Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Η ισορροπία είναι στο αίμα του

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Opel Astra: Η ισορροπία είναι στο αίμα του

OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Η ισορροπία είναι στο αίμα του

OPEL ASTRA 2022

Με τον τίτλο του best seller να το ακολουθεί διαχρονικά όπως γνωρίζουμε όλοι, το φημισμένο σε ένα ευρύ κοινό Opel Astra, περνά πλέον στην έκτη και πιο συναρπαστική όπως αποδεικνύεται από όλες τις πλευρές γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Ναι, όντως πρόκειται για μια γενιά που έρχεται να σημάνει μία μεγάλη στροφή στην εξέλιξη του δημοφιλούς μοντέλου, διαθέτοντας παράλληλα πληθώρα σύγχρονων συστημάτων κίνησης αλλά και πολλές ουσιαστικές καινοτόμες τεχνολογίες.

Oι επιδόσεις του αλλά και η οικονομία καυσίμου είναι η δύναμή του. Η γκάμα των κινητήρων του νέου Opel Astra περιλαμβάνει τα δοκιμασμένα τρικύλινδρα σύνολα βενζίνης των 1.200 κυβικών με τους 110 και 130 ίππους που χρησιμοποιούνται και σε άλλα πολλά μοντέλα του ομίλου Stellantis, καθώς και τον νέο diesel των 1.500 κυβικών που εδώ αποδίδει 102 ίππους. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι είτε χειροκίνητα 6 σχέσεων είτε αυτόματα 8 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία σημειώστε πως είναι στάνταρ στις δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις που κινούνται από τα γνωστά σύνολα πρόωσης που βασίζονται στον τετρακύλινδρο των 1.600 κυβικών και αποδίδουν συνδυαστικά 224 ή 300 ίππους. Το πιο ισχυρό σύνολο θα κινεί την έκδοση OPC του νέου Astra στο άμεσο μέλλον.

Η νέα γενιά του best seller της compact κατηγορίας εξηλεκτρίζεται για πρώτη φορά. Το νέο Astra είναι διαθέσιμο σε plug-in υβριδική έκδοση, ενώ από το 2023 τη γκάμα θα ολοκληρώσει το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e. Επιπλέον, είναι ήδη διαθέσιμες εκδόσεις με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και diesel, που συνδυάζονται όπως είπαμε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλής τριβής και αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Advertisement

Το νέο Opel στηρίζεται πάνω στην εγνωσμένης αξίας πλατφόρμα EMP2 της Stellantis, η οποία είναι κατά 14% πιο άκαμπτη από την αντίστοιχη της προηγούμενης γενιάς. Οι τεχνικοί της Opel αφενός επαναπροσδιόρισαν την ελαστοκινηματική της ανάρτησης αφετέρου βελτίωσαν σημαντικά και το σύστημα διεύθυνσης σε αίσθηση και γραμμικότητα.

Να τονίσουμε πως επανασχεδιάστηκε η ανάρτηση, δηλαδή τα εμπρός γόνατα MacPherson και ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας, προκειμένου να περιοριστεί η κλίση του αυτοκινήτου στις στροφές και να αναβαθμιστεί η ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες. Αυτές είναι μερικές από τις τεχνικές λεπτομέρειες που καθιστούν μοναδικό το νέο Astra.

Advertisement

Επιπλέον το νέο Astra υιοθετεί πολλά προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα ανίχνευσης πεζού, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων οδικής κυκλοφορίας και σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού διατίθενται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Τι άλλο να ζητήσεις αλήθεια;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Astra: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία
Το νέο Opel Astra επανασυστήνεται!
Νέο Opel Astra: Εκδόσεις για όλα τα γούστα