Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Μάϊος: Νέα αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων – Ποιες μάρκες προτιμούν;

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μάϊος: Νέα αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων – Ποιες μάρκες προτιμούν;

ΑΓΟΡΑ

Μάϊος: Νέα αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων – Ποιες μάρκες προτιμούν;

ΑΓΟΡΑ

Οι πωλήσεις νέων ΙΧ παρά το γεγονός ότι αφορούν στο πρώτο 17ήμερο Μαΐου ήδη πλησιάζουν τις συνολικές πωλήσεις του περσινού μήνα.

Advertisement
Advertisement

Η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και την γενικότερη αισιοδοξία των πολιτών έναντι της πορείας του κορωνοϊού αποτελούν τα βασικά συστατικά της νέας μεγάλης ανόδου των πωλήσεων στα καινούρια αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr στο πρώτο 17ήμερο του Μαΐου έχουν ήδη πουληθεί πάνω από 3.750 καινούρια αυτοκίνητα καταγράφοντας άνοδο 75% σε σχέση με τις πωλήσεις το αντίστοιχο διάστημα του 2020 ενώ σε σχέση με το 2019 όποτε και δεν υπήρχε ο κορωνοϊός οι επιδόσεις είναι παρόμοιες!

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο στο χρονικό διάστημα που εξετάζει το Newsauto.gr καταγράφονται σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά και πέρυσι καθώς οι εταιρικές πωλήσεις έχουν λάβει τα ηνία της αγοράς με το ποσοστό τους να ξεπερνά ήδη το 60% και καθημερινά να καταγράφει αυξητικές τάσεις ενώ των ιδιωτών καταναλωτών να περιορίζεται σε 40%.

Η δεύτερη σημαντική αλλαγή που καταγράφεται το Μάιο έχει να κάνει με την άνοδο των πωλήσεων της Peugeot η οποία κυριολεκτικά έχει περάσει πολύ μπροστά από την Toyota με την διαφορά να αγγίζει τα 215 οχήματα. Η Hyundai ακολουθεί στην τρίτη θέση με πάνω από 340 πωλήσεις ενώ επίσης εντυπωσιακή είναι και η πορεία της Fiat με 300 μονάδες. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η VW με 268 αυτοκίνητα και ακολουθούν η Renault με 194, η Mercedes-Benz με 178, η Dacia με 167, η Suzuki με 145 και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Citroen με 125 αυτοκίνητα.

Advertisement

Τριψήφιο αριθμό πωλήσεων επίσης έχουν καταγράψει η Nissan, η BMW, η Kia, η Skoda και η Opel ενώ με διψήφιο αριθμό πωλήσεων ακολουθούν οι Ford, Ausi, Seat, Mini, Volvo, Jeep, Land Rover, Mazda, Jaguar και Honda.

Advertisement

Μονοψήφιο αριθμό πωλήσεων έχουν πραγματοποιήσει η Mitsubishi, Porsche, Lexus, Tesla Alfa Romeo, Lamborghini, Morgan, Cupra, Abarth και Smart.

Στις εκπλήξεις του Μαΐου περιλαμβάνεται και η πώληση 2 Lamborghini σε διάστημα δύο συνεχόμενων ημερών που πρώτο αποκάλυψε το Newsauto.gr. Επίσης όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς οι πωλήσεις της Tesla φαίνεται ότι έχουν «ξεφουσκώσει» καθώς στο 17ήμερο έχουν καταφέρει να διαθέσουν μόλις 5 αυτοκίνητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες Ferrari και Lamborghini πωλούνται κάθε μήνα στην Ελλάδα;
«Καυτές» οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων τον Απρίλιο!
Αυτά είναι τα 10 κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκίνητα στην Ευρώπη

Advertisement