Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το ισχυρότερο VW Golf GTI στην ιστορία (+τιμή)

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το ισχυρότερο VW Golf GTI στην ιστορία (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το ισχυρότερο VW Golf GTI στην ιστορία (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Η VW λανσάρει στην Ελλάδα το νέο Golf GTI TCR, το οποίο με 290 ίππους ισχύος είναι το ισχυρότερο GTI στην ιστορία της γερμανικής μάρκας. Δείτε τα κύρια χαρακτηριστικά του, αλλά και πόσο κοστίζει.

Advertisement
Advertisement

Βασικό χαρακτηριστικό του Golf GTI TCR είναι ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος TSI κινητήρας του, με ονομαστική απόδοση ισχύος 290 ίππων στις 5.400 έως 6.400 σ.α.λ. (+45 PS σε σχέση με το Golf GTI Performance) και μέγιστη ροπή 38.7 kgm μεταξύ 1.950 και 5.300 σ.α.λ.

Η παραπάνω δύναμη μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διπλού συμπλέκτη αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων, δεν λείπει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, ενώ ανάλογες του χαρακτήρα του αυτοκινήτου είναι και οι επιδόσεις (0-100 km/h σε 5,6 δευτ., τελική ταχύτητα 250 km/h ή 260 km/h με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού κόφτη).

Advertisement
Advertisement

Στα υπόλοιπα στοιχεία του, το νέο Golf GTI TCR διαθέτει ενισχυμένα φρένα με διάτρητους δίσκους και κόκκινες δαγκάνες, ενώ το παρών δίνει η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (DCC) και τα σκληρότερης απόσβεσης αμορτισέρ.

Αισθητικά, η συγκριμένη έκδοση ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες χάρη στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τον πίσω διαχύτη, το διακριτικό σπόιλερ οροφής, την ανοξείδωτη εξάτμιση και τις ζάντες «Belvedere» των 18 ιντσών ή κατ’ επιλογή 19 ιντσών. Στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται επίσης η μαύρου χρώματος οροφή και τα διακοσμητικά στο αμάξωμα.

Advertisement

Εντός της καμπίνας, ο οδηγός του GTI TCR έχει στη διάθεσή του ένα σπορ σχεδίασης τιμόνι, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Active Info Display), αλλά και σπορ καθίσματα με επένδυση ύφασμα/microfiber αποκλειστικής σχεδίασης TCR.

Τιμολογιακά, το νέο VW Golf GTI TCR κοστίζει στη χώρα μας 48.700 ευρώ. Εκτός των παραπάνω, ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει Σύστημα διεύθυνσης με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση (Progressive Steering), Σύστημα Infotainment Discover Media, Αυτόματο κλιματισμό, Adaptive cruise control & Speed limiter, Προβολείς LED και πίσω φώτα LED σε σκούρο κόκκινο χρώμα με δυναμικό φλας, Εσωτερικό ambient φωτισμό σε κόκκινο χρώμα και Park Pilot.

Advertisement