Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ελλάδα κάντο όπως η Τουρκία…

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελλάδα κάντο όπως η Τουρκία…

ΑΓΟΡΑ

Ελλάδα κάντο όπως η Τουρκία…

ΑΓΟΡΑ

Τους δασμούς (φορολογία) στα αυτοκίνητα άλλαξε η Τουρκία προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να συγκρατήσει την υψηλή άνοδο που καταγράφουν οι τιμές πώλησης…

Advertisement
Advertisement

Η Τουρκία αύξησε τα όρια τιμών για ειδικό φόρο κατανάλωσης σε οχήματα με μικρούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, προσθέτοντας παράλληλα περισσότερες κατηγορίες, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα, ώστε να συμβάλει στη μείωση των τιμών των οχημάτων.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών σε όλα τα αυτοκίνητα (κυρίως λόγο “πράσινης τεχνολογίας”), η ανάγκη για ανανέωση του γερασμένου στόλου για λόγους ασφάλειας και περιβάλλοντος και φυσικά τα οικονομικά προβλήματα των γειτόνων που έχουν οδηγήσει στη ραγδαία πτώση της τουρκικής λίρας, οδήγησε την κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση…

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο σύστημα φορολόγησης, για πολλούς θεωρείται το πιο δίκαιο. Μάλιστα το ακολουθουν  ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις ανα τον κόσμο…

Ειδικότερα στην Τουρκία, θα επιβληθεί φορολογικός συντελεστής 60% σε οχήματα με κινητήρες μικρότερους από 1.600 κυβικά εκατοστά σε μια ζώνη τιμών από 150.001 TL έως 175.000 TL, (11.136 δολ. έως 12.992 δολ.) μετά την προσαρμογή.

Ο συντελεστής αυξάνεται στο 70% για οχήματα που κοστίζουν έως 200.000 TL και 80% για εκείνα με τιμές άνω των 200.000 TL.

Advertisement

Παλαιότερα, όλα τα αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω από 150.000 TL υπόκεινταν στον συντελεστή 80%.

Η μέγιστη τιμή για τον φορολογικό συντελεστή 45% αυξήθηκε από 92.000 TL σε 120.000 TL και το όριο για τον φορολογικό συντελεστή 50% αυξήθηκε μεταξύ 120.000 TL και 150.000 TL.

Advertisement

Τα επιβατικά οχήματα που πωλούνται στην Τουρκία, υπόκειται ήδη ήδη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, θα δουν τις τιμές να μειώνονται ως αποτέλεσμα της κίνησης αυτής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κανένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Ελλάδα, 17 στην Τουρκία!
Πόσο πρέπει να δουλέψει o Ελληνας και πόσο ο Τούρκος για να πάρει iPhone13;
Τουρκία: Στο λαό πατάτες στον Πρόεδρο λιμουζίνες
ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen

Advertisement