Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Premium και δυναμικό

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Opel Astra: Premium και δυναμικό

OPEL ASTRA 2022

Opel Astra: Premium και δυναμικό

OPEL ASTRA 2022

Η έκτη γενιά του Opel Astra έρχεται να αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα του αυτοκινήτου, με ένα σχήμα που εντυπωσιάζει με τη σχεδίασή του και τον σπορτίφ δυναμισμό των γραμμών του.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω του τρεις δεκαετίες παρουσίας στις αγορές όλου του κόσμου και με τον τίτλο του best seller να το ακολουθεί σε όλη του την πορεία, το Opel Astra περνά στην έκτη γενιά του. Μία γενιά που έρχεται να σημάνει μία μεγάλη στροφή στην εξέλιξη του μοντέλου, διαθέτοντας πληθώρα σύγχρονων συστημάτων κίνησης και πολλές καινοτόμες τεχνολογίες.

Η νέα εποχή του Astra γίνεται άμεσα εμφανής από την σχεδίαση του αμαξώματος και τον δυναμισμό που αποπνέει η νέα προσέγγιση της εταιρίας. Ακολουθώντας μία πιο μινιμαλιστική προσέγγιση, με καθαρές γραμμές και πολύ σωστά ισορροπημένους όγκους, το νέο Astra έχει μία πολύ καθαρή παρουσία στον δρόμο, χωρίς σχεδιαστικές φλυαρίες και περιττά στοιχεία.

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου Astra εντοπίζεται στη μάσκα, όπου η εταιρία έχει εφαρμόσει και σε αυτό το μοντέλο την σύγχρονη σχεδιαστική της σφραγίδα, το Opel Vizor. H πολύ ιδιαίτερη αυτή μάσκα συνδυάζεται με μία έντονη πτυχή στο εμπρός καπό και μαζί με τα φώτα ημέρας σε σχήμα φτερού, δημιουργούν μία πολύ ξεχωριστή εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Η φιλοσοφία της μάσκας Vizor, η οποία εκτείνεται σε όλο το εμπρός μέρος δίνει την οπτική εντύπωση μεγαλύτερου πλάτους στο Astra, μεγιστοποιώντας την αίσθηση της στιβαρότητας και της κυριαρχίας του αυτοκινήτου στον δρόμο. Στοιχεία που ενισχύονται από την εικόνα του αυτοκινήτου στο πλάι, όπου η έντονη κλίση της πίσω κολόνας, δημιουργεί μία σπορτίφ διάσταση στο σχέδιο.

Το εμπρός μέρος έχει και μία έντονη hi-tech διάσταση, καθώς τα φωτιστικά σώματα είναι ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην κατηγορία. Η εξελιγμένη έκδοση του συστήματος adaptive Intelli-LuxLED PixelLight, το οποίο προέρχεται από τη ναυαρχίδα της εταιρίας, το Insignia, διαθέτει 168 στοιχεία LED και δημιουργεί μία μοναδική εμπειρία φωτισμού και άνετης οδήγησης τη νύχτα.

Advertisement

Εξίσου καλαίσθητο και δυναμικό είναι και το πίσω μέρος, με το κεντρικά τοποθετημένο σήμα της Opel, τον χαρακτηριστικό “κεραυνό” να είναι τοποθετημένος στο κέντρο και να εκτελεί και χρέη χειρολαβής για το άνοιγμα της πίσω πόρτας. Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι και αυτά λεπτά, με πολύ μοντέρνα σχεδίαση και υψηλή απόδοση, χάρη στην χρήση τεχνολογίας LED.

Advertisement

Το νέο Astra έχει μήκος 4.374 mm και πλάτος 1.860 mm. Η αύξηση του μήκους σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο είναι 4 mm, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, κατά 13 ολόκληρα χιλιοστά, φθάνοντας πλέον στα 2,675 μέτρα.

Η αύξηση των διαστάσεων έχει λειτουργήσει θετικά για την συνολική παρουσία του αυτοκινήτου, αφού πέρα από την μεγαλύτερη ευρυχωρία και τις αυξημένες ανέσεις για τους επιβάτες, δημιουργεί και ένα όχημα με πιο πληθωρική παρουσία στον δρόμο και έναν στιβαρό χαρακτήρα με premium αναφορές.

Advertisement

Σε πρώτη φάση το νέο Astra θα λανσαριστεί με την πιο σπορτίφ 5θυρη έκδοση, η οποία έχει και έντονο το στοιχείο του coupe. Σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η πολύ κομψή έκδοση Astra Sports Tourer, για όσους αναζητούν μεγαλύτερους χώρους και πιο πρακτική φιλοσοφία.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Astra είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός για την Opel, η οποία δημιούργησε ένα μοναδικής αισθητικής αυτοκίνητο, πολύ σύγχρονο και απόλυτα μοντέρνο, το οποίο στοχεύει ξεκάθαρα στο να παραμείνει το best-seller της κατηγορίας του όπως έκανε σταθερά και τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Νέο Opel Astra: Οι τιμές στην Ελλάδα
Γιατί η Opel θέλει να πάρει το Champions League η Λίβερπουλ;