Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-2008: Η απόλυτη λύση για την σύγχρονη ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot e-2008: Η απόλυτη λύση για την σύγχρονη ηλεκτροκίνηση

PEUGEOT 2021-2

Peugeot e-2008: Η απόλυτη λύση για την σύγχρονη ηλεκτροκίνηση

PEUGEOT 2021-2

 

Advertisement
Advertisement

Καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μπαίνουν στην ηλεκτρική εποχή, χρειάζεσαι κάτι μοναδικό για να ξεχωρίσεις. Και το ηλεκτρικό e-2008 της Peugeot συνδυάζει κομψή εμφάνιση, premium χαρακτηριστικά άνεσης και κορυφαίες τεχνολογίες, ώστε να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ενός σύγχρονου πελάτη.

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να φέρει τα μικρά SUV σε μία νέα εποχή, συνδυάζοντας το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά απόδοσης. Στην κορυφή αυτής της αλυσίδας βρίσκεται η ηλεκτρική έκδοση του 2008, του αυτοκινήτου που άλλαξε τις ισορροπίες στα compact SUV έχοντας κατακτήσει την κορυφή σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές και δεκάδες σημαντικά βραβεία.

Με το e-2008 η Peugeot δίνει την δική της εκδοχή για ένα σύγχρονο ηλεκτρικό SUV το οποίο πέρα από την εντυπωσιακή και άκρως ελκυστική του εμφάνιση θα διαθέτει ότι πιο εξελιγμένο και σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Και όλα αυτά σε μία προσιτή τιμή, έτσι ώστε να προσεγγίσει ένα πιο ευρύ κοινό, και τους σύγχρονους καταναλωτές που ήδη έχουν κάνει την επιλογή τους με το 2008 αλλά θέλουν παράλληλα να προχωρήσουν στην επόμενη ημέρα και στα μοναδικά χαρακτηριστικά ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό e-2008 διατηρεί ανόθευτα τα βασικά χαρακτηριστικά και τα προσόντα των συμβατικών εκδόσεων, ενώ την ίδια στιγμή δεν εκπέμπει ρύπους, έχει σημαντικές ελαφρύνσεις από το κράτος ενώ μπορεί να κινείται ελεύθερα στον αστικό ιστό της πόλης, και σε σημεία που υπάρχουν απαγορεύσεις για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με εμφάνιση που ξεχωρίζει για την αισθητική της, το δυναμικό χαρακτήρα και το κύρος μιας premium κατασκευής, το e-2008 εκμεταλλεύεται το μεγάλο του αμάξωμα και εξασφαλίζει κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές του. Χάρη δε στην πολύ προσεγμένη τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από τον χώρο των επιβατών, δεν υπάρχει σημαντική υστέρηση στην ευρυχωρία σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις του 2008. Υπάρχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ κορυφαίο είναι και το πορτμπαγκάζ, με τη χωρητικότητα του να κυμαίνεται ανάμεσα στα 405 και 1.015 λίτρα.

Advertisement

Το Peugeot e-2008 κινείται από έναν προηγμένο ηλεκτροκινητήρα 136 PS/260 Nm, παρουσία τριών προγραμμάτων λειτουργίας. Το Εco για τη βέλτιστη αξιοποίηση της αυτονομίας, το Normal για ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και την απόδοση, και το Sport όπου ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει το maximum για κορυφαίες επιδόσεις και σπορ οδική συμπεριφορά. Σύμμαχος αυτών των προγραμμάτων και το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, σε δύο στάδια ισχύος, με το πιο έντονο να επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου με ένα μόνο πεντάλ (χωρίς την ανάγκη χρήσης του φρένου).

Advertisement

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 50 kWh, η οποία υπόσχεται 320 χλμ. αυτονομίας (βάσει WLTP), ένα νούμερο υπεραρκετό για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Επίσης εφόσον χρησιμοποιηθεί με τον κατάλληλο προγραμματισμό, το Peugeot e-2008 μπορεί να αποτελέσει πιστό συνοδοιπόρο και για μεγάλα ταξίδια.

Η φόρτισή της μπορεί να διαρκέσει έως και μόλις 30 λεπτά σε ένα ταχυφορτιστή των 100 kW για να φθάσει έως το 80% της χωρητικότητάς της. Επιπλέον, μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής «MyPeugeot» στο smartphone είναι δυνατός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης και ο έλεγχος της όλης διαδικασίας από απόσταση.

Advertisement

Το σαλόνι χαρακτηρίζεται από το μοναδικό για την κατηγορία του ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D ο οποίος συνδυάζεται με μεγάλη οθόνη αφής, στις οποίες προβάλλονται ενδείξεις για την κατάσταση της μπαταρίας και το ποσοστό φόρτισης. Παράλληλα υπάρχουν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης και συστημάτων υποβοήθησης, ενώ κορυφαία είναι και η ποιότητα κατασκευής και εξαιρετικά στην όψη υλικά και premium φινίρισμα ακριβότερων κατηγοριών.

 

Χάρη στην πολύ ελκυστική τιμή του, το χαμηλό κόστος συντήρησης, την μεγάλη αντοχή αλλά και το άκρως αποδοτικό σύνολο ηλεκτροκίνησης, το e-2008 είναι η απόλυτη επιλογή για όποιον αναζητά ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα όμορφο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να καλύπτει τις καθημερινές αστικές του μετακινήσεις Bάγχη και με έναν ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο που εξασφαλίζει η χρήση της ηλεκτροκίνησης.

Το ακαταμάχητο best-seller των compact SUV παραμένει και στην ηλεκτρική του έκδοση μία μοναδική περίπτωση σύγχρονου αυτοκινήτου, με την ηλεκτροκίνηση να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ποιοτική και premium κατασκευή του και τα ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά απόδοσης και σπορτίφ οδηγικής συμπεριφοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Peugeot e-2008 είναι και εξαιρετικό οικογενειακό
Peugeot e-2008: Ο πρωταθλητής μπαίνει στην… πρίζα
Δοκιμή: Peugeot e-2008