Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Το Ford Ranger σε νέα έκδοση καμπίνα-σασί

Ελλάδα 12:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Ford Ranger σε νέα έκδοση καμπίνα-σασί

Fleet Cars

Το Ford Ranger σε νέα έκδοση καμπίνα-σασί

Fleet Cars

Ξεχωρίζει για τη μεγάλη ποικιλία μετατροπών, τον αποδοτικό κινητήρα και την ανθεκτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση πρώτου Ford Ranger σε έκδοση καμπίνας-σασί, η οποία επιτρέπει μεγάλη ποικιλία μετατροπών, προχώρησε η μπλε οβάλ εταιρεία.

Σύμφωνα με τη Ford, η ειδική εκδοχή του Ranger θα επωφεληθεί από προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, μεγάλες offroad δυνατότητες, ανθεκτικότητα και μεγάλη αποδοτικότητα καυσίμου χάρη στον πετρελαιοκινητήρα EcoBlue.

Παράλληλα, θα προσφέρεται σε εκδόσεις αμαξώματος με μονή καμπίνα, αλλά και σε σειρά… XL (extralarge), με την τελευταία να προορίζεται για όσους αναζητούν κάτι ιδιαίτερα ισχυρό για την εργασία τους.

Advertisement
Advertisement

Περί μετατροπών ο λόγος, αυτές γίνονται στο μεγάλο δίκτυο της Ford, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 160 πιστοποιημένους παραγωγούς υπερκατασκευών οχημάτων, σε 13 χώρες ανά τον κόσμο.

Για να εγγυηθεί η Ford τη βέλτιστη φόρτωση/εκφόρτωση και την απρόσκοπτη μεταφορά των αντικειμένων, έχει ενσωματωθεί ισχυρή πίσω ανάρτηση για βαρέως τύπου οχήματα, όπως και μια επίπεδη πίσω επιφάνεια, η οποία επιτρέπει μετατροπές όπου η μικτή μάζα του οχήματος θα αγγίζει τα 3.270 κιλά.

Advertisement

Ο σχεδιασμός της μονής καμπίνας, έχει γίνει με γνώμονα την ευελιξία αναφορικά με τις μετατροπές. Ως εκ τούτου, πίσω από την καμπίνα είναι διαθέσιμα για την ανάπτυξη της υπερκατασκευής 2,518 μέτρα. Ακόμη, το όχημα θα μπορεί να βυθιστεί στο νερό έως 800 mm, η απόσταση από το έδαφος (πριν τη μετατροπή) θα αντιστοιχεί σε 237 mm, ενώ ο μπροστινός πρόβολος θα φέρει μικρό μήκος, για την άκοπη αποφυγή των εμποδίων. Όσον αφορά την ικανότητα ρυμούλκησης, αυτή αποτυπώνεται σε 3,5 τόνους.

Advertisement

Η Ford Ranger σε έκδοση καμπίνα-σασί, θα τροφοδοτείται από έναν 2λιτρο diesel EcoBlue των 170 ps και των 420 Nm ροπής, συνδυαζόμενο από ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Παράλληλα, ως στάνταρ θα προσφέρεται επιλέξιμη τετρακίνηση. Μέσω της κεντρικής κονσόλας ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει πότε επιθυμεί να μετακινηθεί με την κίνηση στους πίσω τροχούς και πότε με τετακίνηση. Επίσης, μεγαλύτερες off road δυνατότητες προσφέρει το προαιρετικό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω μπλοκέ διαφορικό, όπως και κάποια ειδικά ελαστικά.

Η επαγγελματική εκδοχή του Ford Ranger θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τον Ιανουάριο του 2021.  

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η απόλυτη Ford Mustang στην Αυστραλία έχει 786PS

Νέα Ford Mustang Mach-E GT: Με εξωφρενική επιτάχυνση

Αναβαθμίσεις για τις Ford Mustang και Shelby GT500 το 2021