Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Peugeot 208: Με αγωνιστικές καταβολές (+video)

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Peugeot 208: Με αγωνιστικές καταβολές (+video)

ΝΕΑ

Νέο Peugeot 208: Με αγωνιστικές καταβολές (+video)

ΝΕΑ

Το νέο 208 δεν «έσκασε» στην παγκόσμια αγορά ως κεραυνός εν αιθρία. Αντιθέτως, κοίταξε προς το παρελθόν, εκεί που κατέχουν μια ξεχωριστή θέση κάποια αθλητικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Peugeot 208 έχει πλέον εδραιωθεί στην ελληνική αγορά, αποτελώντας μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή με βασικά όπλα στη φαρέτρα του το εντυπωσιακό εξωτερικό design, αλλά και το premium εσωτερικό.

Η γαλλική μάρκα έχει ακολουθήσει με ευλάβεια τη συνταγή των SUV της, εξοπλίζοντας το hatchback μοντέλο της με στοιχεία που μαγνητίζουν το βλέμμα. Ένα από αυτά η φαρδιά μαύρη λωρίδα στο πίσω μέρος με τα αμυγδαλωτά φώτα, και η συνορεύουσα μαύρη αεροτομή, ενώ μπροστά όμορφη νότα συνιστά η μαύρη γρίλια και οι κεντρικοί προβολείς.

Στο εσωτερικό ο οδηγός λαμβάνει μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία χάρη στο “Peugeot i-cockpit”. Ο πίνακας οργάνων είναι 10 ιντσών και παρέχει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Στα ατού συμπεριλαμβάνεται και το τιμόνι με τα δύο επίπεδα τμήματα στη στεφάνη που προσδίδουν ένα σπορτίφ χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Το Peugeot 208, διατίθεται τόσο με τον 1.200άρη βενζινοκινητήρα PureTech, όσο και με τον diesel των 1,5 λίτρων, ενώ διατίθεται και σε μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση με έμφαση στις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την υψηλή αυτονομία. Παράλληλα έχει λανσαριστεί και μια έκδοση του 208 που συμμετέχει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόκειται για το Peugeot 208 Rally 4.

Advertisement

Η νέα γενιά του μοντέλου δεν… έπεσε στην παγκόσμια αγορά ως κεραυνός εν αιθρία. Αντιθέτως, προτού αναπτυχθεί από το εξειδικευμένο προσωπικό της φίρμας έπρεπε να «πατήσει»… στους ώμους των αθλητών-προγόνων του.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η γαλλική μάρκα στο κανάλι της στο Youtube, εστιάζει στις αγωνιστικές καταβολές της νέας γενιάς του 208, μέσω του οποίου θέλει να συνεχίσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία. Αυτή κρατά από το μακρινό 1984, όταν λανσαρίστηκε το Peugeot 205 GΤi, που για πολλούς αποτελεί ένα εκ των κορυφαίων hot hatch στα χρονικά.

Advertisement

Στα τέλη του 1986 τη γραμμή συναρμολόγησης πέρασε το γρηγορότερο GTi 1.9 με τον κινητήρα των 1,9 λίτρων o οποίος απέδιδε 146 άλογα και 184 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Σύμφωνα, με την Peugeot, το νέο 208 έχει αντλήσει έμπνευση και από το Peugeot 206 WRC, ένα μοντέλο το οποίο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αποκτώντας πιστούς οπαδούς ανά την υφήλιο.

Advertisement

Η αθλητική παράδοση της μάρκας, όμως, δεν έχει φτάσει η ώρα ώστε να ρίξει τους τίτλους τέλους της. Αντιθέτως, συνεχίζεται με δυναμικούς ρυθμούς μέσω του νέου αγωνιστικού 208 Rally 4, των 208 ίππων και των 290 Nm ροπής.

Δείτε κάποιους από τους «αθλητές» της Peugeot εν δράσει: