Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL CORSA HYBRID 2024

Νέο Opel Corsa Hybrid: Το μικρό με τα μεγάλα χαρίσματα

Ελλάδα 0:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Opel Corsa Hybrid: Το μικρό με τα μεγάλα χαρίσματα

OPEL CORSA HYBRID 2024

Νέο Opel Corsa Hybrid: Το μικρό με τα μεγάλα χαρίσματα

OPEL CORSA HYBRID 2024

Με χώρους και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας, το νέο Opel Corsa μπορεί να παίξει εύκολα τον ρόλο του ενός και μοναδικού αυτοκινήτου μιας οικογένειας. Ιδιαίτερα σε στις νέες εκδόσεις Hybrid του.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που η απόφαση για την αγορά ενός αυτοκινήτου είναι ένας πραγματικός πονοκέφαλος, ο καταναλωτής ζητά λύσεις που θα του δώσουν την μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα που θα ξοδέψει. Και αναζητά προτάσεις που θα καλύψουν μία πληθώρα αναγκών σε ένα και μόνο αυτοκίνητο που θα μπορεί να συνδυάζει πολλές και διαφορετικές ιδιότητες.

Μία τέτοια πρόταση είναι το νέο Opel Corsa. To σούπερ μίνι που παραμένει ένα αυτοκίνητο που εδώ και πάνω από 40 χρόνια καταφέρνει να συνδυάζει την ευελιξία και την ευχρηστία ενός αυτοκινήτου για την πόλη με τους χώρους και τις ανέσεις που θα ζητούσε κανείς από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα, στις νέες εκδόσεις Hybrid του με τους 100 και 136 ίππους με το στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, είναι ιδιαίτερα οικονομικό επιβαρύνοντας έτσι στον ελάχιστο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή τη νέα γενιά του, το Corsa έχει καταφέρει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο και τις δύο πλευρές αυτού του πολυσύνθετου χαρακτήρα του. Με μήκος που φθάνει στα 4,06 μέτρα είναι όσο εύκολο και ευχάριστο χρειάζεται για να κινείται κανείς με άνεση και χωρίς άγχος στην πόλη.

Ενώ χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,54 μέτρων, προσφέρει τους κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες στην κατηγορία του, θυμίζοντας σαφώς μεγαλύτερο μοντέλο. Οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους εξαιρετική ευρυχωρία, τόσο εμπρός από τα γόνατα όσο και πάνω από το κεφάλι τους.

Η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα είναι ιδιαίτερα εύκολη χάρη στα μεγάλα ανοίγματα των πίσω θυρών. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν εξαιρετικής άνεσης καθίσματα με καλή περιμετρική ορατότητα ενώ έχουν στην διάθεσή τους θήκες για μπουκάλια και μικροαντικείμενα στις πόρτες καθώς και θύρες USB για φόρτιση φορητών συσκευών.

Advertisement

Κορυφαίος για την κατηγορία είναι και ο χώρος των αποσκευών, που φθάνει από τα 309 έως και τα 1.081 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Το πορτμπαγκάζ έχει πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το μεγάλο βάθος και το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας που επιτρέπει την εύκολη φόρτωση των αποσκευών. Παράλληλα έχει κανονικό σχήμα κάτι που δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Advertisement

Το σαλόνι του νέου Corsa διατηρεί την αίσθηση του μοντέρνου και γεμάτου στιλ σχεδιασμού που υπάρχει και στο αμάξωμα. Ο διάκοσμος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά αποκτώντας μία ευπρόσδεκτη premium διάσταση που δύσκολα βρίσκεις σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Το ταμπλό είναι εντελώς ψηφιοποιημένο, χάρη στο νέο σύστημα infotainment το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη την πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies.

Η νέα αυτή τεχνολογική βάση εκτός από τα αναβαθμισμένα γραφικά για τα multimedia χρησιμοποιεί και χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης, με αποτέλεσμα να προσαρμόζεται άμεσα στις απαιτήσεις της διαδρομής αλλά και στις ανάγκες των επιβατών.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης πολλές αλλαγές στον διάκοσμο, όπως ένα νέο μοτίβο στις επενδύσεις των καθισμάτων και στον επιλογέα ταχυτήτων, ένα νέας σχεδίασης τιμόνι και νέες ψηφιακές δυνατότητες, που όλα συντελούν στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προάγει την άνεση αλλά και την ευχάριστη αίσθηση μέσα στο όχημα σε κάθε διαδρομή.

Τα ανατομικά καθίσματα με επένδυση Alcantara παρέχουν εξαιρετική στήριξη στη μέση ενώ διαθέτουν ως έξτρα λειτουργία μασάζ και είναι θερμαινόμενα σε τρία στάδια έντασης. Υπάρχει επίσης και μία μεγάλη γυάλινη οροφή η οποία γεμίζει με φως την καμπίνα και δημιουργεί μια μοναδική αίσθηση ευεξίας.

Αυτή η αίσθηση ευεξίας είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας «αποτοξίνωσης» της Opel (“Detox to the max” την ονομάζει η εταιρεία), η οποία έχει στόχο να κάνει όσο γίνεται πιο εύκολη και άνετη την ζωή των επιβατών. Για παράδειγμα υπάρχει η δυνατότητα φωνητικών εντολών αλλά και over the air ενημερώσεων, ώστε το Corsa να βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων.

Εκτός όλων αυτών προσφέρεται και η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης ενός συμβατού smartphone στο σύστημα πολυμέσων, μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto,αλλά και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισής του.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, το ανανεωμένο Corsa έρχεται με ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα στην κατηγορία του, καθώς ακόμα και η βασική έκδοση είναι εξοπλισμένη με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων στο βασικό εξοπλισμό.

Αυτά περιλαμβάνουν προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ανίχνευση κόπωσης του οδηγού και πιλότο στάθμευσης πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Opel Corsa καταφέρνει και σε αυτή τη γενιά του να αποτελεί ένα πολυδιάστατο αυτοκίνητο, ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε είδους απαίτηση.

Μοντέρνο και άκρως λειτουργικό, με χώρους που ξεπερνούν τα δεδομένα των σούπερ-μίνι και με ποιότητα που θυμίζει μεγαλύτερο και πιο ακριβό αυτοκίνητο, το νέο Corsa παραμένει ένα πολύτιμο αντικλείδι για κάθε είδους μετακίνηση και για κάθε οδηγό που θέλει τα χρήματα που θα ξοδέψει να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή ανταπόδοση.

Όχι άδικα παραμένει το best seller της αγοράς, και ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τα στενά όρια της κατηγορίας του, όντας ένα πανέμορφο μικρό με μεγάλα και ουσιαστικά χαρίσματα.