Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής του Νέου Opel Astra (+video)

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έναρξη παραγωγής του Νέου Opel Astra (+video)

ΝΕΑ

Έναρξη παραγωγής του Νέου Opel Astra (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Opel Astra βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Rüsselsheim. Ο Uwe Hochgeschurtz, CEO της Opel υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου τον Πρωθυπουργό του κρατιδίου Hesse, Volker Bouffier,τον Υπουργό Οικονομίας του Hesse, Tarek Al-Wazir και τον Δήμαρχο του Rüsselsheim, Udo Bausch, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκκίνηση παραγωγής του νέου Opel Astra.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη κατασκευαστεί περίπου 500 νέα Opel Astra. Τους προσεχείς μήνες, η νέα γενιά του Opel Astra θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο  λίθο της επέλασης εξηλεκτρισμού της Γερμανικής μάρκας.

Το νέο 5-θυρο Astra θα είναι διαθέσιμο από το λανσάρισμα σε Plug-in Hybrid έκδοση, ενώ την γκάμα θα ολοκληρώσει το 2023 το αμιγώς ηλεκτρικό Astra-e με μπαταρία.

«Το νέο Astra έχει εξελιχθεί με αγάπη και αφοσίωση μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που παρουσίασα όταν ανέλαβα τη θέση του CEO της Opel και, προφανώς, έχω μία ιδιαίτερη σχέση με αυτό το compact best-seller μοντέλο» δήλωσε ο CEO της Opel, Uwe Hochgeschurtz.

Advertisement
Advertisement

«Η Opel βρίσκεται στο σπίτι της εδώ, στο Hesse. Εδώ και πολλές γενιές, οι άνθρωποι της περιοχής όχι μόνο οδηγούν τα αυτοκίνητά μας, αλλά και τα κατασκευάζουν, συντελώντας στην εξέλιξη της μάρκας. Με τα κεντρικά της γραφεία στο Rüsselsheim, η εταιρεία αποτελεί έναν σημαντικό εργοδότη σε ολόκληρη την περιοχή» δήλωσαν ο Πρωθυπουργός του Hesse, Volker Bouffier και ο Υπουργός Οικονομίας, Tarek Al-Wazir.

Το νέο Opel Astra εκφράζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Περισσότερο δυναμικό από ποτέ, με κομψές, καθαρές επιφάνειες, απαλλαγμένες από περιττά στοιχεία και με το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor.

Advertisement

Το νέο μοντέλο εκφράζει επίσης το πρωτοποριακό πνεύμα της μάρκας, χάρη στις τεχνολογίες και τα καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού που εισάγει στην compact κατηγορία. Στην τεχνολογική «φαρέτρα» του Astra ξεχωρίζει το νέας γενιάς σύστημα φωτισμού Intelli-Lux LED Pixel. Το σύστημα αυτό προέρχεται από τις ναυαρχίδες της Opel, Insignia και Grandland, φέρει 168 στοιχεία LED και είναι πρωτοποριακό για την κατηγορία.

Advertisement

Στο εσωτερικό της νέας γενιάς Astra ξεχωρίζει το πλήρως ψηφιακό cockpit Pure Panel. Το νέο σύστημα (HMI ή διεπαφή ανθρώπου-μηχανής ) με φρέσκα, μοντέρνα γραφικά προσφέρει στους πελάτες μια πιο διαισθητική και χωρίς περιττά στοιχεία εμπειρία. Η διαχείριση των λειτουργιών των συστημάτων πραγματοποιείται μέσω μεγάλων οθονών αφής. Επιπλέον, βασικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού, εξακολουθούν να γίνονται μέσω κάποιων διακοπτών.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο των μοντέλων Opel είναι η άνεση των καθισμάτων. Αποτελώντας προϊόν εσωτερικής εξέλιξης, τα εμπρός καθίσματα του νέου compact μοντέλου φέρουν πιστοποίηση AGR («Aktion Gesunder Rücken e.V.») και με την εργονομία τους εξασφαλίζουν ιδιαίτερη άνεση, κυρίως σε μεγάλα ταξίδια. Την ίδια στιγμή, ο οδηγός υποστηρίζεται από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το Head-up Display, αλλά και η κάμερα 360⁰ Intelli-Vision.

Advertisement