατά την οδήγηση σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει τον εντοπισμό τους σε αποστάσεις 200-250 μέτρων, πέρα από την εμβέλεια των φώτων πορείας, και εμφανίζει την υπέρυθρη εικόνα τους στην ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Peugeot-3008-2020-safety-a1000x600

– Adaptive («Ενεργό») Cruise Control με λειτουργία Stop and Go (με αυτόματο κιβώτιο EAT8), με επιπλέον τη λειτουργία της αυτόματης επανεκκίνησης του αυτοκινήτου, εφόσον η διάρκεια της στάσης δεν ξεπεράσει τα 3 δευτερόλεπτα. Σε αντίθετη περίπτωση, η επανεκκίνηση πραγματοποιείται με ένα απλό πάτημα στο γκάζι ή άγγιγμα στο χειριστήριο αλλαγής ταχυτήτων (paddle) πίσω από το τιμόνι.

– Ενεργή υποβοήθηση διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας. (σε συνδυασμό με το Adaptive Cruise Control με Stop and Go), Το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη θέση του στη λωρίδα κυκλοφορίας και απαιτεί από τον οδηγό να διατηρεί πάντα τα χέρια του στο τιμόνι.

Advertisement

– Τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (αναγνωρίζει πεζούς & ποδηλάτες, νύχτα και μέρα, από ταχύτητες που κυμαίνονται από 5 έως140km/h ανάλογα την έκδοση) με προειδοποίηση επικείμενης σύγκρουσης.

– Αναβαθμισμένη λειτουργία αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης (stop, απαγορευτικό, απαγόρευση προσπεράσματος)

Advertisement

Όπως είναι φυσικό, το νέο Peugeot 3008 προσφέρει πάντα μία πλήρη σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας που ανήκουν στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση:

– Adaptive Cruise Control με λειτουργία από τα 30χλμ./ώρα για τις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα

Advertisement

– Visiopark 1 με κάμερα οπισθοπορείας και απεικόνιση 180°

– Visiopark 2 με κάμερες εμπρός και πίσω και απεικόνιση 360°

– Park Assist, ενεργή υποβοήθηση πάρκινγκ για θέσεις σε σειρά ή παράλληλα

– Ενεργό σύστημα προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα (ή από τα όρια του δρόμου) με δυνατότητα διόρθωσης της πορείας

– Προειδοποίηση απόσπασης της προσοχής του οδηγού, όπου αναγνωρίζονται τα σημάδια κόπωσης κατά τη διάρκεια πολύωρης οδήγησης με ταχύτητα πάνω από 65 χιλιόμετρα/ώρα. Το σύστημα αναλύει τη συμπεριφορά του οδηγού από τις κινήσεις στο τιμόνι

– Αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων πορείας

– Αναγνώριση πινακίδων ορίου ταχύτητας και σύσταση τήρησής τους

– Ενεργό σύστημα ελέγχου των τυφλών γωνιών (με διόρθωση της πορείας). Λειτουργία που ενεργοποιείται πάνω από τα 12χλμ./ώ

– Advanced Grip Control, το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης με 4 επιλογές πρόσφυσης (Normal, χιόνι, Λάσπη, Άμμος) με ειδικά ελαστικά

– Υποβοήθηση κατάβασης (Hill Assist Descent Control – HADC) βοηθά στη διατήρηση της πορείας και της επιλεγμένης κατεύθυνσης κατά την οδήγηση σε απότομες κατηφόρες

– Λειτουργία hands free της πόρτας του χώρου αποσκευών

– Πανοραμική ανοιγόμενη ηλιοροφή

– Καθίσματα με λειτουργία μασάζ πολλαπλών σημείων

– Ηλεκτρικό χειρόφρενο

Peugeot-3008-2020-blue-c1000x600
Επιπρόσθετα, καθώς το smartphone έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, και δεν θα μπορούσε να λείψει και από το νέο PEUGEOT 3008. Οι πληροφορίες περιλαμβάνονται στην κεντρική οθόνη χάρη στο συμβατό λογισμικό Mirror Screen, συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοκόλλων σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto. Για τη φόρτιση των συσκευών σας, εκτός από τη θέση επαγωγικής φόρτισης του smartphone, υπάρχει και μία θύρα USB εμπρός και δύο νέες θύρες USB για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.

Για την ηχητική άνεση των επιβατών, το νέο Peugeot 3008 μπορεί να εξοπλιστεί με το κορυφαίο ηχοσύστημα της Γαλλικής FOCAL, ισχύος 515 Watt, που αποδίδει ήχο υψηλής πιστότητας. Σημειώστε την αλλαγή της εμφάνισης της σίτας ηχείων (tweeter και κεντρικό), που διατίθενται τώρα στο χρώμα του χαλκού.

Peugeot-3008-2020-interior-e1000x600

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:
Το νέο Peugeot 3008 και οι νέες “πράσινες” υπηρεσίες

Νέο Peugeot 3008 με μέση κατανάλωση 1,2 lt./100 km

Νέο Peugeot 3008: Τι κερδίζετε με την plug-in υβριδική έκδοση;