Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes Summer

Αποκάλυψη για το Smart Vision EQ ForTwo Concept (video)

Ελλάδα 10:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το Smart Vision EQ ForTwo Concept (video)

Mercedes Summer

Αποκάλυψη για το Smart Vision EQ ForTwo Concept (video)

Mercedes Summer

Λίγο μετά το πρώτο teaser, ήρθε η πλήρης αποκάλυψη! Ο λόγος για το Vision EQ ForTwo Concept το οποίο η Smart θα φέρει στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 14 Σεπτεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που αποτυπώνει την εικόνα της μάρκας για το μέλλον των αστικών μετακινήσεων, όχι μόνο με ιδιόκτητα οχήματα αλλά και στο πλαίσιο του «car sharing».

Ένα πλήρως αυτόνομο όχημα που θα ενταχθεί στην γκάμα της EQ, του παρακλαδιού της Daimler που θα αφορά αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Συγκεκριμένα το πλάνο μιλάει για 10 μοντέλα μέχρι το 2022! Ένα από αυτά λοιπόν θα βασιστεί στο Vision EQ ForTwo Concept, που εύλογα θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας. Όσο για την κορυφή, θα αφορά ηλεκτρικό SUV!

Advertisement
Advertisement

Το τι εστί για τη smart το εν λόγω μοντέλο, το περιγράφει η CEO της μάρκας, Annette Winkler: «Το Vision EQ ForTwo αποτελεί τη δική μας ερμηνεία των μελλοντικών αστικών μετακινήσεων. Το πιο καινοτόμο πρωτότυπο car sharing: πλήρως αυτόνομο, με μέγιστες δυνατότητες επικοινωνίας, με δυνατότητες εξατομίκευσης και φυσικά ηλεκτρικό».

Smart-Vision-EQ-ForTwo-Concept-2017-a640

Όμως αναμενόταν βάσει των παραπάνω, στο εσωτερικό του μικρού οχήματος δεν υπάρχουν χειριστήρια ή τιμόνι ενώ κάθε λειτουργία καθορίζεται μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω της χρήσης του κινητού τηλεφώνου του χρήστη! Κοινώς, μιλάμε για πλήρη αυτονομία, επιπέδου 5.

Advertisement

Smart-Vision-EQ-ForTwo-Concept-2017-c640

Μία μπαταρία 30kWh φροντίζει για την κίνησή του ενώ σύμφωνα με τη smart, όταν δεν θα βρίσκεται σε χρήση από επιβάτη, θα κατευθύνεται μόνο του προς σταθμό φόρτισης! Και όταν θα είναι πλήρως φορτισμένο, θα δέχεται εντολή να έρθει να σας παραλάβει «κλείνοντας» ραντεβού μέσω smartphone.

Advertisement

Smart-Vision-EQ-ForTwo-Concept-2017-e640

Σε ότι αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, είναι εμφανείς οι δεσμοί με το σήμερα της μάρκας αλλά σε πιο φουτουριστικό μοτίβο. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο χώρος της γρίλιας όπου το μαύρο πάνελ 44 ιντσών προβάλει μηνύματα, «επικοινωνώντας» με τους πεζούς στις διαβάσεις αλλά καλωσορίζει και τους επιβάτες του οχήματος.

Smart-Vision-EQ-ForTwo-Concept-2017-f640

Advertisement

Αντίστοιχα διπλό χαρακτήρα έχουν οι στρογγυλές θύρες που ανοίγουν προς τα πάνω και που όταν το Vision EQ ForTwo Concept είναι άδειο, προβάλουν πληροφορίες για τον καιρό ή την επικαιρότητα. Μάταια θα ψάξετε συμβατικά φωτιστικά σώματα και προβολείς, αντί αυτών υπάρχουν LED Displays που ανοιγοκλείνουν σα βλέφαρα ματιών.

Smart-Vision-EQ-ForTwo-Concept-2017-d640tall

Αντί του πίνακα οργάνων που έχουμε συνηθίσει, συναντάμε μία οθόνη 24 ιντσών, ενώ στη κεντρική κονσόλα υπάρχουν και δύο μικρότερα display 4’’. Προφανώς οι δυνατότητες συνδεσιμότητας θα είναι άπειρες, με πολλές επιλογές στον τομέα της ψυχαγωγίας του επιβάτη όση ώρα διαρκεί η μετακίνησή του.

Όλα αυτά στο πως φαντάζεται η Daimler πως θα είναι η κίνηση σε αστικό τοπίο μέχρι το 2030. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η «συνάντησή» του στο  video που ακολουθεί, με το πρωτότυπο Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion Concept στο οποίο σας ξεναγήσαμε σε αποκλειστικό μας video (δείτε το πατώντας εδώ).

Περισσότερα για το Vision EQ Fortwo, πατώντας play!