Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Toyota Corolla sedan

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη της νέας Toyota Corolla sedan

ΝΕΑ

Αποκάλυψη της νέας Toyota Corolla sedan

ΝΕΑ

Μετά την παρουσίαση της νέας Corolla και της Corolla Touring Sports νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Toyota αποκάλυψε και τη σεντάν έκδοση της νέας γενιάς του μικρομεσαίου της μοντέλου. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται άλλωστε για τη 12η γενιά της Corolla, ενός αυτοκινήτου που έχει πουλήσει ήδη 46 εκατομμύρια οχήματα από την πρώτη του παρουσίαση το 1966, όντας ένα από τα παγκόσμια best-seller στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στη νέα σεντάν έκδοση, αυτή τεχνικά πατά πάνω στη νεότερη TNGA πλατφόρμα της μάρκας, έχοντας ένα αρκετά δυναμικό αμάξωμα 3 όγκων, με εμπρόσθιο τμήμα που παραπέμπει σε αυτό της σεντάν έκδοσης.

Στο πίσω μέρος από την άλλη, ο 3ος όγκος έχει προστεθεί πολύ επιτυχημένα και περιλαμβάνει ειδικά για την έκδοση οριζόντια LED φώτα που διπλώνουν στο πλάι, καθώς και έναν όμορφο προφυλακτήρα με γλυπτά σχήματα στις άκρες του.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, τα πάντα δανείζονται από τις υπόλοιπες εκδόσεις αμαξώματος της νέας Corolla, σε ένα ταμπλό με εργονομικές γραμμές και ανεξάρτητη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων (8 ιντσών) στο κέντρο του, η οποία συνδυάζεται με μια 7 ιντσών ψηφιακή οθόνη στο κέντρο του πίνακα οργάνων.

corolla sedan (2)

Στους χώρους, η Toyota υπόσχεται πολύ καλά επίπεδα για τους επιβάτες λόγω του μακριού μεταξονίου των 2,7 μέτρων, όμως δεν αποκαλύπτει ακόμη τον όγκο του πορτ-μπαγκάζ.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η νέα Corolla Sedan θα σταδιοδρομήσει με το υβριδικό σύστημα των 122 ίππων που συνδυάζει έναν 1.800άρη κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, έχοντας μέση κατανάλωση μόνο 4,3 lt./100 km κατά WLTP (CO2: 98 g/km).

Το παρών θα δώσει και ο ατμοσφαιρικός 1.600άρης βενζινοκινητήρας των 132 ίππων, που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο CVT. Εδώ, η μέση κατανάλωση κατά WLTP είναι 6.1 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 139 g/km. Πλήρης θα είναι η γκάμα των συστημάτων ασφαλείας, μέσω του μπουκέτου τεχνολογιών Toyota Safety Sense.

Advertisement

Οι πωλήσεις της νέας Toyota Corolla Sedan στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν μέσα στο Α’ Τρίμηνο του 2019. Η κατασκευή του μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Toyota στην Τουρκία.

corolla sedan (4)

corolla sedan (1)

Advertisement