Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

SΕΑΤ Arona 1.0 TGI CNG: Κάνει 100 χλμ. με 3,8 ευρώ

Ελλάδα 22:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

SΕΑΤ Arona 1.0 TGI CNG: Κάνει 100 χλμ. με 3,8 ευρώ

ΑΓΟΡΑ

SΕΑΤ Arona 1.0 TGI CNG: Κάνει 100 χλμ. με 3,8 ευρώ

ΑΓΟΡΑ

Καταναλώνοντας φυσικό αέριο, το SΕΑΤ Arona 1.0 TGI CNG, είναι το μοναδικό crossover που κινείται με CNG (Compressed Natural Gas Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο και βενζίνη.

Advertisement
Advertisement

Το TGI by SEAT συνδυάζει βενζίνη και συμπιεσμένο φυσικό αέριο με λιγότερο κόστος καυσίμου και λιγότερες εκπομπές CO2.

Σύμφωνα με τη SEAT το Arona 1.0 TGI CNG διαθέτει τρεις δεξαμενές αερίου με συνολική χωρητικότητα 13.8 κιλών, με αυτονομία έως και 360 χλμ. Το κόστος για το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG, Compressed Natural Gas) που καταναλώνει το SΕΑΤ Arona 1.0 TGI CNG για μια απόσταση 100 χιλιομέτρων είναι 3,8 ευρώ.

Πρόκειται για το πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό crossover στην αγορά το οποίο καταναλώνει CNG, δηλαδή φυσικό αέριο. Επιπροσθέτως υπάρχει και ένα μικρό ντεπόζιτο συμβατικού καυσίμου, το οποίο δέχεται 9 λίτρα αμόλυβδης, τα οποία κατά τον κατασκευαστή επαρκούν για απόσταση 150 χλμ. Συνεπώς, πάντα βάσει των εργοστασιακών τιμών, η συνολική αυτονομία του SEAT Arona TGI ανέρχεται στα 510 χλμ. Οι εκπομπές CO2 του CNG είναι κατά 25% χαμηλότερες από αυτές των συμβατικών ορυκτών καυσίμων, ενώ ως προς την οικονομία στην κατανάλωση, το φυσικό αέριο είναι κατά προσέγγιση φθηνότερο κατά 50% της αμόλυβδης και 30% του ντίζελ.

Advertisement
Advertisement

Για όσους αναρωτιέστε το Arona είναι κάτι διαφορετικό. Ένα SUV, αλλά όχι Sport Utility Vehicle αλλά ένα… SEAT Urban Vehicle. Το εταιρικό όνομα αντικαθιστά την έννοια του σπορ και το αστικό τίθεται στη θέση του χρηστικού. Το Arona είναι ένα πολιτισμένο crossover, ένα Urban Vehicle το οποίο προορίζεται για κίνηση στην άσφαλτο. Έχει κίνηση στους εμπρός τροχούς αλλά μπορεί (χάρη στο ύψος των 190 χιλ από το έδαφος) να σας οδηγήσει σε μία παραλία από βατό χωματόδρομο.

Η έκδοση CNG του Arona απευθύνεται σε αυτόν που κάνει καθημερινά μια σχετικά μεγάλη διαδρομή για την δουλεία ή αυτή περιλαμβάνει πολλά χιλιόμετρα Στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο το Arona είναι έως και ευχάριστο, ταξιδεύει άνετα, ήρεμα και, κυρίως, οικονομικά. Ως προς τον ανεφοδιασμό σε φυσικό αέριο, επίσης, δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Το στόμιο όπου εφαρμόζει το ακροφύσιο πλήρωσης του πρατηρίου βρίσκεται στο ίδιο σημείο με εκείνο της βενζίνης.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια, για όσους ενδεχομένως ανησυχούν αμυδρά για τις τρεις δεξαμενές φυσικού αερίου, η SEAT διαβεβαιώνει ότι δεν συντρέχει ο παραμικρός λόγος έστω και για αμυδρή ανησυχία. Διότι το αέριο περιέχεται μεν σε αυτές υπό πίεση 200 bar, έχουν προβλεφθεί όμως βαλβίδες ασφαλούς απελευθέρωσης του αερίου σε περιπτώσεις κινδύνου, υπερβολικά υψηλής θερμοκρασίας κ.λπ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δημιουργήστε το δικό σας SEAT Arona

Advertisement

SEAT Arona TGI: Σε… ταξιδεύει με μόνο 15€

Όσα πρέπει να ξέρετε για το SEAT Arona TGI