Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Alfa Romeo Stelvio;

Ελλάδα 20:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Alfa Romeo Stelvio;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η Alfa Romeo Stelvio;

ΑΓΟΡΑ

Το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, η «γοητευτική» Stelvio, έρχεται και στα μέρη μας με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει εκδόσεις και τιμές απόκτησης.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ

Η «Ιταλίδα» που βάζει τη μάρκα στην κατηγορία των μεσαίων SUV προσφέρεται με δύο κινητήρες και τρεις εκδόσεις. «Βάση» αποτελεί η επιλογή του diesel κινητήρα χωρητικότητας 2.2 lt, που προσφέρει 210 άλογα, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive, με κόστος απόκτησης τα 57.000€ (στη Super έκδοση).

Αντίστοιχα στο μέτωπο της βενζίνης, ο δίλιτρος υπέρ-τροφοδοτούμενος προσφέρει 280 άλογα (με τελική 230 km/h και επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 5.7sec), επίσης με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση, σε έκδοση Launch Edition και με κόστος απόκτησης στα 70.300€!

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο κινητήρες αποτελούν έκφραση της σπορ προσωπικότητας της Stelvio, μεταφέροντας όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση το… «Alfa Spirit» σε ένα Sports Utility Vehicle. Οι κινητήρες αυτοί ανήκουν στη νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων αλουμινίου και κατασκευάζονται στην Ιταλία (Termoli – βενζίνη και Pratola Serra – diesel).

Η γκάμα θα ολοκληρωθεί με νέους κινητήρες που περιλαμβάνουν τον υπερτροφοδοτούμενο  δίλιτρο βενζινοκινητήρα 200 ίππων και έναν  πετρελαιοκινητήρα 2,2lt 180 ίππων, οι οποίοι θα εφοδιαστούν παράλληλα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων ενώ ο βενζινοκινητήρας θα διαθέτει και το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Η έκδοση πετρελαίου 2,2 lt 180 ίππων θα διατίθεται και με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς.

Alfa-Romeo-Stelvio-g640

Advertisement

Η γκάμα της Stelvio θα περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις: Stelvio, Super και Business – μέσω του πακέτου Business. Από τη στιγμή του λανσαρίσματος του μοντέλου, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 χρώματα αμαξώματος και 13 ζάντες αλουμινίου (από 17 ιντσών έως 20 ιντσών). Η έκδοση Stelvio διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό όπως για παράδειγμα ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα Alfa Connect  6.5 ιντσών, επιλογέα Alfa Rotary, σύστημα ήχου 8-ηχείων, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα (ρύθμιση θέσης εμπρός-πίσω, γωνία ανάκλησης, και ρύθμιση ύψους), καθώς και τα συστήματα Integrated Brake System (IBS), Lane Departure Warning (LDW), και Forward Collision Warning (FCW) με Autonomous Emergency Brake (AEB) και αναγνώριση πεζών. Η έκδοση αυτή ολοκληρώνεται με αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών και αισθητήρες ομίχλης και βροχής.

Η έκδοση Super είναι ακόμα πιο πλούσια περιλαμβάνοντας ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, προβολείς bi-xenon, δερμάτινα (υψηλής ποιότητας συνθετικό δέρμα) και υφασμάτινα καθίσματα σε τρία χρώματα (μαύρο, μαύρο/καφέ και μαύρο/κόκκινο), τρεις αποχρώσεις (μαύρο, μαύρο/καφέ και μαύρο/κόκκινο) για το ταμπλό και τις ταπετσαρίες των θυρών, και μαρσπιέ με μεταλλικά ένθετα. Η Stelvio Super είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας με το προαιρετικό Luxury Pack, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα σαγρέ δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα (σε μαύρο, καφέ, κόκκινο ή μπεζ χρώμα) και ξύλινα ένθετα. Άλλο ένα προαιρετικό πακέτο για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι και το Sport Pack, που περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του, θερμαινόμενο σπορ τιμόνι με ειδική λαβή και δερμάτινη επένδυση, δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα αγωνιστικού τύπου σε μαύρο, κόκκινο ή καφέ χρώμα, ένθετα αλουμινίου και ατσάλινα πεντάλ.

Advertisement

Alfa-Romeo-Stelvio-e640

Τέλος, θα είναι διαθέσιμα τα Business Pack και Business Pack +. Το πρώτο περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του 2D σύστημα πλοήγησης 6,5 ιντσών και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ενώ το δεύτερο, προσθέτει επιπλέον, εσωτερικό ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και πίσω κάμερα οπισθοπορείας.  Με τα συγκεκριμένα πακέτα η Alfa Romeo δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις με μικρό ή μεγάλο εταιρικό στόλο προσφέροντάς τους λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

Στην Ελλάδα, η Alfa Romeo Stelvio θα προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, 5 χρόνια service και 5 χρόνια ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω FCA Bank, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάσουν στο τέλος Μαρτίου.

Advertisement

Περισσότερα σε μερικές ημέρες, όταν και θα έχουμε την ευκαιρία να την οδηγήσουμε στους δρόμους που της χάρισαν το όνομά της!  Το θρυλικό δηλαδή ορεινό πέρασμα στην Ιταλία, μήκους 20 χιλιομέτρων, με περισσότερες από 75 στροφές.