Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ford Fiesta: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Fiesta: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

ΑΓΟΡΑ

Ford Fiesta: Η ασφάλεια σε πρώτο πλάνο

ΑΓΟΡΑ

Προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία οδηγού και επιβατών του Ford Fiesta μέσα από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα.

Advertisement
Advertisement

 

Το Fiesta ενσωματώνει ένα σύνολο από προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν εσάς, τους επιβάτες και το όχημά σας στην περίπτωση ατυχήματος. Στα βασικά χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται συστήματα όπως το:  Active City Stop και το SYNC 3 με λειτουργία Εκτάκτου Ανάγκης. Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα συστήματα, τα οποία δεν αντιλαμβάνεστε την λειτουργία τους και βρίσκονται εκεί για να συμβάλουν στην αποτροπή των ατυχημάτων.

Test: Ford Fiesta ST2 1.5 EcoBoost 200PS 5θυρο

Advertisement
Advertisement

Ασφάλεια πέντε αστέρων

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP είναι η κορυφαία αρχή ασφάλειας στην Ευρώπη. Μέσω crash test (δοκιμών σύγκρουσης) αξιολογεί την πόσο ασφαλές είναι κάθε νέο μοντέλο χρησιμοποιώντας μια σειρά από αυστηρά μέτρα. Το γεγονός ότι το Fiesta έχει λάβει την υψηλότερη αξιολόγηση των πέντε αστέρων, αποδεικνύει τη δέσμευση της Ford για την ασφάλεια.

Αερόσακοι που σας προστατεύουν

Advertisement

Εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, οι πλευρικοί αερόσακοι παρέχουν προστασία του θώρακα και έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τον επιβάτη μακριά από τον χώρο πρόσκρουσης. Οι αερόσακοι κεφαλής προσφέρουν μέγιστη κάλυψη, ενώ τα στηρίγματα κεφαλής προσφέρουν προστασία από τους αυχενικούς τραυματισμούς. Χάρη στους εμπρός και πίσω προεταντήρες ζωνών ασφαλείας και τους προεταντήρες περιορισμού φορτίου, καθώς και το σύστημα υπενθύμισης ζωνών ασφαλείας, το Fiesta δίνει προτεραιότητα στην ασφάλειά σας.

Advertisement

Προειδοποίηση κατά το απότομο φρενάρισμα

Εάν πρέπει να φρενάρετε απότομα σε μια έκτακτη περίπτωση, τα προειδοποιητικά φώτα κινδύνου (αλάρμ) ενεργοποιούνται αυτόματα για να ειδοποιήσουν τους άλλους οδηγούς. Τα φώτα των φρένων ανάβουν και αυτά προειδοποιώντας έτσι τα πίσω οχήματα για μια πιθανά επικίνδυνη κατάσταση.

Ένα «κολασμένο» Ford Fiesta ST δια χειρός Mountune

Προηγμένα συστήματα για πιο ελεγχόμενη πέδηση

Advertisement

Το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS) και η ηλεκτρονική κατανομή πέδησης διασφαλίζουν ότι η διαδικασία επιβράδυνσης είναι πιο ελεγχόμενη. Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης φρένων βοηθάει επίσης το αυτοκίνητό σας ώστε να σταματά άμεσα σε έκτακτες συνθήκες. Το σύστημα ανιχνεύει το βαθμό πίεσης που ασκείτε στο φρένο και την αυξάνει αυτόματα, εάν χρειάζεται.

Ένα αυτοκίνητο που σας βοηθάει στο φρενάρισμα

Οι συγκρούσεις σε συνθήκες με χαμηλές ταχύτητες είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Χάρη στο πρωτοποριακό σύστημα Pre-Collision Assist με αναγνώριση πεζών, μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις συγκρούσεις σε συνθήκες κίνησης με χαμηλές ταχύτητες, ενώ το σύστημα σας βοηθά ακόμη και όταν κινήστε με ταχύτητες κοντά στην τελική του αυτοκινήτου. Αυτό το επιτυγχάνει υπολογίζοντας συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει ξαφνική μείωση της ταχύτητας του προπορευόμενου οχήματος, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα.

Διατηρήστε τον έλεγχο σε κάθε κατάσταση

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας (ESC) παρακολουθεί διαρκώς την πρόοδο του Fiesta σας. Ανιχνεύει τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το όχημα χάνει το κράτημα και εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα στους μεμονωμένους τροχούς, σταθεροποιώντας το όχημα. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αισθητήρες από το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών και το σύστημα πρόσφυσης, παρακολουθεί τη συμπεριφορά του οχήματος.

Επιπλέον ισχύς για έκτακτη υποβοήθηση πέδησης

Το σύστημα έκτακτης υποβοήθησης πέδησης (EBA) βοηθά το όχημά σας να επιτύχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα πέδησης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτό ελέγχεται αυτόματα μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο ανιχνεύει πόση πίεση έχετε ασκήσει στο φρένο σας και αυξάνει αυτόματα, αν είναι απαραίτητο.

Σας προειδοποιεί σε περίπτωση απώλειας της πίεσης στα ελαστικά

Είναι πάντοτε σημαντικό να έχουν τα ελαστικά σας τη σωστή πίεση, ώστε να εξοικονομείτε καύσιμο, να διατηρείτε τα ελαστικά σας και να παραμένετε ασφαλείς. Για το λόγο αυτό, οι αισθητήρες παρακολουθούν διαρκώς κάθε τροχό και σας ειδοποιούν σε περίπτωση προβλήματος, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε, να ελέγξετε την κατάσταση και είτε να φουσκώσετε ξανά το ελαστικό ή να αλλάξετε τον τροχό.

Προστασία κλοπής υψηλού επιπέδου

Το όχημα μπορεί να εξοπλιστεί με συναγερμό Thatcham Κατηγορίας 1, ο οποίος διαθέτει σύστημα συναγερμού που ελέγχει περιμετρικά το όχημα και διπλές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές. Χάρη στις διπλές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές, οι πόρτες δεν είναι δυνατό να ανοίξουν από μέσα ακόμα κι αν κάποιος προσπαθήσει να διαρρήξει το αυτοκίνητο σπάζοντας ένα πλαϊνό παράθυρο. Για να ενεργοποιήσετε τις διπλές αντιδιαρρηκτικές κλειδαριές, αρκεί να πατήσετε το κουμπί «lock» δύο φορές στο τηλεχειριστήριο.