Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk: Δεν μου αρέσει να είμαι… αφεντικό

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk: Δεν μου αρέσει να είμαι… αφεντικό

ΝΕΑ

Elon Musk: Δεν μου αρέσει να είμαι… αφεντικό

ΝΕΑ

Ο Elon Musk παρευρέθηκε σε δικαστήριο και ανέφερε πόσο απεχθάνεται να είναι επικεφαλής της μάρκας και ότι άλλα είναι τα πραγματικά του ενδιαφέροντα.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της Tesla βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου λόγω της αδικαιολόγητης επιρροής και απόφασης να εξαγοράσει η Tesla τη -σχεδόν υπό πτώχευση- SolarCity. Μεταξύ άλλων, ο Elon Musk, ανέφερε ότι απεχθάνεται να είναι το “αφεντικό” της εταιρείας, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ασχολείται με το να σχεδιάζει και να κατασκευάζει.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο δισεκατομμυριούχος Διευθύνων Σύμβουλος περνάει πολύ χρόνο στις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων του.

Οι μέτοχοι ισχυρίζονται ότι τα χρήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας χάθηκαν για την αγορά της SolarCity.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, ο Musk κατείχε μερίδιο 22% τόσο στην Tesla όσο και στην εταιρεία ηλιακών πάνελ, η οποία ιδρύθηκε από τα ξαδέλφια του.

Δεδομένου ότι ήταν μια συναλλαγή μεταξύ μετοχών με το ίδιο ποσοστό, συνεπάγεται ότι δεν υπήρχε οικονομικό κέρδος“, είπε ο Musk.

Advertisement

Επίσης, αρνήθηκε ότι άσκησε πίεση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, λέγοντας ότι η συμφωνία ήταν μέρος ενός «γενικού σχεδίου» για τη δημιουργία προσιτών οχημάτων με πράσινα τροφοδοτικά.

Tesla Cybertruck

Advertisement

Οι μέτοχοι που ασκούν την υπόθεση εναντίον του Musk, ο οποίος αξίζει 168 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον Forbes, ζήτησαν από το δικαστήριο να επιστρέψει στην Tesla τα 2,6 δισ. δολάρια. Αυτή θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις εναντίον ενός ατόμου.

Αν και ο Musk ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος στην SolarCity, τέσσερα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla κατείχαν και αυτά μετοχές της SolarCity, σύμφωνα με τα δικαστήρια. Αυτά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατέληξαν σε συμβιβασμό με τους μετόχους της Tesla έναντι 60 εκατομμύριων δολαρίων, αλλά δεν παραδέχθηκαν ποτέ κάποιο σφάλμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Elon Musk επιβεβαιώνει πως το Tesla Cybertruck θα έχει τετραδιεύθυνση
Στην Ελλάδα το Tesla Model Y (+τιμές)
Θα φθάσει η Tesla τα 10 εκατομμύρια ετήσιες πωλήσεις μέχρι το τέλος της δεκαετίας;

Advertisement