Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκθεση αυτοκινήτου: Ο Σάκης διάλεξε

Ελλάδα 9:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκθεση αυτοκινήτου: Ο Σάκης διάλεξε

ΝΕΑ

Έκθεση αυτοκινήτου: Ο Σάκης διάλεξε

ΝΕΑ

Μία ιδιαίτερη επιλογή έκανε ο Έλληνας star Σάκης Ρουβάς στην Έκθεση Αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2019». Μάλιστα το όχημα αυτό τον εντυπωσίασε τόσο πολύ που το “ανέβασε” στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στους χιλιάδες επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση 2019» ήταν και πολλοί celebrites από την Ελληνική μουσική σκηνή. Ο Σάκης Ρουβάς ξεχώρισε αφού ο Έλληνας star δεν έμεινε στα απλά και καθημερινά αυτοκίνητα αλλά ούτε στα sport cars αλλά έκανε μία ιδιαίτερη επιλογή.

Ο “Σάκης” όπως τον αποκαλούν όσοι τον θαυμάζουν στάθηκε στο 700 περίπου τετραγωνικών μέτρων χώρο της Mercedes-Benz και φωτογραφήθηκε με ένα από τα τρία πρωτότυπα (concept) μοντέλα που κοσμούν το περίπτερό της.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το 2020 Smart Vision EQ Fortwo, ένα πρωτότυπο, πλήρως διασυνδεδεμένο, πλήρως αυτόνομο smart, που δείχνει πώς θα γίνονται οι μεταφορές εντός της πόλης με car sharing: απόλυτα προσωποποιημένα και απόλυτα αυτόνομα. Μάλιστα μέσω του κινητού του τηλεφώνου το Smart Vision EQ Fortwo τον αναγνώρισε και τον… χαιρέτησε στο εμπρός μέρος όπου βρίσκεται η θέση για την πινακίδα κυκλοφορίας.

Στο εσωτερικό του μικρού οχήματος δεν υπάρχουν χειριστήρια ή τιμόνι ενώ κάθε λειτουργία καθορίζεται μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω της χρήσης του κινητού τηλεφώνου του χρήστη! Κοινώς, μιλάμε για πλήρη αυτονομία, επιπέδου 5. Μία μπαταρία 30kWh φροντίζει για την κίνησή του ενώ σύμφωνα με τη smart, όταν δεν θα βρίσκεται σε χρήση από επιβάτη, θα κατευθύνεται μόνο του προς σταθμό φόρτισης! Και όταν θα είναι πλήρως φορτισμένο, θα δέχεται εντολή να έρθει να σας παραλάβει “κλείνοντας” ραντεβού μέσω smartphone.

Advertisement

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο χώρος της γρίλιας όπου το μαύρο πάνελ 44 ιντσών προβάλει μηνύματα, “επικοινωνώντας” με τους πεζούς στις διαβάσεις αλλά καλωσορίζει και τους επιβάτες του οχήματος.

Advertisement

Αποκλειστικό: 3 νέες Mercedes που έρχονται το 2020

Αντίστοιχα διπλό χαρακτήρα έχουν οι στρογγυλές θύρες που ανοίγουν προς τα πάνω και που όταν το Vision EQ ForTwo Concept είναι άδειο, προβάλουν πληροφορίες για τον καιρό ή την επικαιρότητα. Μάταια θα ψάξετε συμβατικά φωτιστικά σώματα και προβολείς, αντί αυτών υπάρχουν LED Displays που ανοιγοκλείνουν σαν βλέφαρα ματιών.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη για το Smart Vision EQ ForTwo Concept (video)

H Mercedes-Benz Ελλάς στην Έκθεση Αυτοκινήτου Αυτοκίνηση 2019