Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Κυρίαρχη στα βραβεία και τις πωλήσεις

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot: Κυρίαρχη στα βραβεία και τις πωλήσεις

PEUGEOT 2021-1

Peugeot: Κυρίαρχη στα βραβεία και τις πωλήσεις

PEUGEOT 2021-1

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης βρίσκει την Peugeot στο αποκορύφωμα της μακράς πορείας της, έχοντας στην διάθεσή της μία πλήρη γκάμα από ελκυστικά premium μοντέλα τα οποία δεν σταματούν να κερδίζουν σημαντικές διακρίσεις αλλά και τις πρώτες θέσεις των πωλήσεων σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Διάγοντας την πιο δημιουργική εποχή σε ολόκληρη την ιστορία της, η Peugeot τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αλλάξει το προφίλ της, και έχει μετατραπεί σε έναν κατεξοχήν premium κατασκευαστή με σημαντική παρουσία σε όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες των ευρωπαϊκών αγορών. Υιοθετώντας μία νέα και πολύ ελκυστική σχεδιαστική γλώσσα και ενσωματώνοντας τεχνολογία και πολυτελή χαρακτηριστικά ανώτερων κατηγοριών, τα αυτοκίνητα της Peugeot διακρίνονται σε κάθε είδους σημαντικό βραβείο που έχει θεσμοθετηθεί από τους ειδικούς. Ενώ κερδίζουν επάξια και τις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και την καθολική αποδοχή του αγοραστικού κοινού σε όλη την Ευρώπη.

Σε ότι αφορά τις διακρίσεις, τα νέα της μοντέλα έχουν κυριαρχήσει στους σημαντικότερους τίτλους που απονέμονται κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες. Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και στην κινητικότητα των μηδενικών ρύπων είναι αποτέλεσμα μίας διαρκούς εξελικτικής πορείας, η οποία αντανακλάται στα αυτοκίνητα της Peugeot τα οποία διακρίνονται για την αισθητική τους υπεροχή αλλά και τις κορυφαίες τεχνολογικές επιλογές. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα αμέτρητα βραβεία τα οποία συγκεντρώνουν τα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας, δείχνοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την κυριαρχία της στο σύγχρονο τοπίο της αγοράς αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας της Peugeot είναι το νέο 208. Το πανέμορφο σούπερ μίνι της γαλλικής εταιρίας κατάφερε μέσα στο 2020 να αποσπάσει 26 βραβεία, μεταξύ των οποίων τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ευρώπη και τον τίτλο του Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς. Παράλληλα ήταν και παραμένει πρωταγωνιστής στις πωλήσεις, καθώς είναι στην πρώτη θέση της κατηγορίας του ενώ είναι πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο όχι μόνο σε σύγκριση με τις συνολικές πωλήσεις της μάρκας Peugeot αλλά και σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί και η εξαιρετική πορεία της Peugeot και στις εταιρικές πωλήσεις, με πρωτιά στις δύο τελευταίες χρονιές, ενώ πρόσφατα το e-208 αναδείχθηκε το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εταιρικής χρήσης στη Γαλλία για το 2021.

Βρείτε τα πάντα για τα μοντέλα της Peugeot εδώ

Advertisement

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα για το compact SUV, το νέο 2008. Πρόκειται για τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία του, καθώς το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς κυριάρχησε όχι μόνο στα B-SUV αλλά είναι και το δημοφιλέστερο SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας. Από τις διακρίσεις που έχει κερδίσει το πολύ ξεχωριστό μικρό SUV της Peugeot ξεχωρίζει ο τίτλος του Ελληνικού Car of The Year 2021, κερδίζοντας πολλούς και σημαντικούς αντιπάλους και εκθρονίζοντάς τους από την κορυφή χάρη στα μοναδικά χαρίσματα που διαθέτει. Μεταξύ των τίτλων που κέρδισε φέτος το 2008 ήταν και αυτό του καλύτερου αστικού SUV από τον θεσμό Women’s World Car of the Year ο οποίος απαρτίζεται από 50 γυναίκες δημοσιογράφους από 38 χώρες. Στην ίδια ψηφοφορία, γενικός νικητής και καλύτερο Women’s World Car of the Year αναδείχτηκε το Peugeot 208.

Advertisement

Για το 3008 η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ήταν άμεση και με τις μεγαλύτερες διακρίσεις, με πιο σημαντική το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2017” για την Ευρώπη. Ανάμεσα στα πάνω από 73 βραβεία που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα η Peugeot και το 3008 είναι αυτό της πιο αξιόπιστης μάρκας στη Μ. Βρετανία με βάση την έρευνα της J.D. Power για το 2019 (όπου ξεχώρισε και το 208 ως το πιο αξιόπιστο μικρό μοντέλο), το New Car of The Year του Auto Trader New Car Awards, το Carbuyers Best Medium SUV ως το καλύτερο μεσαίο SUV, το Driver Power Car of The Year 2018 όπου το 3008 ξεχώρισε για την κορυφαία ικανοποίηση των πελατών και για τον εξωτερικό σχεδιασμό του, τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς από το διάσημο περιοδικό What Car?, τον τίτλο του καλύτερου μεσαίου SUV από το περιοδικό Auto Express και πολλά ακόμα. Όσο για την εμπορική του σταδιοδρομία, το 3008 βρίσκεται μονίμως στις πρώτες θέσεις της κατάταξης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με τις συνολικές πωλήσεις από το 2017 να πλησιάζουν πλέον στο ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μονάδων.

Όμως και στα van και στα ελαφρά επαγγελματικά δεν λείπουν τα βραβεία. Για φέτος τον καταξιωμένο τίτλο του Van of the Year 2021 κέρδισε το ηλεκτρικό e-Expert, επιβραβεύοντας την μεγάλη έμφαση που δίνει η Peugeot στην δημιουργία μίας πλήρους ηλεκτρικής γκάμας και στα LCV. Η Peugeot έχει κερδίσει αυτή την μεγάλη διάκριση έξι φορές από το 1992 που καθιερώθηκε, με την πιο πρόσφατη να είναι μόλις στο 2019 με το Partner.

Advertisement

Βρείτε τα πάντα για τα μοντέλα της Peugeot εδώ

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, και παρά την τεράστια αναστάτωση που έφερε στις αγορές η πανδημία, η Peugeot συνεχίζει ακάθεκτη, επιτυγχάνοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Peugeot πρωταγωνιστεί και στην χώρα μας, με τα αυτοκίνητά της να βρίσκονται στην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων για το πρώτο τετράμηνο του 2021, με μερίδιο αγοράς στο 14,6%. Κάτι που δείχνει ότι η Peugeot συνεχίζει την αξιοσημείωτη επιτυχία της η οποία τη φέρνει πρώτη σε εταιρικές πωλήσεις στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Το best seller Peugeot 208 κερδίζει συνεχώς έδαφος ως η απόλυτη επιλογή στις πιο νευραλγικές θέσεις των τμημάτων πωλήσεων, έχει ήδη αποσπάσει 26 διεθνή βραβεία από το λανσάρισμά του έως σήμερα, ενώ πρόσφατα το e-208 αναδείχθηκε το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εταιρικής χρήσης στη Γαλλία για το 2021. Παράλληλα, τόσο το Peugeot 2008 όσο και το 3008 βρίσκονται πλέον στην κορυφή των επιλογών από τα υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων (διαδικασία user – chooser) μεταξύ άλλων premium προτάσεων από την αγορά.

Εξαιρετική είναι και η πορεία του νέου compact SUV της εταιρίας, του Peugeot 2008. To “Ελληνικό Car of The Year 2021”, με τις δεκάδες διακρίσεις σε όλη την Ευρώπη, είναι για φέτος κυρίαρχος των πωλήσεων και στην Ελλάδα. Μετά την πρωτιά στην κατηγορία του μέσα στο 2020 συνεχίζει να δείχνει κυρίαρχος του παιχνιδιού και μέσα στο 2021. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα Ιανουάριος-Απρίλιος 2021 έφτασε τις 1.158 ταξινομήσεις, αποσπώντας το 16,99% του μεριδίου στην κατηγορία του. Η κυριαρχία του δεν είναι μόνο στα B-SUV αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΑΑ είναι και το πιο δημοφιλές SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Βρείτε τα πάντα για τα μοντέλα της Peugeot εδώ

Το compact SUV της Peugeot πρωταγωνιστεί χάρη στην ιδιαίτερα ελκυστική του εμφάνιση η οποία εντυπωσιάζει με τον δυναμισμό και το απαράμιλλο στιλ του, αλλά και στο πολύ ποιοτικό και τεχνολογικά εξελιγμένο σαλόνι του το οποίο προσδίδει έναν premium αέρα ακόμα και σ’ αυτή την μικρή κατηγορία. Οι τεχνολογίες αιχμής αλλά και η πληθώρα εκδόσεων και κινητήρων δημιουργούν ένα ακαταμάχητο σύνολο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στις πωλήσεις στην χώρα μας.

Το 3008 συνεχίζει με ανανεωμένη και πιο δυναμική εμφάνιση την εξαιρετική εμπορική του πορεία, η οποία το έχει φέρει από το 2017 που παρουσιάστηκε να πλησιάζει το ορόσημο του 1 εκατομμυρίου πωλήσεων. Η υβριδική έκδοση του 3008, και μάλιστα σε δύο εκδοχές ισχύος, προσθέτει μία ακόμα ελκυστική πρόταση για τον σύγχρονο καταναλωτή που θέλει να συνδυάσει οικονομία σε καύσιμο αλλά και την ασύγκριτη οδηγική αίσθηση μιας υβριδικής διάταξης. Μάλιστα στην χώρα μας, λόγω του ότι η τιμή Λιανικής Πώλησης Προ Φόρων είναι κάτω του ορίου των 40.000 ευρώ, αποτελεί μία ιδανική επιλογή για εταιρική χρήση, καθώς απαλλάσσεται από τον φόρο για τον χρήστη.

Η σημαντική επιτυχία της Peugeot συνίσταται σε πλήθος παραγόντων, μεταξύ των οποίων η υψηλή αξιοπιστία, οι προηγμένοι και πολυβραβευμένοι κινητήρες πετρελαίου και βενζίνης, η δύναμη της επιλογής μεταξύ θερμικών, ηλεκτρικών και υβριδικών κινητήρων, πρωτίστως όμως οι εξατομικευμένες προτάσεις που παρέχει η ελληνική αντιπροσωπεία της Peugeot, καθώς και η μοναδική εξυπηρέτηση After Sales πανελλαδικά.

Βρείτε τα πάντα για τα μοντέλα της Peugeot εδώ

Peugeot-3008-2020-white-b1000x600

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόλυτη κυριαρχία της Peugeot στα βραβεία και τις διακρίσεις
Ελλάδα: Τιτανομαχία Toyota – Peugeot. Χαμός στις εκθέσεις!
Peugeot: Προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα για όλους