Live Κίνηση
Περισσότερα
OPEL ASTRA 2022

Kαινοτόμες τεχνολογίες στο νέο Opel Astra

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kαινοτόμες τεχνολογίες στο νέο Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

Kαινοτόμες τεχνολογίες στο νέο Opel Astra

OPEL ASTRA 2022

Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση, τους μεγάλους χώρους και την κορυφαία ποιότητα κατασκευής, το νέο Opel Astra εφοδιάζεται με κάποιες νέες και πολύ εξελιγμένες τεχνολογίες για την άνεση των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Ένα αυτοκίνητο που θέλει δικαιωματικά να ηγηθεί της κατηγορίας του δεν μπορεί να αρκεστεί μόνο στην ελκυστική εμφάνιση και την premium αύρα στην άνεση και την ποιότητα κύλισης.

Έτσι και το νέο Opel Astra, εκτός από τα παραπάνω, τα οποία διαθέτει στο μέγιστο βαθμό, συνδυάζει και μερικές ενδιαφέρουσες νέες ιδέες οι οποίες έρχονται να διευκολύνουν την καθημερινότητα των ιδιοκτητών του και την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Για παράδειγμα, το νέο Opel Astra διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα στο σαλόνι, με την ονομασία Intelli-Air.

Advertisement
Advertisement

Στόχος αυτού του συστήματος είναι να εξασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες θα αναπνέουν καθαρό από ρύπους αέρα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό σε πόλεις με προβλήματα μόλυνσης στην ατμόσφαιρα, ή σε εποχές όπου οι επιβάτες με αλλεργίες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μηχανικοί της Opel φαίνεται ότι εξέτασαν και την παραμικρή λεπτομέρεια έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την απόλυτη ασφάλεια των επιβατών. Και ο αέρας που αναπνέουν είναι ένας βασικός παράγοντας για να αισθάνεται ο οδηγός ήρεμος και άρα πιο ασφαλής για τον ίδιο και τους συνεπιβάτες του.

Advertisement

Για την Opel είναι ξεκάθαρο ότι ένα ευχάριστο κλίμα στο σαλόνι του αυτοκινήτου είναι καθοριστικό για την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών και την άνεσή τους. Και το νέο σύστημα Intelli-Air έρχεται να κάνει το καλύτερο δυνατό για να προσφέρει όσο τον δυνατόν καθαρότερο αέρα στους επιβάτες.

Το Intelli-Air εφοδιάζεται με εξαιρετικά αποτελεσματικά φίλτρα αέρα και σωματιδίων, με ένα σύστημα που παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα στο σαλόνι. Το σύστημα αυτό ελέγχει συνεχώς την κατάσταση του αέρα στο σαλόνι, κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις όταν ανιχνεύει ότι η ποιότητα του αέρα πέφτει κάτω από κάποια επίπεδα που έχουν οριστεί.

Advertisement

Όταν η ποιότητα του εξωτερικού αέρα είναι κακή, ο αισθητήρας που ελέγχει την ποιότητα του αέρα στο αυτοκίνητο (AQS) κλείνει τον αεραγωγό έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει μολυσμένος αέρας στο σαλόνι του αυτοκινήτου.

Αν όμως ο εσωτερικός αέρας είναι χειρότερες από τον εξωτερικό, λόγω καπνίσματος ή σκόνης στα ρούχα για παράδειγμα, ο αεραγωγός επιλέγει να ανοίξει και πάλι, έτσι ώστε να παρέχει στους επιβάτες φρέσκο αέρα.

Advertisement

Χάρη στο Intelli-Air, ο εσωτερικός αέρας του νέου Astra παραμένει όσο το δυνατόν πιο καθαρός. Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται για την ποιότητα του αέρα μέσω της οθόνης του συστήματος πολυμέσων.

Εκεί εμφανίζεται ένα emoji σε σχήμα αυτοκινήτου, με το χρώμα να αλλάζει ανάλογα με την κατάσταση του αέρα στο εσωτερικό. Η ποιότητα του αέρα στον των χώρο επιβατών παρακολουθείται από έναν αισθητήρα PM 2,5 που μπορεί να ανιχνεύσει σωματίδια μεγέθους έως και 2,5 μικρομέτρων.

Το Intelli-Air εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ποιότητας αέρα στο σαλόνι του νέου Astra, χρησιμοποιώντας γνήσια φίλτρα σωματιδίων και ενεργού άνθρακα της Opel. Tα φίλτρα αυτά αποτελούνται από δύο στρώματα, και μπορούν να συγκρατήσουν τα σωματίδια αλλά και να φιλτράρουν οσμές και αέρια όπως το όζον.

Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από εξελιγμένα υλικά, και αλλάζει μία φορά στους 12 μήνες. Για την αλλαγή του υπάρχει σύστημα διαχείρισης των φίλτρων έτσι το νέο Opel Astra να ενημερώνει τον οδηγό όταν χρειάζεται αλλαγή.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι εξαλείφεται η γύρη σε ποσοστό 100%. Αυτό βοηθά τους οδηγούς που έχουν αλλεργίες να οδηγούν με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα φτάρνισμα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο για 20 ολόκληρα μέτρα όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα.

Χάρη στο σύστημα Intelli-Air οι οδηγοί με αλλεργίες μπορούν να οδηγούν χωρίς κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητό τους, ενώ τους επιτρέπει να κινούνται χωρίς την ανάγκη χρήσης αντισταμινικών, τα οποία έχουν ως παρενέργειες τις δυσκολίες που προκύπτουν στην οδήγηση προκαλώντας υπνηλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Νέο Opel Astra: Οι τιμές στην Ελλάδα
Έναρξη παραγωγής του Νέου Opel Astra (+video)