Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice: Ηλεκτρικά

Η Volvo χορηγός των βραβείων για τους διακεκριμένους Ελληνες της διασποράς

  • Τάκης Τρακουσέλλης

Η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός της λαμπρής τελετής απονομής ενός νεότευκτου αλλά πολύ σημαντικού θεσμού

 

: των βραβείων του Ιδρύματος IFG (IFG Awards) που θα απονέμονται ανά τρία χρόνια σε διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς που με το έργο και τη στάση ζωής τους ενισχύουν την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα.

Θεσμοθέτης των νέων αυτών βραβείων είναι το ίδρυμα IFG – International Foundation for Greece, που ιδρύθηκε από το Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, η οποία είναι και Πρόεδρός του. Στόχος του η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου «φιλελλήνων», που έμπρακτα, τόσο με δωρεές όσο και με προσωπική εμπλοκή, επιθυμούν να συνεισφέρουν στην πορεία της Ελλάδας προς την έξοδο από την οικονομική κρίση. Τα βραβεία δε, έχουν σκοπό να τιμήσουν Έλληνες εκτός συνόρων, που βρίσκονται εν ζωή, και που όχι μόνο κρατούν άσβεστη την ελληνική τους φλόγα και ταυτότητα αλλά προωθούν με ζέση την ιδέα της Ελλάδας, ο καθένας στο χώρο του.

Η τελετή έλαβε χώρα με κάθε επισημότητα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013. Την τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην «άλλη Ελλάδα, που διαπρέπει εκτός συνόρων και με το έργο της αναπτερώνει το κύρος της μητέρας-πατρίδας σε διεθνές επίπεδο». Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πρεσβευτές, επιφανείς εκπρόσωποι του εφοπλιστικού χώρου, διακεκριμένοι επιχειρηματίες τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε έξι κατηγορίες. Συγκεκριμένα:
– Στην κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες», στον βραβευμένο – ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις – με Oscar, για τη μουσική του στην ταινία Chariots of Fire, συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου.
– Στην κατηγορία «Επιστήμη», στον Καθηγητή Δρ. Αριστείδη Πατρινό, που έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο έργο χαρτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος.
– Στην κατηγορία «Επιχειρηματικότητα», στον Ανδρέα Λιβέρη, Πρόεδρο της πολυεθνικής The Dow Chemical Company, εταιρείας κολοσσού στο χώρο των χημικών.
– Στην κατηγορία «Θέατρο και Κινηματογράφος», στον Δημήτρη (Jim) Γιαννόπουλο, Πρόεδρο της 20th Century Fox, από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινηματογραφικών παραγωγών στον κόσμο.
– Στην κατηγορία «ΜΜΕ», στο γνωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή Νίκο Αλιάγα, που εκτός άλλων τιμητικών διακρίσεων που έχει δεχθεί, έχει παρασημοφορηθεί με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας.
– Στην κατηγορία «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα», στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, που από το 1996 έως σήμερα έχει προβεί στη διάθεση 1,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω 2.503 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 109 κράτη ανά τον κόσμο, με το 80% του ποσού να έχει διατεθεί στην Ελλάδα.

Οι βραβευθέντες μίλησαν με υπερηφάνεια και συγκίνηση για την Ελλάδα, «την πατρίδα της καρδιάς τους», τη χώρα που τους εμπνέει και τους καθοδηγεί με το πνεύμα και τις αξίες της. Δεν παρέλειψαν μάλιστα όλοι ανεξαιρέτως να αναφερθούν στη σημειολογία του χώρου απονομής των βραβείων, στους πρόποδες της Ακρόπολης, κάτι που όπως τόνισαν αυξάνει δραματικά τη συγκίνηση και τιμή που ένιωσαν.

Στην είσοδο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης είχαν τοποθετηθεί διακριτικά δύο πολυτελή Volvo S60 ενώ όλες οι μετακινήσεις των υψηλών προσκεκλημένων έγιναν αποκλειστικά με μοντέλα της Volvo.

Τα βραβεία καθώς και το λογότυπο του Ιδρύματος υπογράφει ο γνωστός γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, ενώ τον ύμνο του Ιδρύματος έχει συνθέσει ο ίδιος ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Την εκδήλωση συντόνισε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αρχιμανδρίτης.

 

H ιδρυτής του Ιδρύματος IFM Ασπασια Λεβεντη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Ελλάς Γιαννης Πετουλης και ο Δημοσιογράφος/Συγγραφέας Γιωργος Αρχιμανδριτης

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto