Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Opel Grandland X Hybrid των 300 ίππων (+τιμές)

Ελλάδα 14:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα το Opel Grandland X Hybrid των 300 ίππων (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Opel Grandland X Hybrid των 300 ίππων (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Ανακοινώθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία της Opel οι τιμές του νέου Grandland X PHEV, της plug-in υβριδικής έκδοσης του SUV μοντέλου με ισχύ έως και 300 ίππους, αλλά και μέση κατανάλωση μόνο από 1.5 lt./100 km.

Advertisement
Advertisement

Το Opel Grandland X Hybrid έρχεται διαθέσιμο σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς.

Στην πρώτη περίπτωση διαθέτει για την κίνησή του έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.6 lt.-180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων (συνδυαστική απόδοση 224 ίππων), ενώ στη δεύτερη έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.6 lt.-200 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες 110 και 113 ίππων (συνδυαστική απόδοση 300 ίππων)

Στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης οι δύο ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι ο ένας στο εμπρόσθιο και ο ένας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τον πρώτο να συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ τον δεύτερο να στέλνει τη ροπή του όποτε χρειαστεί στον πίσω άξονα, δημιουργώντας έτσι μια «οικολογική» τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση καυσίμου WLTP1 (σε μικτό κύκλο), αυτή στην περίπτωση τόσο της 4Χ2 όσο και της 4Χ4 έκδοσης ξεκινά από τα 1.5 lt./100 km, με τις εκπομπές CO2 να μειώνονται ανάμεσα στα 34 και 36 g/km για την έκδοση των 300 ίππων ή ανάμεσα στα 35 και 37 g/km για αυτή των 224 ίππων.

Και στις δύο εκδόσεις συναντούμε μια μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 13.2 kWh, η οποία μπορεί να προσφέρει κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρισμό για αποστάσεις έως και 57 χιλιομέτρων.

Advertisement

Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνεται από εξωτερική πηγή ρεύματος μέσω καλωδίου 3.7 kW (προαιρετικά και 7.4 kW), με την μπαταρία να τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα για να μην κλέβει χώρο από το πορτ-μπαγκάζ. Όσο για το χρόνο φόρτισής της, η Opel τονίζει ότι αυτός εξαρτάται από το είδος της πρίζας φόρτισης δίνοντας ως παράδειγμα ότι μέσω φορτιστή-wallbax 7.4 kW η μπαταρία μπορεί να «γεμίσει» σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στις τιμές του νέου Opel Grandland X Hybrid στην ελληνική αγορά, αυτές διαμορφώνονται στα 46.900 ευρώ για την δικίνητη έκδοση και στα 49.900 ευρώ για την τετρακίνητη.

Οι τιμές αυτές αφορούν στην εξοπλιστική επιλογή X-Clusive, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ESP με υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα, 8 αερόσακους, όλο το ηλεκτρικό πακέτο, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, σύστημα πολυμέσων με Navi, ζάντες αλουμινίου, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, καθώς και μια σειρά από εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας.

Σημειώστε ότι το υβριδικό plug-in Opel Grandland X καλύπτει τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας για 0 φόρο εταιρικών πελατών στη χώρα μας, αφού έχει τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ και εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km.

Advertisement