Live Κίνηση
Περισσότερα
PEUGEOT 2021-1

Peugeot e-208: Τεχνολογική πρωτοπορία και οδηγική ευχαρίστηση

Ελλάδα 17:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot e-208: Τεχνολογική πρωτοπορία και οδηγική ευχαρίστηση

PEUGEOT 2021-1

Peugeot e-208: Τεχνολογική πρωτοπορία και οδηγική ευχαρίστηση

PEUGEOT 2021-1

Το γεμάτο διακρίσεις και βραβεία Peugeot 208 περνά και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με την ηλεκτρική του έκδοση e-208 να διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης σε συνδυασμό με μία δυναμική εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα.

Advertisement
Advertisement

Η Peugeot στη μικρή κατηγορία είχε ανέκαθεν ρόλο πρωταγωνιστή, με μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα που εμφανίστηκαν ποτέ στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης. Η συνέχεια αυτής της μακράς παράδοσης δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτε λιγότερο από ένα αυτοκίνητο που θα καθόριζε τις εξελίξεις. Και το 208 από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του έδειξε ότι ήρθε για να κυριαρχήσει στην αγορά. Τα δεκάδες βραβεία αλλά και η επιτυχία τους στις πωλήσεις πιστοποιούν την μοναδική έμπνευση της Peugeot, με ένα αυτοκίνητο που κατάφερε να συνδυάσει ιδανικά την ελκυστική εμφάνιση με κορυφαία ποιότητα και έναν οδηγικό χαρακτήρα που πάντα ξεχώριζε τις προτάσεις της κορυφαίας γαλλικής εταιρείας από ολόκληρο τον ανταγωνισμό.

H ηλεκτρική του έκδοση, με τα χαρακτηριστικά e-208, έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο την ισχυρή του προσωπικότητα και την ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στο αγοραστικό κοινό. Η αισθητική του με το νεανικό και μαζί δυναμικό σχήμα ενθουσιάζει τους πάντες, αποτελώντας μία πρόταση που άλλαξε για πάντα τη σχεδιαστική αντίληψη ολόκληρης της κατηγορίας και όχι μόνο. Η ηλεκτρική έκδοση δίνει το δικό της στίγμα με επιλεγμένες “πινελιές” όπως το δίχρωμο μονόγραμμα «e» και το Λιοντάρι, η γρίλια της μάσκας στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, τα γυαλιστερά μαύρα τόξα των φτερών, οι ζάντες αλουμινίου των 17’’ κομμένες με ακρίβεια διαμαντιού και με ένθετα στοιχεία για τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό παραμένει η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, ο πληθωρικός εξοπλισμός για την άνεση και την ασφάλεια και η μεγάλη ευρυχωρία, ενώ διάφορα στοιχεία όπως η πολύ ιδιαίτερη επένδυση από Alcantara στα καθίσματα προσθέτουν και έναν premium αέρα που όμοιός του δεν υπάρχει σε αντίστοιχο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Ο πίνακας οργάνων i-Cockpit και η μεγάλη οθόνη πολυμέσων έχουν επιπλέον δυνατότητες, όπως για παράδειγμα την προβολή του προγράμματος οδήγησης, την ένδειξη χρήσης ενέργειας μέσω του μετρητή ισχύος, το επίπεδο αυτονομίας και τη διαμόρφωση της επόμενης φόρτισης και διάφορα τεχνολογικά γραφήματα από πληροφορίες που απεικονίζουν την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος σε πραγματικό χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το ηλεκτρικό e-208 είναι βασισμένο πάνω στην μεταβλητή πλατφόρμα της Peugeot με την ονομασία e-CMP, η οποία έχει εξελιχθεί για να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Έτσι έχει γίνει από πριν πρόβλεψη για την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα και της μπαταρίας έτσι ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση του χώρου για επιβάτες και αποσκευές. Επίσης η μπαταρία είναι τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρεί το κέντρο βάρους χαμηλά και να προσδίδει έναν επιπλέον σπορ χαρακτήρα στην οδική συμπεριφορά του e-208.

Advertisement

To ηλεκτρικό σύστημα του νέου e-208 αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Νm. Ο κινητήρας αυτός παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh η οποία εξασφαλίζει μία κορυφαία αυτονομία της τάξης των 340 χιλιομέτρων με βάση το πρότυπο WLTP.

Advertisement

Η Peugeot εφοδιάζει την ηλεκτρική της διάταξη με ένα εξελιγμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας είτε για το ταξίδι είτε κατά την φάση της προετοιμασίας για την φόρτισή της. Η εταιρία παρέχει επίσης εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για το 70% της ενεργειακής της χωρητικότητας. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει από οικιακή πρίζα σε διάρκεια 16 ωρών, από ένα wallbox των 11,0 kW σε 7,5 ώρες ή σε ταχυφορτιστή των 100 kW (DC) σε μόλις 30 λεπτά για να φθάσει από σχεδόν άδεια έως το 80% της χωρητικότητάς της.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

To ηλεκτρικό e-208 έχει στο βασικό του εξοπλισμό τρία προγράμματα λειτουργίας: Eco για βελτιστοποίηση της αυτονομίας με προσαρμογή ορισμένων ρυθμίσεων, Νormal για βέλτιστη άνεση και σωστή ισορροπία στην κατανάλωση ρεύματος για καθημερινή χρήση και Sport όπου η προτεραιότητα δίνεται στις επιδόσεις. Στο τελευταίο πρόγραμμα ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει το μέγιστο σε ισχύ και ροπή, με αποτέλεσμα το ηλεκτρικό e-208 να ολοκληρώνει το 0-100 km/hσε μόλις 8,1 sec, τιμή που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της κατηγορίας του και το φέρνει πλέον ανάμεσα σε καθαρόαιμα σπορ μοντέλα.

Το σύστημα διαθέτει επίσης και δύο στάδια ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης, ένα χαμηλής έντασης και ένα ενισχυμένο, με το δεύτερο να επιτρέπει την οδήγηση του αυτοκινήτου με την λογική του one pedal. Τη χρήση δηλαδή μόνο του πεντάλ του γκαζιού για την ρύθμιση της επιτάχυνσης ή της επιβράδυνσης του αυτοκινήτου. Στα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής έκδοσης του 208 θα πρέπει να προσθέσουμε και την εκπληκτική αίσθηση στην οδήγηση, όπου η απουσία θορύβων αλλά και η αστραπιαία απόκριση στο πάτημα του γκαζιού δημιουργούν μία εντελώς νέα συνθήκη μετακίνησης, με πιο πολιτισμένο χαρακτήρα αλλά και απίστευτες επιδόσεις.

Το νέο Peugeot e-208 επωφελείται από όλα τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ηλεκτρική του υπόσταση, όπως το γεγονός ότι απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, ενώ χάρη και στο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” επιδοτείται η απόκτησή του σε συνδυασμό μάλιστα με επιπλέον όφελος απόσυρσης. Παράλληλα είναι και μία ιδανική επιλογή για εταιρική χρήση, καθώς ο χρήστης του απαλλάσσεταιαπό την αντίστοιχη φορολόγηση.

Συνολικά, το e-208 αποτελεί την απόλυτη επιλογή μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, καθώς είναι ιδιαίτερα προσιτό σε τιμή και διαθέτει το κορυφαίο επίπεδο ηλεκτροκίνησης με μία πολύ ελκυστική εμφάνιση και ένα premium επίπεδο ποιότητας και εξοπλισμού το οποίο δεν υπάρχει σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Για άλλη μια φορά η Peugeot δείχνει τον δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους σε ό,τι αφορά τα μικρά αυτοκίνητα, με το e-208 να είναι αυτή την στιγμή η πιο ολοκληρωμένη και επιθυμητή ηλεκτρική πρόταση της αγοράς.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απόλυτη κυριαρχία της Peugeot στα βραβεία και τις διακρίσεις
Ελλάδα: Τιτανομαχία Toyota – Peugeot. Χαμός στις εκθέσεις!
Peugeot: Προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα για όλους