Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Οι προηγμένες τεχνολογίες του Kia XCeed

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι προηγμένες τεχνολογίες του Kia XCeed

Car Gadget

Οι προηγμένες τεχνολογίες του Kia XCeed

Car Gadget

Μοντέρνα εμφάνιση και ευχάριστη οδική συμπεριφορά, κάνουν το Xceed, να ξεχωρίζει, Όμως το Crossover της Kia έχει στην διάθεσή του αναβαθμισμένη τεχνολογία (στα ηλεκτρονικά βοηθήματα οδήγησης) αλλά και στην συνδεσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Ένα ξεχωριστό crossover, που συνδυάζει την πρακτικότητα των SUV με την οδική συμπεριφορά και τις διαστάσεις των hatchback, είναι το Xceed.

Μάλιστα το Crossover της Kia αποτελεί μια σπορ εναλλακτική πρόταση στα μεγαλύτερα παραδοσιακά SUV, ενώ είναι ένα από τα πιο high tech μοντέλα της κατηγορίας με μια σειρά στάνταρ δυνατοτήτων. Το σύνολο προηγμένων τεχνολογιών ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας του XCeed το καθιστούν αυτόματα ως ένα από τα πιο ολοκληρωμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του, αλλά και να κάνουν την κάθε στιγμή πίσω από το τιμόνι του, ασφαλέστερη και λιγότερο αγχωτική.

KiaXCeedinter

Advertisement
Advertisement

Το Crossover της Kia είναι ένα από τα πρώτα οχήματα στην Ευρώπη που προσφέρουν το καινοτόμο σύστημα τηλεματικής «UVO Connect», με πλήρη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε ένα ευρύ πεδίο πληροφοριών μέσω της οθόνης αφής και του/ των smartphone. Χάρη στις υπηρεσίες Kia Live και την προαιρετική ευρεία οθόνη TFT LCD 10,25 ιντσών, το σύστημα χρησιμοποιεί τη δική του κάρτα eSIM για την λήψη και ανανέωση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Περιλαμβάνει πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, προβλέψεις καιρού, σημεία ενδιαφέροντος και στοιχεία σχετικά με τον ενδεχόμενο χώρο στάθμευσης εκτός δρόμου (συμπεριλαμβανομένων του κόστους, της θέσης και της διαθεσιμότητας στάθμευσης).

KiaXCeedinter2

Το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης με οθόνη αφής 10,25 ιντσών διαθέτει πολλαπλή σύνδεση Bluetooth ως στάνταρ, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέουν ταυτόχρονα δύο κινητές συσκευές, τόσο με Apple CarPlay όσο και με Android Auto. Η προηγμένη λειτουργία split-screen επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν ή να παρακολουθούν ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες του οχήματος, προσαρμόζοντας την οθόνη ώστε να εμφανίζονται ταυτόχρονα μέχρι τρεις εφαρμογές, μαζί με μια σειρά διαθέσιμων μικρό-εφαρμογών (widgets). Κάτι τέτοιο επιτρέπει στον οδηγό να έχει μία μόνο οθόνη (όπως π.χ. την πλοήγηση) ή να συνδυάζει ταυτόχρονα διάφορα στοιχεία στην οθόνη. Μία οθόνη αφής 8,0 ιντσών είναι επίσης διαθέσιμη, ανάλογα με τις προδιαγραφές και την έκδοση, προσφέροντας λειτουργίες Android Auto, Apple CarPlay και ψυχαγωγία.

Advertisement

KiaXCeedinter4

Το Kia XCeed θα διατίθεται επίσης με το ψηφιακό πίνακα οργάνων Supervision διαγώνιου 12,3 ιντσών με οθόνη υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης 1920×720 pixel. Η ενιαία οθόνη απεικονίζει πληθώρα πληροφοριών με τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης, πληροφορίες αναπαραγωγής πολυμέσων, τηλεφωνικές κλήσεις και επαφές, υπολογιστή ταξιδίου, καθώς και ειδοποιήσεις διάγνωσης ή σχετικές με συστήματα ασφάλειας και τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού.Το νέο Supervision με οθόνη 12,3 ιντσών διατίθεται προαιρετικά στο Kia XCeed, ανάλογα με την αγορά και την έκδοση του αυτοκινήτου. Αντικαθιστά τα αναλογικά όργανα με οθόνες mono LCD 3,8 ιντσών ή TFT LCD 4,2 ιντσών. Ανάμεσα στις προαιρετικές τεχνολογίες που βελτιώνουν την άνεση και την απόλαυση σε κάθε διαδρομή με το XCeed, περιλαμβάνεται το ηχοσύστημα JBL Premium με τεχνολογία Clari-Fi, ο διζωνικός κλιματισμός, οι θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέφτες, το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα καθώς και θερμαινόμενα πίσω καθίσματα.

Advertisement

Με έξυπνα συστήματα υποβοήθησης

Το Kia XCeed προσφέρει μια ευρεία γκάμα από προηγμένες και έξυπνες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Smart Cruise Control με Stop & Go, η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind-spot Collision Warning), η Προειδοποίηση Πρόσθιας Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Ανίχνευση Οχημάτων και πεζών, η Έξυπνη Προειδοποίηση Ορίου Ταχύτητας (Intelligent Speed Limit Warning), η Έξυπνη Υποβοήθηση Στάθμευσης (Smart Parking Assist), η Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist), η Αυτόματη Ρύθμιση Προβολέων (High Beam Assist) κ.α. Το σύστημα προειδοποίησης κόπωσης (Driver Attention Warning) συμβουλεύει τον οδηγό του Xceed να κάνει ένα διάλειμμα.

KiaXCeedinter5

Advertisement

Τέλος, το σύστημα υποβοήθησης LFA Assist (LFA) είναι η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης «Επιπέδου 2» της Kia, η οποία ελέγχει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και το τιμόνι. Το LFA μπορεί να αναγνωρίζει οχήματα και σήματα οδικής κυκλοφορίας για να διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας του και σε ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Όπως ισχύει για κάθε αυτοκίνητο της Kia που πωλείται στην Ευρώπη, έτσι και το XCeed είναι στάνταρ εξοπλισμένο με το σύστημα ελέγχου δυναμικής ευστάθειας (Vehicle Stability Management).

Διαβάστε επίσης:

Kia XCeed Edition: Πλουσιότερος εξοπλισμός, νέα χρώματα

Ένας Έλληνας αποκαλύπτει το Kia XCeed (+video)