Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-2

Peugeot 208: To νέο σημείο αναφοράς με τις δεκάδες διακρίσεις

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot 208: To νέο σημείο αναφοράς με τις δεκάδες διακρίσεις

PEUGEOT 2021-2

Peugeot 208: To νέο σημείο αναφοράς με τις δεκάδες διακρίσεις

PEUGEOT 2021-2

Ακαταμάχητα ελκυστικό σε εμφάνιση, με premium χαρακτηριστικά ποιότητας και με μία μεγάλη γκάμα εκδόσεων και κινητήρων, το Peugeot 208 είναι χωρίς αμφιβολία ο κυρίαρχος της κατηγορίας του στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που γεννιούνται με το χάρισμα της καθολικής αποδοχής και της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας. Και το Peugeot 208 είναι μία τέτοια περίπτωση αυτοκινήτου που κατάφερε από την πρώτη στιγμή να ξεχωρίσει και να αλλάξει μεμιάς όλα τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Με μία ακαταμάχητα δυναμική και σπορ εμφάνιση, με στοιχεία ποιότητας από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας, με τεχνολογίες που σπάνια συναντά κανείς σε ένα μικρό μοντέλο και με την ξεχωριστή σπορτίφ συμπεριφορά που χαρακτηρίζει κάθε Peugeot, το 208 κατάφερε αμέσως να ανέβει στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και να συγκεντρώσει δεκάδες βραβεία από τις πιο σημαντικές επιτροπές σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο 208 αποτελεί ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα στην στρατηγική της Peugeot να μετακινηθεί προς ένα πιο απαιτητικό κοινό με premium καταβολές και υψηλές απαιτήσεις από το αυτοκίνητό τους. Με εκδόσεις σε κινητήρες βενζίνης,, πετρελαίου αλλά και μία εξαιρετική ηλεκτρική πρόταση, το Peugeot 208 κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο του “Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς”, αποτελώντας ένα απίστευτα ολοκληρωμένο σύνολο για τον σύγχρονο καταναλωτή.

Το εσωτερικό του νέου Peugeot 208 είναι τόσο ξεχωριστό και όμορφο που προσφέρει ένα απόλυτα εκφραστικό design με τέλειες αναλογίες και βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής αναβάθμισης της Peugeot . Στοιχεία όπως το εντυπωσιακό i-Cockpit, η μεγάλη οθόνη πολυμέσων, η πρωτοποριακή σχεδίαση, τα εξαιρετικά υλικά κατασκευής αλλά και οι μεγάλοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, δημιουργούν ένα σύνολο που βάζει τα νέα στάνταρ στην κατηγορία για το πως θα πρέπει από εδώ και εμπρός να κατασκευάζονται τα μικρά αυτοκίνητα.

Advertisement

Άμεσα αναγνωρίσιμο, το εμπρός μέρος συνδυάζει αρμονικά την αισθητική της χαρακτηριστικής εισαγωγής αέρα όλων των Peugeot με τη γνωστή πλέον φωτεινή ταυτότητα της Peugeot : τα Full LED φωτιστικά σώματα τις 3 χαρακτηριστικές ‘νυχιές’ (ανάλογα με την έκδοση).

Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει σχεδιαστεί σαν ενιαίο τμήμα που περικλείει την τέλεια ενσωματωμένη μάσκα με το εμβληματικό λιοντάρι της Peugeot στο κέντρο της. Στο χείλος του καπό υπάρχει το λογότυπο του 208. Από το πλάι, το νέο Peugeot 208 ξεχωρίζει από το τραβηγμένο προς τα πίσω παρμπρίζ που αφήνει χώρο για το μακρύτερο και σμιλευμένο καπό.

Advertisement

Για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η σπορ εμφάνιση, οι άκρες των φώτων με τη μεγάλη κλίση εναρμονίζονται οπτικά με τη γραμμή του πίσω φτερού. Οι εκδόσεις GT Line και GT διαθέτουν μαύρο γυαλιστερό επενδύσεις στα φρύδια των φτερών: με αυτό τον τρόπο το αμάξωμα δείχνει πιο αεροδυναμικό και οι τροχοί μεγαλύτεροι.

Στις κορυφαίες αυτές εκδόσεις, οι ζάντες των 17” εφοδιάζονται με διακοσμητικά που αφενός παρέχουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης και αφετέρου βελτιώνουν την αεροδυναμική, μειώνοντας ταυτόχρονα και το μη αναρτώμενο βάρος (-3,6 κιλά στο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου).

Advertisement

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία των Peugeot 3008/5008/508, το πίσω μέρος του νέου Peugeot 208 ξεχωρίζει από τη μαύρη γυαλιστερή διακοσμητική φάσα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του πορτμπαγκάζ ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα με τις 3 ‘νυχιές’. Το design είναι εντυπωσιακό και το σχήμα εξαιρετικά αεροδυναμικό.

Ο πίσω διαχύτης είναι βαμμένος σε μαύρη γυαλιστερή απόχρωση και ανάλογα με τον κινητήρα, μπορεί να διαθέτει χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης.

Το νέο Peugeot 208 βασίζεται πάνω στην τελευταίας γενιάς πλατφόρμα του ομίλου PSA, που φέρει την ονομασία CMP (Common Modular Platform). Αποκλειστικά σχεδιασμένη για τα μοντέλα των κατηγοριών B και C, η νέα αυτή πλατφόρμα συμπληρώνει την υπάρχουσα EMP2 (Efficient Modular Platform).

Εφοδιάζεται με πλήρη γκάμα προηγμένων κινητήρων βενζίνης που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6.d και κινητήρων diesel που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές euro 6.d-temp. Οι κινητήρες PureTech 100hp και 130hp είναι οι μοναδικοί στην κατηγορία του 208 που διατίθενται και με το αυτόματο κιβώτιο EAT8 (Efficient Automatic Transmission) των 8 σχέσεων.

Στην γκάμα υπάρχει και η ηλεκτρική έκδοση e-208, με απόδοση στους 136 ίππους, εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηρισστικά, μηδενικούς ρύπους, και πολλά οφέλη όπως για παράδειγμα την ελεύθερη κυκλοφορία στον Δακτύλιο ή την μη καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Το Peugeot 208 είναι ότι πιο σύγχρονο και ενημερωμένο υπάρχει στην κατηγορία του σε σχέση με την διασύνδεση και τις ψηφιακές παροχές. Η λειτουργία Mirror Screen της Peugeot είναι συμβατή με τα πρωτόκολλα σύνδεσης MirrorLink, AppleCarPlay και AndroidAuto.

Ένα σημείο επαγωγικής φόρτισης υπάρχει στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την κεντρική κονσόλα και διαθέτει μέχρι και τέσσερις θύρες USB (συμπεριλαμβανόμενης και μίας τύπου C).

Παράλληλα το Peugeot 208 διαθέτει ένα υπερπλήρες πακέτο σύγχρονων συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού, μεταξύ των οποίων και Drive Assist το οποίο παρέχει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα διατίθενται συστήματα όπως το το Ενεργό Cruise Control με λειτουργία Stop&Go, Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης θέσης στη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane positioning assist), Πλήρης υποβοήθηση στάθμευσης (Full Park Assist), τελευταίας γενιάς σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Αctive Safety Brake), Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας στα όρια της λωρίδας (ή του δρόμου) (Active Lane keeping assist), Σύστημα ελέγχου απόσπασης προσοχής του οδηγού (Driver attention alert), και πολλά ακόμα.

Συνολικά, με το 208 η Peugeot όχι μόνο συνεχίζει την μεγάλη παράδοσή της στην δημιουργία των καλύτερων μικρών αυτοκινήτων της εποχής τους στην διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, αλλά αυτή την φορά κατασκευάζει ένα αυτοκίνητο που ανοίγει ένα νέο status στην κατηγορία του.

Απίστευτα όμορφο και ελκυστικό, με μοναδικά χαρακτηριστικά ποιότητας και τεχνολογίας, με εξαιρετικούς χώρους και ανέσεις, το 208 είναι πλέον το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Και η επιτυχία του τόσο στους πίνακες πωλήσεων όσο και στην τεράστια λίστα βραβείων είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 208: Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη
Women’s World Car Of The Year: Διάκριση για τα Peugeot 208 και 2008
Νέο Peugeot 208: Με αγωνιστικές καταβολές (+video)