Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Απόλυτη κυριαρχία της Peugeot στα βραβεία και τις διακρίσεις

Ελλάδα 19:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόλυτη κυριαρχία της Peugeot στα βραβεία και τις διακρίσεις

PEUGEOT 2021-1

Απόλυτη κυριαρχία της Peugeot στα βραβεία και τις διακρίσεις

PEUGEOT 2021-1

Η Peugeot βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μοναδική σχεδιαστική και τεχνολογική φόρμα, κάτι που αντανακλάται όχι μόνο στους πίνακες των πωλήσεων αλλά και στην πληθώρα των βραβείων που κερδίζουν τα αυτοκίνητά της σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Για την Peugeot η δεκαετία που πέρασε ήταν ίσως η πιο γόνιμη και δημιουργική στην ιστορία της. Η γαλλική εταιρία κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα της και να μπορεί να περηφανεύεται ότι ανήκει πλέον και δικαιωματικά στην κατηγορία των premium κατασκευαστών. Τα αυτοκίνητά της απέκτησαν έναν αέρα ποιότητας και πολυτέλειας που τα κάνει ξεχωριστές περιπτώσεις στις κατηγορίες τους. Παράλληλα ο σχεδιασμός τους τα καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικά σε ένα ευρύ κοινό, κάτι που αντανακλάται και στην σημαντική εμπορική τους επιτυχία και τη γενικότερη αποδοχή στο σύγχρονο τοπίο της νέας κινητικότητας.

Χαρακτηριστικό δείγμα της αναγέννησης της Peugeot είναι και η ανανέωση του σήματός της, μέσω του οποίου η μακροβιότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου επαναπροσδιορίζει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της με μία νέα εταιρική ταυτότητα. Το νέο λογότυπο που αποκαλύφθηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2021 συνεχίζει να ενσωματώνει την κεφαλή ενός λιονταριού, είναι όμως πολύ πιο σύγχρονο εικαστικά και εμφανώς πιο δυναμικό, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τη νέα εποχή κυριαρχίας που ανοίγεται μπροστά στην Peugeot για τα επόμενα χρόνια. Και σε κάθε περίπτωση σηματοδοτεί και το πέρασμα της μάρκας στην premium κατηγορία.

To 2008 αναδείχτηκε το Ελληνικό CAR OF THE YEAR για το 2021!

Για την Peugeot ήταν πάντα κρίσιμο το να βρίσκεται ένα βήμα εμπρός από τον ανταγωνισμό και να καινοτομεί, κάτι που έκανε διαρκώς σε όλη την πορεία της. Και αυτό θέλει να επαναλάβει για άλλη μια φορά σήμερα, στην μετάβαση στη νέα εποχή της αυτοκίνησης των μηδενικών ρύπων και της ανάγκης για ένα βιώσιμο μέλλον. Η διαρκής αυτή εξελικτική πορεία αντανακλάται στην γκάμα που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η εταιρία, με μοντέλα που ξεχειλίζουν από αισθητική πρωτοτυπία αλλά και τεχνολογικές εξάρσεις, κερδίζοντας δεκάδες βραβεία σε όλο τον κόσμο αλλά και μεγάλα μερίδια πωλήσεων στις κατηγορίες τους.

Advertisement
Advertisement

Πληροφορίες για τα μοντέλα της Peugeot θα βρείτε εδώ

Ενδεικτικό της τεράστιας επιτυχίας της Peugeot είναι το νέο 208. Το πανέμορφο σούπερ μίνι της γαλλικής εταιρίας κατάφερε μέσα στο 2020 να αποσπάσει 26 βραβεία, μεταξύ των οποίων τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για την Ευρώπη. Παράλληλα ήταν και παραμένει πρωταγωνιστής στις πωλήσεις, καθώς είναι στην πρώτη θέση της κατηγορίας του ενώ είναι πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο όχι μόνο σε σύγκριση με τις συνολικές πωλήσεις της μάρκας Peugeot αλλά και σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί και η εξαιρετική πορεία της Peugeot και στις εταιρικές πωλήσεις, με πρωτιά στις δύο τελευταίες χρονιές, ενώ πρόσφατα το e-208 αναδείχθηκε το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο εταιρικής χρήσης στη Γαλλία για το 2021.

Advertisement

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα για το compact SUV, το νέο 2008. Πρόκειται για τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή της ελληνικής αγοράς στην κατηγορία του, καθώς το πρώτο τετράμηνο της χρονιάς κυριάρχησε όχι μόνο στα B-SUV αλλά είναι και το δημοφιλέστερο SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας. Από τις διακρίσεις που έχει κερδίσει το πολύ ξεχωριστό μικρό SUV της Peugeot ξεχωρίζει ο τίτλος του «Ελληνικού Car of The Year 2021», κερδίζοντας πολλούς και σημαντικούς αντιπάλους και εκθρονίζοντάς τους από την κορυφή χάρη στα μοναδικά χαρίσματα που διαθέτει. Μεταξύ των τίτλων που κέρδισε φέτος το 2008 ήταν και αυτό του καλύτερου αστικού SUV από τον θεσμό Women’s World Car of the Year ο οποίος απαρτίζεται από 50 γυναίκες δημοσιογράφους από 38 χώρες. Στην ίδια ψηφοφορία, γενικός νικητής και καλύτερο Women’s World Car of the Year αναδείχτηκε το Peugeot 208.

Advertisement

Για το 3008 τα λόγια είναι περιττά. Υπήρξε το αυτοκίνητο που σήμανε την μεγάλη στροφή της εταιρίας σε ένα πιο premium κοινό, όντας ένα αυτοκίνητο που και στην ανανεωμένη του μορφή η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα παραμένει ξεχωριστό σε εμφάνιση και κορυφαίο σε ποιοτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ήταν άμεση και με τις μεγαλύτερες διακρίσεις, με πιο σημαντική το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2017» για την Ευρώπη. Ανάμεσα στα πάνω από 73 βραβεία που έχει κερδίσει μέχρι σήμερα η Peugeot και το 3008 είναι αυτό της πιο αξιόπιστης μάρκας στη Μ. Βρετανία με βάση την έρευνα της J.D. Power για το 2019 (όπου ξεχώρισε και το 208 ως το πιο αξιόπιστο μικρό μοντέλο), το New Car of The Year του Auto Trader New Car Awards, το Carbuyers Best Medium SUV ως το καλύτερο μεσαίο SUV, το Driver Power Car of The Year 2018 όπου το 3008 ξεχώρισε για την κορυφαία ικανοποίηση των πελατών και για τον εξωτερικό σχεδιασμό του, τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς από το διάσημο περιοδικό What Car?, τον τίτλο του καλύτερου μεσαίου SUV από το περιοδικό Auto Express και πολλά ακόμα. Όσο για την εμπορική του σταδιοδρομία, το 3008 βρίσκεται μονίμως στις πρώτες θέσεις της κατάταξης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με τις συνολικές πωλήσεις από το 2017 να πλησιάζουν πλέον στο ορόσημο του 1 εκατομμυρίου μονάδων.

Πληροφορίες για τα μοντέλα της Peugeot θα βρείτε εδώ

Advertisement

Όμως και στα van και τα ελαφρά επαγγελματικά, η Peugeot βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δυναμική φάση, εστιάζοντας αυτή την εποχή τις ηλεκτρικές εκδόσεις των καταξιωμένων μοντέλων της. Για φέτος το διακεκριμένο βραβείο του Van of the Year πήγε στο νέο ηλεκτρικό e-Expert, το οποίο αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό της ηλεκτρικής τεχνολογίας στην πιο εξελιγμένη της μορφή με μία απεριόριστη δυνατότητα επιλογών σε αμαξώματα και μεγέθη έτσι ώστε να ικανοποιείται και η πιο δύσκολη ανάγκη ενός σύγχρονου επαγγελματία. Η Peugeot έχει κερδίσει αυτή την μεγάλη διάκριση έξι φορές από το 1992 που καθιερώθηκε, με την πιο πρόσφατη να είναι μόλις στο 2019 με το Partner. Σε κάθε περίπτωση, το βραβείο αυτό στο e-Expert δείχνει την αναγνώριση των ειδικών στην αφοσίωση της Peugeot να φέρει την ηλεκτροκίνηση και στα ελαφρά επαγγελματικά, διατηρώντας τις μοναδικές αξίες της ποιότητας και της πρακτικότητας που πάντα χαρακτήριζαν αυτή την οικογένεια οχημάτων της γαλλικής εταιρίας.

Από όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η Peugeot βρίσκεται στην πιο δυναμική φάση της πρόσφατης ιστορίας της, διαθέτοντας μία ιδιαίτερα σύγχρονη και άκρως ελκυστική γκάμα μοντέλων. Τα δεκάδες βραβεία που έρχονται από όλες τις αγορές του κόσμου είναι απλά η επιβεβαίωση ότι η Peugeot διανύει μία χρυσή εποχή, έχοντας πλέον για τα καλά μπει στην premium κατηγορία και σε μία συνολικά αναβαθμισμένη οδηγική και αισθητική απόλαυση για τους πελάτες της.

Πληροφορίες για τα μοντέλα της Peugeot θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό επαγγελματικό Peugeot e-Expert «καίει» 2 ευρώ στα 100χλμ.
Με εξηλεκτρισμένα Peugeot οι Τσιτσιπάς και Djokovic στο Roland Garros
Οι τεχνολογίες του νέου Peugeot 3008