Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην ανεπτυγμένη Κορέα αγοράζουν SUV αυτοκίνητα και στην Ελλάδα μικρά

Ελλάδα 21:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην ανεπτυγμένη Κορέα αγοράζουν SUV αυτοκίνητα και στην Ελλάδα μικρά

ΑΓΟΡΑ

Στην ανεπτυγμένη Κορέα αγοράζουν SUV αυτοκίνητα και στην Ελλάδα μικρά

ΑΓΟΡΑ

Συνεχίζεται η ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς αυτοκινήτων στη Νότια Κορέα. Κι αν οι πωλήσεις αυτοκινήτων είναι ο καθρέπτης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μίας οικονομίας, τότε οι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της Νότιας Κορέας, είναι σε καλό επίπεδο, ενώ χρόνο με το χρόνο, όλο και περισσότεροι ζουν καλύτερα. Για του λόγου το αληθές,  οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη χώρα των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων το 2000 ήταν μόλις 4.414, όταν το 2015 έκλεισε στα 243.900.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια το συνολικό νούμερο σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας είναι ακόμα ιδιαίτερα μικρό, όμως είναι δεδομένο ότι εφόσον συνεχιστεί η ραγδαία ανάπτυξη της χώρας, στα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο σε ένα χρόνο. Σημειώστε πως τα αυτοκίνητα που αγοράζουν περισσότερο οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας είναι της μεγάλης – πολυτελούς κατηγορίας, κάτι που ουσιαστικά αποδεικνύει ότι ακόμα αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη χώρα αγοράζουν μόνο οι έχοντες, οι οποίοι ολοένα και πληθαίνουν στη χώρα, κάτι ιδιαίτερα αισιόδοξο για αυτούς…

Σε ότι αφορά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συνδέσμου εισαγωγέων και εμπόρων της Νότιας Κορέας, πρώτο αυτοκίνητο το 2015, δε ήταν κάποιο από τις εγχώριες Hyundai/Kia ή της πολυτελούς Genesis όπως θα αναμέναμε, αλλά ένα μοντέλο της Volkswagen. Το Tiguan με τον 2λιτρο diesel κινητήρα είναι το best seller για το 2015, όπως ήταν και το 2014.

Μάλιστα η VW στην πρώτη δεκάδα των πιο καλό-πουλημένων αυτοκινήτων στη Νότια Κορέα, έχει ακόμα δύο μοντέλα με τον ίδιο μάλιστα κινητήρα, το Golf 2.0 TDi (στην 4η θέση) και το Passat 2.0 TDi (στην 8η θέση). Την πρώτη τριάδα των πωλήσεων, μετά το Tiguan 2.0TDi BlueMotion, συμπληρώνει η Audi με το A6 και η BMW και την 520.

Advertisement
Advertisement

Σημειώστε οτι, ενώ στην Νότια Κορέα το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις είναι το Tiguan στη χώρα μας είναι ένα μικρό αυτοκίνητο αξίας περίπου 12.000€, όπως είναι το best seller για το 2016, Toyota Yaris