Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Έναρξη παραγωγής για τρία νέα μοντέλα BMW Σειράς 8

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έναρξη παραγωγής για τρία νέα μοντέλα BMW Σειράς 8

ΑΓΟΡΑ

Έναρξη παραγωγής για τρία νέα μοντέλα BMW Σειράς 8

ΑΓΟΡΑ

Η νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé και οι νέες BMW M8 Competition Coupé και Cabrio στη γραμμή παραγωγής του Εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεκινά η παραγωγή για τρία νέα μοντέλα της οικογένειας BMW Σειράς 8 στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing: πρόκειται για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé, τη νέα M8 Competition Coupé και τη νέα M8 Competition Cabrio. Αυτό ανεβάζει το συνολικό αριθμό των εκδόσεων πολυτελών σπορ coupé που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Κάτω Βαυαρίας σε πέντε, με το έκτο μέλος της οικογένειας ήδη να διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Advertisement
Advertisement

Η BMW M8 Gran Coupé θα γιορτάσει επίσης την παγκόσμια πρεμιέρα της αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ το εργοστάσιο του Dingolfing προάγεται σε πρωταρχική μονάδα παραγωγής πολυτελών οχημάτων της μάρκας BMW.

Η νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé

Η νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé προσφέρει τα καλύτερα δύο κόσμων. Το τετράθυρο μοντέλο είναι ένα γνήσιο σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει ευρυχωρία στο πίσω τμήμα με όλα τα πλεονεκτήματα ενός πολυτελούς sedan. Η Gran Coupé είναι 231 mm μακρύτερη και 61 mm ψηλότερη από το απλό Coupé. Ο φαρδύτερος κατά 28 mm πίσω άξονας θέτει ένα νέο ρεκόρ παραγωγής: Κανένα άλλο όχημα μάρκας BMW δεν έχει φαρδύτερο πίσω άξονα.

Advertisement

Η πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, που διατίθεται αποκλειστικά για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé, δημιουργεί μία συνεχόμενη διάφανη επιφάνεια από το εμπρός μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Για να επιτυγχάνεται άριστη ενσωμάτωση στην οροφή του οχήματος, αυτή τοποθετείται ήδη από το βαφείο. Ωστόσο, το πρόσθετο βάρος της τετράθυρης έκδοσης, περίπου 70 κιλά πλέον της BMW Σειράς 8 Coupé, είναι μέτριο – χάρη σε ένα ευφυές μίγμα υλικών, με πόρτες και πτέρυγες από αλουμίνιο και κάλυμμα πορτμπαγκάζ από πλαστικό SMC.

Advertisement

Οι τρεις εκδόσεις κινητήρων που θα διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé από το φθινόπωρο του 2019 που θα λανσαριστεί στην αγορά. Εκτός από τον κορυφαίο της γκάμας οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα 4.4 L (530 ίππων) και έναν  εξακύλινδρο σε σειρά diesel 320 ίππων με εντυπωσιακή ροπή, ένας υψηλόστροφος 3.0 L εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με μέγιστη ισχύ 340 ίππων διατίθεται τώρα για πρώτη φορά.

 

 Νέες BMW M8 Competition Coupé και Cabrio

Advertisement

Στην κορυφή της γκάμας της BMW Σειράς 8 βρίσκεται η νέα BMW M8 Competition Coupé και η νέα BMW M8 Competition Cabrio. Με αυτά τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα, το εργοστάσιο του Dingolfing ξεκινά ένα νέο εγχείρημα στο τμήμα υψηλών επιδόσεων της πολυτελούς κατηγορίας.

Ο ισχυρότερος κινητήρας στη γκάμα του BMW Group αποδίδει 625 ίππους. Ο V8 κινητήρας 4.4 L επιταχύνει την BMW M8 Competition Coupé από 0 στα 100 km/h σε 3,2 δλ. Σε συνδυασμό με το M Driver’s Package που προσφέρεται προαιρετικά, η τελική ταχύτητα πριν τον ηλεκτρονικό κόφτη αγγίζει τα 305 χλμ.

Το εσωτερικό της BMW M συνδυάζει το σπορ χαρακτήρα ενός οχήματος υψηλών επιδόσεων με το πολυτελές περιβάλλον που διαμορφώνεται μέσα από κομψές λεπτομέρειες και τη σχολαστική ποιότητα κατασκευής. Ανάμεσα στα στοιχεία ταυτότητας της νέας BMW M8 Coupé είναι το χαρακτηριστικό περίγραμμα (double-bubble) της οροφής από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), που κατασκευάζεται με μία πρωτοποριακή διαδικασία υγρής συμπίεσης.

Περίπου 60 οχήματα BMW M8 φεύγουν από το εργοστάσιο του Dingolfing καθημερινά. Κάθε όχημα περνά από ένα τελικό έλεγχο ποιότητας στην πίστα του εργοστασίου πριν την παράδοση. Οι περισσότερες πωλήσεις του πολυτελούς σπορ coupé αναμένεται να σημειωθούν στις ΗΠΑ, με ποσοστό που θα υπερβαίνει το ένα τρίτο του συνόλου των πωλήσεων.