Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οριστικό τέλος για το Toyota Yaris diesel στην Ελλάδα

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οριστικό τέλος για το Toyota Yaris diesel στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Οριστικό τέλος για το Toyota Yaris diesel στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Δίνοντας πλέον βάρος στις βενζινοκίνητες επιλογές και την υβριδική έκδοση του best-seller Yaris, η Toyota σταμάτησε στη χώρα μας όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τις πωλήσεις της πετρελαιοκίνητης έκδοσης του μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει ξανά, η Toyota έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει την… απεξάρτησή της από το ρυπογόνο diesel στην Ευρώπη, αφού από το 2019 δεν θα υπάρχει πετρελαιοκίνητο μοντέλο στη γκάμα της (εκτός των Land Cruiser και Hilux).

Αυτό γίνεται πραγματικότητα λοιπόν και στη χώρα μας, αφού η Toyota σταμάτησε πριν λίγες ημέρες τις πωλήσεις του Yaris diesel στην Ελλάδα. Πλέον, το ιαπωνικό best-seller διατίθεται στις βενζινοκίνητες εκδόσεις με τον 1.000άρη VVT-i των 72 ίππων και τον 1.500άρη VVT-i των 111 ίππων, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμο και στην υβριδική του έκδοση, με σύστημα κίνησης 100 ίππων και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ειδικά για την τελευταία έκδοση, αυτό το διάστημα «τρέχει» και μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση online απόκτησης του υβριδικού Toyota Yaris e-nergy, σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, με το επικείμενο λανσάρισμα της νέας Toyota Corolla στην Ελλάδα μέσα στο Α’ Τρίμηνο του 2019, η οποία θα αντικαταστήσει τόσο το υπάρχον Auris όσο και τη σεντάν Corolla, η ιαπωνική φίρμα δεν θα διαθέτει diesel έκδοση μοντέλου στη χώρα μας – εκτός βέβαια από τα Land Cruiser και Hilux.

Verso-D-4D-engine-2000px