Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 208 2024

Νέο Peugeot 208: Με κορυφαία υβριδική τεχνολογία!

Ελλάδα 6:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Peugeot 208: Με κορυφαία υβριδική τεχνολογία!

PEUGEOT 208 2024

Νέο Peugeot 208: Με κορυφαία υβριδική τεχνολογία!

PEUGEOT 208 2024

Οι νέες υβριδικές εκδόσεις του καινούργιου Peugeot 208 διακρίνονται για την απόδοση και την οικονομία καυσίμου τους.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 208 βρίσκεται σε όλους τους τομείς στην κορυφή της τεχνολογίας και των εξελίξεων και οι κινητήρες βενζίνης με τους οποίους διατίθεται δεν αποτελούν την εξαίρεση.

Και αυτό γιατί πλέον είναι διαθέσιμο και με δύο υβριδικές εκδόσεις, που ξεχωρίζουν τόσο με την απόδοσή τους και τις επιδόσεις που εξασφαλίζουν όσο και με την οικονομία καυσίμου και τις αντίστοιχες εκπομπές CO2 τους.

Σε κάθε περίπτωση το υβριδικό σύστημα πρόωσης αποτελείται από τον πολυ-βραβευμένο τρικύλινδρο Puretech, έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 29 ίππους και 55 Nm και είναι ενσωματωμένος στο καινούργιο αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων και φυσικά μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Η τελευταία, στην οποία αποθηκεύεται η ενέργεια που ανακτάται και φυσικά στη συνέχεια αποδίδεται, έχει συνολική ενεργειακή χωρητικότητα 0,90 kWh (καθαρή 0,43 kWh).

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη υβριδική έκδοση του νέου Peugeot 208 είναι η 100 e-DCS6, στην οποία η απόδοση φτάνει τους 100 ίππους και η ροπή τα 205 Nm στις μόλις 1.750 σ.α.λ. Αυτό στην πράξη σημαίνει, με τη συνδρομή και του ηλεκτροκινητήρα, πως η απόκριση στο γκάζι είναι άμεση και η εκκίνηση από στάση, π.χ. από ένα φανάρι, ταχύτατη, γεγονός που διευκολύνει απίστευτα την κίνηση μέσα στην πόλη και όχι μόνο.

Στο τελευταίο συμβάλλει και το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά του υβριδικού συνόλου.

Η ζωντάνια και η αμεσότητα που εξασφαλίζει το εξελιγμένο υβριδικό σύνολο φαίνεται και από τα μόλις 9,8 δεύτερα που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του 0-100 χλμ./ώρα. Ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι πως όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με μια μέση επίσημη κατανάλωση μόλις 4,6 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα και μια εκπομπή CO2 που είναι 104 γραμμάρια ανά χιλιόμετρα.

Advertisement

Κάτι που φυσικά σημαίνει απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεδομένη είναι και η ελεύθερη είσοδος στο δακτύλιο της πρωτεύουσας.

Η κορυφαία υβριδική έκδοση του νέου Peugeot 208 είναι η 136 e-DCS6, που συνδυάζεται αποκλειστικά με την top έκδοση εξοπλισμού GT.

Advertisement

Εδώ η απόδοση φτάνει τους 136 ίππους, οι οποίοι εξασφαλίζουν εξαιρετικές για μοντέλο της κατηγορίας επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δεύτερα), την ίδια στιγμή που η μεγάλη ροπή των 230 Nm, με την αρωγή και του ηλεκτροκινητήρα, κάνει τις προσπεράσεις ταχύτατες.

Tην ίδια στιγμή η επίσημη τιμή της μέσης κατανάλωσης είναι και εδώ μόλις 4,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και η εκπομπή CO2 104 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Με τις υβριδικές εκδόσεις στα αναμφισβήτητα προσόντα του Peugeot 208 προστίθεται φυσικά και η μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, στοιχείο που έχει τη δική του μεγάλη αξία.   

Advertisement