Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ξεκινά η νέα εποχή Opel στην Ελλάδα…

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκινά η νέα εποχή Opel στην Ελλάδα…

ΑΓΟΡΑ

Ξεκινά η νέα εποχή Opel στην Ελλάδα…

ΑΓΟΡΑ

Είναι οριστικό. Το πολυσυζητημένο deal για την Opel παίρνει… σάρκα και οστά σε λίγες ημέρες και το newsauto έχει το ρεπορτάζ…

Advertisement
Advertisement

Η ώρα που όλη η αγορά συζητά και περιμένει έφτασε. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του newsauto, η Opel συνεχίζει την δραστηριότητά της στην Ελληνική αγορά, πλέον ως μέλος του Ομίλου Συγγελίδη αρχής γενομένης την 1η Νοεμβρίου 2021.

Η ημερομηνία έχει κλείσει και σε δέκα ημέρες η γερμανική μάρκα ξεκινά να χαράζει τη νέα στρατηγική της στην Ελλάδα. Αλλωστε το newsauto πρώτο είχε αποκαλύψει την αλλαγή από τον Μάϊο… 

Ισχυρός Όμιλος

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία με την Opel θεωρείται mega deal όχι μόνο για τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα αλλά και για την ίδια τη «μαμά» εταιρεία στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα λόγια του Managing Director Sales, Aftersales και Marketing της Opel/Vauxhall, Xavier Duchemin:

«Ο Συγγελίδης είναι ήδη ένας ισχυρός και έμπειρος συνεργάτης στην Ελλάδα για τις αδελφές εταιρίες μας Peugeot, Citroen και DS Automobiles και θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας στην αγορά και την κερδοφορία μας». Να σημειώσουμε ότι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Πολυχρόνης Συγγελίδης.


Αλλάζει ο χάρτης

Advertisement

Η συγκεκριμένη συμφωνία αλλάζει σημαντικά τον χάρτη του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Και αυτό διότι η εταιρεία θα είναι πλέον ο μεγαλύτερος εισαγωγέας οχημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2020, οι μάρκες του Ομίλου (Citroen, DS Automobiles, Mazda, Peugeot και πλέον Opel) έφτασαν σε ποσοστά 21%, που σημαίνει ότι 2 στα 10 αυτοκίνητα που ταξινομούνται θα είναι δικά της.

Τα νέα της πιάτσας, 306…

Advertisement

Για την ιστορία ο Όμιλος Συγγελίδη ξεκίνησε την αντιπροσώπευση της Citroen το 1965. Ακολούθησε η Peugeot το 2014, η DS Autombiles το 2019 και η Mazda το 2019.

Να σημειώσουμε πως την Τρίτη 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Ομίλου με συνεργάτες  της Opel (αντιπρόσωποι κ.λπ.), ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις για τις δομές της εταιρείας…

Advertisement

Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας – για να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ μας….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen Ami για ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό Σώμα – Για πού προορίζονται
Καραμανλής: Κανένα Τέλος Διέλευσης δεν θα εφαρμοστεί!
Αποζημίωση ακόμη και αν η ασφαλιστική βάλει «λουκέτο»