Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές πώλησης του ηλεκτρικού Smart

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές πώλησης του ηλεκτρικού Smart

ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές πώλησης του ηλεκτρικού Smart

ΑΓΟΡΑ

Και στην Ελλάδα πλέον πωλείται το ηλεκτρικό Smart. Το smart fortwo electric drive είναι ένα αυτοκίνητο που φαντάζει ιδανικό για όσους θέλουν να κινούνται εντός της πόλης με οικονομία, χωρίς εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Είτε ως coupé είτε ως cabrio, το smart fortwo electric drive δεν εκπέμπει ούτε ένα γραμμάριο CO2. Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 75PS αναπτύσσει την πλήρη ισχύ των 13,0 kgm από χαμηλές στροφές. Το smart electric drive χρειάζεται μία και μόνο σχέση για όλες τις ταχύτητες οδήγησης επιτυγχάνοντας γρήγορες επιταχύνσεις όπως είναι τα 4,8 δευτερόλεπτα από 0 σε 60 km/h και 11,5 δευτερόλεπτα από 0 σε 100 km/h.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 17,6 kWh στο smart fortwo electric drive αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Deutschen ACCUmotive, μία κοινοπραξία της Daimler AG και της Evonik Industries AG για την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων. Σύμφωνα με την εταιρεία, σε σύγκριση με τις κοινές μπαταρίες ιόντων λιθίου, παραμένει λειτουργική σε ένα μεγάλο εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών και διαθέτει υψηλότερη σταθερότητα κύκλων λειτουργίας, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επίσης, επιτρέπει τη μερική φόρτιση ανά πάσα στιγμή, διότι η μπαταρία ιόντων λιθίου δεν παρουσιάζει το φαινόμενο της μνήμης και, συνεπώς, δε χάνει την αυτονομία της. Έτσι, η μπαταρία του smart ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σχεδιασμένου για καθημερινή χρήση.
Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τις συνθήκες κυκλοφορίας και τα ενεργά κυκλώματα κατανάλωσης, όπως θέρμανση και κλιματισμός, η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 145 km.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία φόρτισης του smart electric drive είναι απλή αφού ο ιδιοκτήτης του μπορεί εύκολα να βγάλει το καλώδιο φόρτισης από τον αποθηκευτικό χώρο και να το συνδέσει είτε με την οικιακή πρίζα του σπιτιού του, είτε σε κάποιο δημόσιο σταθμό φόρτισης όταν βρίσκεται καθ’ οδόν. Για ασφάλεια το καλώδιο φόρτισης θα πρέπει να συνδέεται απευθείας στην οικιακή πρίζα. Απαγορεύεται η χρήση συμπληρωματικών εξαρτημάτων όπως μπαλαντέζα.

Προς το παρόν στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμος μόνο ο φορτιστής οχήματος των 3,3 kW και όχι ο προαιρετικός φορτιστής αυτοκινήτου των 22 kW ο οποίος επιτυγχάνει ταχεία φόρτιση σε περίπου μια ώρα.

Για τη πλήρη φόρτιση της μπαταρίας (από 0 στο 100%) σε οικιακή πρίζα απαιτούνται περίπου επτά ώρες, ενώ η αυτονομία του smart electric drive είναι έως 145 km. Το smart fortwo electric drive καταναλώνει 15,1 kWh ανά 100 km (σε μεικτό κύκλο).

Advertisement

Οι τιμές πώλησης του ηλεκτρικού smart (με την μπαταρία) είναι οι εξής:
• smart fortwo coupe – € 24.500
• smart fortwo cabrio – € 27.650

Το NewsAuto έχει οδηγήσει πρώτο, το ηλεκτρικό Smart πριν δύο χρόνια! Διαβάστε ΕΔΩ τη δοκιμή

Advertisement

 

 

Advertisement