Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Σπουδή στην ασφάλεια

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Astra: Σπουδή στην ασφάλεια

OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Σπουδή στην ασφάλεια

OPEL ASTRA 2022

Το νέο Opel Astra εισάγει μεταξύ άλλων σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες οι οποίες μέχρι πρότινος προσφέρονταν αποκλειστικά σε ακριβότερα αλλά και μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το Astra εξοπλίζεται με το τελευταίας γενιάς σύστημα φωτισμού adaptive Intelli-Lux LED® Pixel Light, το οποίο διαθέτει 168 στοιχεία LED που προσαρμόζονται μεμονωμένα στις συνθήκες κυκλοφορίας, ώστε να οδηγείτε με τη μεγάλη σκάλα φώτων, χωρίς να τυφλώνετε τους οδηγούς των επερχόμενων οχημάτων.

Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού διατίθενται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Intelli-HUD (Head up Display) του Astra έχει πραγματικά φουτουριστική αίσθηση, προβάλλοντας βασικές πληροφορίες απευθείας στο παρμπρίζ και στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Αυτό το HUD νέας γενιάς προσφέρει μεγαλύτερο πεδίο προβολής, βελτιωμένη ανάλυση και μπορεί να ρυθμιστεί, ώστε να εμφανίζει διάφορες πληροφορίες σχετικές με τον πίνακα οργάνων, π.χ. ειδοποιήσεις, εισερχόμενες κλήσεις και πληροφορίες πολυμέσων.

Το σύστημα Intelli Drive 1.0 συνδυάζει τις δυνατότητες τριών από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα του Astra Hybrid και σας προσφέρει απαράμιλλο έλεγχο των διαδρομών σας. Το Intelli-Drive 1.0 ενσωματώνει το Lane Positioning Assist (LPA) που επιτρέπει στο Astra να διορθώνει απαλά το τιμόνι, για να σας βοηθήσει να παραμένετε στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Advertisement

Περιλαμβάνει επίσης το Lane Change Assist, το οποίο σας ενημερώνει εάν κάποιο όχημα σας πλησιάζει γρήγορα από πίσω ή κινείται στο τυφλό σημείο σας, καθώς και το Rear Cross Traffic Alert που σας προειδοποιεί για οτιδήποτε πλησιάζει, ενώ κάνετε όπισθεν, συμπεριλαμβανομένων ποδηλατών ή πεζών, που βρίσκονται μέχρι και 40 μέτρα μακριά.

Το Intelli-Vision ενεργοποιείται αυτόματα, όταν κάνετε όπισθεν (ή κατόπιν επιλογής σας), χρησιμοποιεί τέσσερις κάμερες οι οποίες είναι τοποθετημένες περιμετρικά του αυτοκινήτου. Οι εικόνες HD και οι εικόνες σε πραγματικό χρόνο αποτελούν την καλύτερη υποστήριξη για τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο. Μπορείτε να εναλλάσσετε από τη μία κάμερα στην άλλη για να έχετε καθαρή εικόνα από οτιδήποτε πλησιάζει το αυτοκίνητο αλλά και για να παρκάρετε με ευκολία ακόμα και στα πιο στενά σημεία.

Advertisement

Το Intelli-Drive 2.0 περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα και έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδηγού της Opel, τα οποία συνεργάζονται για να σας προσφέρουν την ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη οδηγική εμπειρία που είχατε ποτέ. Συγκεκριμένα, το σύστημα ενσωματώνει το Curve Speed Adaptation (CSA) που υπολογίζει και προσαρμόζει την επιτάχυνση του Astra στις στροφές για μέγιστη άνεση και έλεγχο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται είναι το Advanced Intelligent Speed Adaptation (A-ISA), το οποίο παρακολουθεί την οδική σήμανση και επιβραδύνει ή επιταχύνει αναλόγως το αυτοκίνητο, αντισταθμίζοντας ακόμη και τις καιρικές συνθήκες. Το Intelli-Drive 2.0 διαθέτει επίσης Semi-Automated Lane Change (SALC) που ανιχνεύει πότε αλλάζετε λωρίδα και αναλαμβάνει να κάνει τους ελιγμούς για λογαριασμό σας. Πλούσια λοιπόν η τεχνολογική φαρέτρα ασφαλείας στο νέο Opel Astra.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Opel Astra: Εκδόσεις για όλα τα γούστa
Καθαρός αέρας στο εσωτερικό του Opel Astra
Opel Astra: Η ισορροπία είναι στο αίμα του